Αυξήσεις για 315.000 δημόσιους υπάλληλους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 05:43

Αυξήσεις για 315.000 δημόσιους υπάλληλους

Μικρές αυξήσεις στο 55% των δημοσίων υπαλλήλων από 1η Ιανουαρίου 2016, σταδιακή απομείωση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς», συγχώνευση ειδικών μισθολογίων και δημιουργία εθνικού μητρώου προσοντούχων υπαλλήλων προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής.

Όπως αναφέρει, με το νέο μισθολόγιο αποσυνδέεται η σχέση του μισθού με το βαθμολόγιο και πλέον η μισθολογική εξέλιξη θα συναρτάται με τις ωριμάνσεις, που θα είναι κάθε δύο χρόνια για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους. Αυτό συνεπάγεται μικρές αυξήσεις για περίπου 315.000 υπαλλήλους επί συνόλου 570.000.

Για τους 90.000 υπαλλήλους που αμοίβονται με την «προσωπική διαφορά», ο κ. Βερναρδάκης σημειώνει ότι «δεν θα μειωθεί ο μισθός που παίρνουν, αλλά με την επανακατάταξη δεν θα πάρουν τις αυξήσεις από τις ωριμάνσεις, αντιθέτως θα μείνει σταθερός ο μισθός τους ώστε σε βάθος πενταετίας- εξαετίας να απομειωθεί η προσωπική διαφορά και όταν απομειωθεί θα ξαναρχίσουν να παίρνουν τις τριετίες, διετίες κανονικά».

Στον σχεδιασμό του υπουργείου, όπως αναφέρει ο ίδιος, είναι η συγχώνευση ομοειδών μισθολογίων, κυρίως των πανεπιστημιακών καθηγητών και ερευνητών ώστε από 20 να μειωθούν στα 6- 7. Τέλος, στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση προβλέπεται η δημιουργία εθνικού μητρώου, όπου θα εγγράφονται όσοι προσοντούχοι δημόσιοι υπάλληλοι επιθυμούν, και από αυτό θα επιλέγονται οι διοικήσεις όλων των οργανισμών, των ανεξάρτητων Αρχών, εταιρειών του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.

Πηγή: news.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ