«Το ΚΚΕ στον Ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41» : Παρουσίαση βιβλίου στο Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 10:02

«Το ΚΚΕ στον Ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41» : Παρουσίαση βιβλίου στο Ληξούρι

Η Τ..Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Το ΚΚΕ στον Ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41» που πραγματοποιεί στις 1/11/15 ημέρα Κυριακή και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Τ.Ε.Ι.στο Ληξούρι.

 

 

Την παρουσίαση θα κάνει το μέλος της Τ.Ε. Κεφαλονιάς–Ιθάκης του ΚΚΕ Βαγγέλης Νικολάτος.

   Οι αστικές δυνάμεις στην Ελλάδα ακολουθούν την «πεπατημένη» όλων των αστικών τάξεων. Κρύβουν το γεγονός ότι ο πόλεμος είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής που ακολουθήθηκε σε καιρό ειρήνης , αλλά που στον πόλεμο ακολουθείται με τα όπλα. Από τη στιγμή που η πολιτική των κυβερνήσεων συντείνει και υπερασπίζει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο , είναι φυσικό επακόλουθο και ο πόλεμος, στον οποίο θα λάβει μέρος και η αστική τάξη, είτε αμυνόμενη είτε επιτιθέμενη ,να είναι πόλεμος ληστρικός ,εκμεταλλευτικός, άρα και ξένος με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Καμιά εθνική ενότητα δεν υπήρξε στον ιταλοελληνικό πόλεμο. Υπήρξαν ασφαλώς αυταπάτες στις λαϊκές μάζες , όχι όμως και πραγματική εθνική ενότητα , γιατί αυτή είναι ανύπαρκτη σε μια ταξική κοινωνία. Στο τέλος του ιταλοελληνικού πολέμου φάνηκε δραματικά ποια ήταν η πραγματικότητα.

Η Τ.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ




00 inkefalonia general ad 300X250