«ΟΧΙ» των Καμιναράδων στις ανεμογεννήτριες

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 22:16

«ΟΧΙ» των Καμιναράδων στις ανεμογεννήτριες

Δυναμική παρουσία έκαναν οι κάτοικοι των Καμιναράτων για να δηλώσουν την άρνηση τους στην επικείμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Μορού» κοντά στο μοναστήρι των Κηπουραίων.

Φοβούμενοι για τις επιπτώσεις στην υγεία τους αλλά και για την καταστροφή του φυσικού κάλους, ζήτησαν από τον εργολάβο να σταματήσει για μερικές μέρες τη συνέχιση του έργου εως ότου επιληφθεί η Δικαιοσύνη , αν και οι κάτοικοι δείχνουν αποφασισμένοι να σταματήσουν το έργο με κάθε κόστος, ακόμα και αν χρειαστεί να πέσουν στις ρόδες των μηχανημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο και μετά από συνεννόηση με την εταιρεία έφυγε δίνοντας μια ολιγοήμερη παράταση.

Στο ζήτημα εμπλέκεται και η Μητρόπολη Κεφαλληνίας γιατί ο χώρος που θα γίνει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών φαίνεται να ανήκει στο μοναστήρι.

Τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των Καμιναράδων με την παρουσία τους έδειξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Ρουχωτάς, Διονύσης Αραβαντινός, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΦΙΚΟ» Ηλίας Παρίσης, και ο υποψήφιος με το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές Βαγγέλης Βαλλιάνος. όλοι μαζί τους προέτρεψαν να κάνουν δυναμική παρουσία στο σημερνό δημοτικό συμβούλιο για την από κοινού εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. 

Μάκης Μοσχόπουλος



Φόρτωση…

Φόρτωση…