H ΕΛΜΕΚΙ για την απαγόρευση μετεγγραφών στους φοιτητές από την Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 13:01

H ΕΛΜΕΚΙ για την απαγόρευση μετεγγραφών στους φοιτητές από την Κεφαλονιά

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτη και τιμωρητική την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (173476/Ζ1/30-10-2015), σχετικά με την απαγόρευση μετεγγραφών για τους σεισμόπληκτους μαθητές του Νομού Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταδίκασε τους εισαχθέντες από το Νομό, οι οποίοι γράφθηκαν σε σχολές κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2014-15 και 2015-16 με το επιπλέον ποσοστό που προβλέφθηκε λόγω του σεισμού, να μην έχουν δικαίωμα αίτησης για μετεγγραφή.

Το ίδιο κάνει και για άλλες κατηγορίες φοιτητών, όπως για παράδειγμα με τους προερχόμενους από τη μουσουλμανική μειονότητας της Θράκης. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση αφήνει τις ρητορικές διακηρύξεις περί «αντισταθμιστικών ρυθμίσεων στην εκπαίδευση» και υποκλίνεται, αντικειμενικά, στις θεωρίες περί «προνομιούχων που ευεργετούνται», περί «αξιοκρατίας» κοκ. Επιλέγει να ορθώσει νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση για τους φοιτητές που - δίπλα σε όλες τις συνέπειες της κρίσης - έχουν να αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα.

Η κατάργηση του δικαιώματος μετεγγραφής από το Υπουργείο Παιδείας για μια σειρά κατηγορίες φοιτητών που έχουν πρόσθετες δυσχέρειες ανοίγει επικίνδυνο δρόμο. Ο «λιτός βίος», που εμπλουτίστηκε με τα «παράλληλα προγράμματα», συνοδεύεται από το «ο καθένας ανάλογα με την τσέπη του» στην εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα. Για άλλη μια φορά θα την πληρώσουν τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών πόσο μάλλον που κανένα μέτρο δεν παίρνεται για την εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης των φοιτητών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η ενέργεια αυτή συνδέεται άρρηκτα με την κυβερνητική προσπάθεια να δοθεί μια ψεύτικη εικόνα κανονικότητας για το Νομό συνολικά και για τις σχολικές μονάδες ειδικότερα. Νωπές είναι οι περικοπές τμημάτων από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και συντονιστή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκούση, που έγιναν στο όνομα της περιστολής των «προνομίων» της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι!!!

Την ίδια στιγμή 2.200 σπίτια παραμένουν «κόκκινα» και κίτρινα», δεν έχουν προχωρήσει οι κατεδαφίσεις, πληρώνεται ο ΕΝΦΙΑ κανονικά και για σπίτια που έχουν καταρρεύσει, δεν δίνεται το επίδομα ενοικίου, κλέβονται τα λεφτά των κωδικών ακόμη και για τις λεγόμενες «σημειακές παρεμβάσεις» αποκατάστασης για να δοθούν στους δανειστές, εκκρεμούν οι μελέτες για τα σχολεία, εκκρεμούν τα έργα αντισεισμικής - αντιπλημμυρικής θωράκισης, ενώ τάξεις των σεισμόπληκτων σχολείων για τις οποίες η κυβέρνηση επιβάλλει συγχωνεύσεις στεγάζονται στο δρόμο!!! Για αυτά τα «προνόμια» μιλάμε!!! Αίσχος και ντροπή!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στέκεται δίπλα στους φοιτητές, τους μαθητές και τις οικογένειές τους:
• Να μην επιτρέψουμε να πεταχτεί εκτός σπουδών ούτε ένας νέος άνθρωπος.
• Να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των σπουδών.
• Να καταργηθούν οι περιοριστικές ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές.
• Να παρθούν όλα τα μέτρα για συνθήκες μάθησης που θα ανταποκρίνονται στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
• Να καλυφθούν οι ανάγκες των σεισμοπλήκτων - πλημμυρόπληκτων φοιτητών - μαθητών και των οικογενειών τους.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος               Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250