Ανακοίνωση προς τους μελισσοκόμους της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 05:47

Ανακοίνωση προς τους μελισσοκόμους της Κεφαλονιάς

Φίλες και φίλοι μελισσοκόμοι, Κάθε Τετάρτη μετά τις 6 το απόγευμα μαζευόμαστε στο Μελισσοσκολιό στα Κοκολάτα όπου ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης έχει τα γραφεία του και το πρατήριο μελισσοκομικών εφοδίων. Προμηθευόμαστε τα εφόδια που μας χρειάζονται, ενισχύοντας την βιωσιμότητα του Συνεταιρισμού προς το συμφέρον όλων μας.

Ακόμη, στα μηχανήματα που διαθέτει ο Συνεταιρισμός κόβουμε ζάχαρη, φτιάχνουμε μελισσοτροφή με το δικό σας μέλι, φτιάχνουμε κηρήθρες με το δικό σας κερί και φυσικά ανταλλάζουμαι ιδέες περί μελισσοκομίας. Συζητώντας λύνουμε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ενασχόληση με της μέλισσες και τα προϊόντα που παίρνουνε από αυτές.

Στόχος μας είναι: Η από κοινού κατασκευή και λειτουργία συσκευαστηρίου μελιού το οποίο θα βοηθήσει αρκετά στην ανάδειξη του μοναδικού τοπικού προϊόντος, το Θυμαρίσιο Μέλι Κεφαλλονιάς, που ο καθένας μας παράγει με πολύ κούραση και αγάπη.

Σας περιμένουμε να καταθέσετε της δικές σας ιδέες για την εξέλιξη του κλάδου της μελισσοκομίας στον τόπο μας, την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

το Δ /Σ του Συνεταιρισμού