Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ - Δεμένα έως και την Πέμπτη τα πλοία στα λιμάνια

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 16:57

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ - Δεμένα έως και την Πέμπτη τα πλοία στα λιμάνια

Με δεμένους κάβους θα παραμείνουν για δύο ακόμα ημέρες όλα τα πλοία καθώς ανακοινώθηκε νέα 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.  

 

Νέα 48ωρη απεργία από αύριο Τετάρτη αποφάσισε, αργά το μεσημέρι σήμερα (3/11), η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η οποία θα ισχύσει έως και την Παρασκευή τα ξημερώματα.

Υπενθυμίζεται, ότι αύριο στις 6 το πρωί λήγει η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν από χθες Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα πλοία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΝΟ «σκληραίνει» τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση καθώς αποφάσισε να μην εξαιρεθούν από την απεργία τα τρία πλοία (πλοία «Βlue Star Πάτμος», «Ελεύθεριος Βενιζέλος» και «Τerra Jet») που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στον Πειραιά.

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει είτε να επιτραπεί ο απόπλους των πλοίων είτε, εναλλακτικά, να επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας στα νησιωτικά λιμάνια όπου βρίσκονται.

Σημειώνεται επίσης ότι την Πέμπτη θα βρεθούν στη Λέσβο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί τη Λέσβο πριν από λίγες εβδομάδες, συνοδεία του αυστριακού καγκελάριου Φάινμαν. 


newsbeast.gr

Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250