Σε απεργιακό κλοιό αύριο όλη η χώρα- τι θα συμβεί στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 13:21

Σε απεργιακό κλοιό αύριο όλη η χώρα- τι θα συμβεί στην Κεφαλονιά

«Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη από την απεργία όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που συμμετέχουν στη γενική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η ΓΣΕΕ «καλεί τους εργαζόμενούς της στην 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη απέναντι στη λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής Κοινωνίας», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων».

 

Απεργία και από την ΠΝΟ

Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα παραμείνουν την Πέμπτη όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Τι θα συμβεί στην Κεφαλονια συμφωνα με ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής :

Εμποροεπαγγελαμτικός Σύλλογος η "Κράνη"

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από απόφαση των Δ.Σ. της ΕΣΕΕ και των Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, ο Σύλλογος μας αποφάσισε για την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ θα συμμετάσχει στην πορεία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να διευκολύνουν την συμμετοχή των εργαζομένων τους στην πορεία. Παράλληλα, την ίδια ώρα που θα γίνονται οι διαδηλώσεις, να κλείσουν την πόρτα του καταστήματός τους, ώστε με αυτόν τον τρόπο να δηλώσουμε εμπράκτως τόσο την συμμετοχή μας όσο και τον σεβασμό μας σε όσους συμμετέχουν στην διαδικασία αυτή.

Είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή μας και η αντίδρασή μας ενάντια στις εφαρμογές της πολιτικής του μνημονίου και στα νέα επιβαρυντικά μέτρα που επιβάλλονται και μας οδηγούν στον αφανισμό και την εξόντωση.

Όλοι γνωρίζουμε τις εξελίξεις για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην πτώχευση των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πρέπει όλος ο εμπορικός κόσμος της χώρας, που στην συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από Ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να παραμείνει ενωμένος, και όλοι μαζί, με ένα στόχο και μια φωνή, να μεταφέρουμε την απαίτηση μας για αλλαγή πολιτικής και για χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για την ανάταση της πραγματικής οικονομίας, που είναι ο μοναδικός αποτελεσματικός δρόμος για να ξεπεράσουμε την κρίση και να αναστρέψουμε την ύφεση.

Ψήφισμα που θα γίνει εντός του συλλόγου μας, θα παραδοθεί στην Ομοσπονδία και θα μεταφερθεί στο αρμόδιο όργανο αυτής, καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Ο Πρόεδρος                  Η Γραμματέας
Σταύρος Σπαθής              Μαρία Σκλαβουνάκη

 

Ένωση Ηλεκτρολόγων Ν. Κεφαλληνίας

Η Ένωση Ηλεκτρολόγων Ν. Κεφαλληνίας καλεί τα Μέλη της σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 12 Νοεμβρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείσιμο του Γραφείου μας.

Συνάδελφοι,

Οι πολιτικές της λιτότητας ,της υπερφορολόγησης, των υπέρογκων προστίμων, της συρρίκνωσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, θα εξακολουθήσουν να ασκούνται από την Κυβέρνηση με αμείωτη και συνεχώς αυξανόμενη ένταση. Οι συνάδελφοι μας και όλοι οι ΕΒΕ, θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πλήγμα στο επόμενο διάστημα, με δυσμενείς συνέπειες στην προσπάθεια επιβίωσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων μας. Το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό, ο ΕΝΦΙΑ ,τα Κόκκινα Δάνεια, η Χρηματοδότηση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων των Ε.Β.Ε. και αλλά, είναι απαραίτητο όσο ποτέ στην σημερινή κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την Κυβέρνηση.

Συμμετέχουμε και εμείς στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας Π.Ο.Σ.Ε.Η.
Συνάδελφοι,

Είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτές τις νέες δυσμενείς εξελίξεις, ενώνοντας την φωνή μας και συμπορευόμενοι μαζί με τις άλλες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες πλήττονται από την πολιτική της Φτώχειας και της εξαθλίωσης που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση.
Συγκεντρωνόμαστε στο Γραφείο της Ένωσης μας την Πέμπτη το πρωί ώρα 9:30 και στη συνέχεια στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντάτος Διονύσιος            Κατσούρης Διονύσιος

 

Σύνδεσμος Υδραυλικών

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Κεφαλληνίας & Ιθάκης καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία της 12/11/2015 στο εργατικό κέντρο όπως έχει αποφασιστεί στην συνέλευση της 21/10/2015 & ορίζεται ως χώρος προσυγκέντρωσης τα γραφεία του συνδέσμου & ώρα 9.30 π.μ.

Ο αγώνας μας είναι κοινός με όλους τους επαγγελματίες του κατασκευαστικού τομέα καθώς & με κάθε εργαζόμενο που πλήττεται από την πολιτική της φτώχειας –της ανεργίας-του αφανισμού-των κατασχέσεων.Στα πλάισια αυτής της απεργίας είναι ευκαιρία να οργανωθεί επιτροπή αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις των κατοικιών των επαγγελματιών .Πρέπει ο κάθε επαγγελματίας να ορθώσει δυναμικά την φώνη του & η κραυγή του <ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ ΠΙΑ> να αποκτήσει οργανωμένο χαρακτήρα.

ΤΟ Δ.Σ.  

 Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην 24ωρη απεργία , που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ –ΓΣΕΕ την Πέμπτη 12-11-15 συνεχίζοντας το δρόμο του αγώνα, που δώσαμε και πετύχαμε στην πράξη την αναστολή της αξιολόγησης – σφαγείο , την κατάργηση των διαθεσιμοτήτων –απολύσεων ,τη  διατήρηση και λειτουργία του Γ.Ν. Ληξουρίου κ.α.

   Συνεχίζουμε νέο γύρο αγώνων με αφετηρία την απεργία της Πέμπτης παλεύοντας ενάντια:

·         Στους αντιασφαλιστικούς νόμους και ρυθμίσεις. Να μην περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με τις ρυθμίσεις του τρίτου μνημονίου. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που έκλεψαν τράπεζες, κράτος, εργοδότες.

·        Στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και τη μείωση του εφάπαξ. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς . Σύνταξη ίση με το 80% του ύψους του τελευταίου μισθού για όλους. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα ανθυγιεινά.

·         Σε μισθολόγιο – φτωχολόγιο , διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ΤΩΡΑ ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ανάκληση όλων των μειώσεων και αναπλήρωση των μισθών στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και αύξηση της αποζημίωσης των υπερωριών και νυχτερινών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

·         Στη διάλυση της δημόσιας υγείας και ασφάλισης .Σύστημα υγείας , ασφάλισης και σύνταξης αποκλειστικά Δημόσιο, δωρεάν για όλους και όχι επιχειρηματικό, ανταποδοτικό-¨ κεφαλαιοποιητικό¨.

·         Στην προσωρινή, ρουσφετολογική και υπό ομηρία εργασία για να μη μείνει κανένας υγειονομικός όμηρος αυτών των άθλιων συμβάσεων στα 5μηνα , ΚΕΕΛΠΝΟ, μπλοκάκια, επικουρικούς κλπ.

·         Στη διάλυση και υπολειτουργία των δομών ψυχικής υγείας με αποτέλεσμα οι λήπτες των υπηρεσιών αυτών να βρίσκονται καθηλωμένοι με τα χέρια δεμένα για μήνες με πρόσφατη την τραγωδία στο Δαφνί με τους 3 νεκρούς.

·         Στην υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ με αποτέλεσμα το κόστος να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Η κάλυψη της ζήτησης γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα.

·         Στο πάγωμα των προσλήψεων. Οι 690 προσλήψεις υγειονομικών είναι σταγόνα στον ωκεανό όταν τα κενά είναι πάνω από 26000.

·         Στους εργολάβους που λυμαίνονται τα νοσοκομεία αυξάνοντας το κόστος υπηρεσιών, έχοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας.

·         Στη νέα αξιολόγηση –ανθρωποφαγία που θα δίνει πλήρη ελευθερία στον προϊστάμενο να καθορίζει ακόμα και το μισθό μας. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική είναι θέμα χρόνου να νομιμοποιηθούν και οι απολύσεις στο δημόσιο.

   Σε αυτήν την πολιτική και τους εφαρμοστικούς νόμους πρέπει γρήγορα να υψωθεί τείχος αντίστασης. Με πολύμορφους αγώνες, διαδηλώσεις, καταλήψεις και απεργίες. Δεν πιστεύουμε στα παραμύθια των «ισοδύναμων μέτρων» .  Καλλιεργούν τον ανταγωνισμό αναμεταξύ μας για να μας διασπάνε και να μας κάνουν να λέμε : « Μην παίρνεις από μένα. Πάρε από το συνάδελφό μου, γιατί εγώ είμαι πιο άξιος». Η αλήθεια είναι ότι θα τα πάρουν από όλους. Μόνο το χρέος και τα κέρδη των ολιγαρχών θα αφήσουν άθιχτα!

   Καλούμαστε όλοι την Πέμπτη στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεκινήσει ο αγώνας, ώστε να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ –ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κ ΙΘΑΚΗΣ Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι

   Στο κλάδο μας καθημερινά βιώνουμε τις συνέπειες της κρίσης και της στρατηγικής που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση ακολουθόντας τις επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ για το ξεπέρασμα της. Ο μικρός αυτοαπασχολούμενος λογιστής βλέπει την εντατικοποίηση της δουλειάς του, τον Γολγοθά της διαρκούς επιμόρφωσης, επιβαρύνεται με υπηρεσίες της ΔΟΥ, ασφυκτιά οικονομικά μαζί με τους πελάτες του.

   Η ανεξέλεγκτη απελευθέρωση των επαγγελμάτων οδηγεί σε αφανισμό τους μικρούς επαγγελματίες προς όφελος ξένων εταιρειών που έχουν την δυνατότητα να ενσωματώνουν τις αλλαγές στο επάγγελμα υπέρ τους

   Τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης πρέπει να συναντήσουν μαζική απάντηση.

Απέναντι στα μέτρα , δεν πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα να εμφανίζουν ότι συναινούμε στη σφαγή μας.

   Για αυτόν τον λόγο καλούμε τα μέλη μας σε συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση στις 12 Νοεμβρίου 2015 διεκδικώντας :

-       Δημιουργία σταθερού φορολογικού πλασίου

-       Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

-       Κατάργηση του υπερβολικού συντελεστή φορολόγησης 26% από το πρώτο ευρώ, της αύξησης της προκαταβολής φόρου και επαναφορά αφορολόγητου ορίου για όλους.

-       Αύξηση του ποσού επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων και άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-       Κατάργηση της ανεξέλεγκτης απελευθέρωσης των επαγγελμάτων προς όφελος ξένων μεγάλων εταιρειών.

-       Καμία μείωση των σύνταξεων και επαναφορά αυτών στα προ των μνημονίων επίπεδα .

-       Αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμός πρωτογενούς τομέα

-       Άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου με προτεραιότητα σε παραγωγικούς τομείς.

Αργοστόλι 10/11/2015

Το ΔΣ

Βασιλάτος Μιχάλης ,πρόεδρος

Κορσιάνος Διονύσης ,αντιπρόεδρος

Τσιλιμιδού Μαρία ,γραμματέας

Μαρκάτος Μιχάλης ,Ταμίας

Τζανάτος Παναγιώτης , Μέλος

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Την ΠΕΜΠΤΗ  12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ 10 : 00 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Συνάδελφισσα, συνάδελφε,

Το σωματείο μας σε καλεί να απεργήσεις και να διαδηλώσεις μαζί μας, με το κίνημα που υπηρετεί τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης.

-       Μην επιτρέψεις τις απολύσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, αύριο θα έλθει και η δική μας σειρά. ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΕΕ – ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. ΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ – ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ. ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.

-       Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

-       Όχι στη φοροληστεία. ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ

-       Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων από το 1990 μέχρι σήμερα.

-       Μέτρα για την προστασία των ανέργων – όχι απολύσεις.

-       ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΘΥΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ.

-       Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, μετενέργειας, μονιμότητας, αποδοχών και επιδομάτων που ίσχυαν το 2009 στον κλάδο μας. Σεβασμό του συμβατικού ωραρίου μας από την εργοδοσία και πληρωμή όλων των υπερωριών.

Όλοι μαζί, μπορούμε να βάλουμε φρένο στα ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ – ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ – ΦΙΛΟΜΟΝΟΠΩΛΙΚΑ κυβερνητικά μέτρα. Να απαιτήσουμε ανάπτυξη για το λαό.

Όλοι στον αγώνα

ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΣ

 


Ετικέτες: