Επί τάπητος τα προβλήματα της Παλικής στον υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 05:55

Επί τάπητος τα προβλήματα της Παλικής στον υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα (εικόνες)

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Κεφαλονιά εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας συνοδευόμενος από τη βουλευτή του νομού κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, συναντήθηκε με στελέχη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ληξούρι.

Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος

Αρκετά ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παραβρέθηκαν στην συνάντηση όπως και πολίτες που εξέφρασαν στον υφυπουργό τα «παράπονά» τους, με κυρίαρχο θέμα το νοσοκομείο Ληξουρίου και τις ελλείψεις που έχει σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και για την έλλειψη αγροτιών ιατρών στα χωριά της Παλικής.

Ο ΕΝΦΙΑ , τα κόκκινα δάνεια , οι υποδομές της Παλικής που καταστράφηκαν από του τελευταίους σεισμούς , και η επανασύσταση του δήμου Παλικής τέθηκαν στο τραπέζι, και ζήτησαν από τον κ Μπαλάφα τόσο αυτός οσο και η κυβέρνηση Τσίπρα να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για την επίλυση τους. κατά την είσοδο του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε και με τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ Γιώργο Κατσιβέλη ο οποίος του ζήτησε την επιτάχυνση των μελετών για τα σχολεία της Παλικής ώστε να μπορέσουν να απορροφηθούν οι δωρεές που έχουν γίνει για την επισκευή τους, μεταξύ άλλων και αυτή του προέδρου του Ολυμπιακού κ Μαρινάκη.

Ο κ Μπαλαφάς υποσχέθηκε ότι θα επικοινωνήσει για το κάθε θέμα που του τέθηκε με τον αντίστοιχο αρμόδιο υπουργό ενώ για τον ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να μην πληρώσουν όσοι Κεφαλλονίτες έχουν χαρακτηρισμένα κόκκινα και κίτρινα σπίτια, ενώ για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας είπε, «το ζήτημα των πλειστηριασμών είναι ανοιχτό, γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση, και δε δεχόμαστε τις προτάσεις που γίνονται από την πλευρά των δανειστών μόνο για τους πολύ αδύναμους, θέλουμε να εξερεθεί και από τη μεσαία τάξη η πιθανότητα του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας.

Απο την πλευρά της η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου τόνισε : « Ο ΕΝΦΙΑ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν «πιάναμε» τη φοροδιαφυγή από τα λαθραία τσιγάρα και καύσιμα, όσον αφορά τα έργα οδοποιίας οι μελέτες επι Χρυσοχοΐδη ηταν μόνο στα 50 από τα 200 σημεία με τοιχία αντιστήριξης, γίνονται εκ νέου μελέτες για να γίνει σωστή δουλειά για να μην διαλυθούν οι δρόμοι το χειμώνα με τις βροχές».

DSC 0668DSC 0669DSC 0670DSC 0672DSC 0674DSC 0675DSC 0676DSC 0677DSC 0678




00 inkefalonia general ad 300X250