Το ΠΑΜΕ για την περικοπή τμημάτων σε σχολεία της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 05:48

Το ΠΑΜΕ για την περικοπή τμημάτων σε σχολεία της Κεφαλονιάς

Μεθοδευμένη, αντιλαϊκή και επικίνδυνη η περικοπή τμημάτων σε σχολεία του Νομού.

Απαράδεκτες οι απαντήσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προκλητική στάση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γκούση σχετικά με τις περικοπές ολιγομελών τμημάτων που έκανε σε τρία σχολεία του Νομού Κεφαλονιάς (2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, ΓΕΛ Ληξουρίου, ΓΕΛ Σάμης). Δυνάμεις των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στα Ιόνια έθεσαν (στα πλαίσια παράστασης διαμαρτυρίας την εκπαιδευτικής κοινότητας στην Κέρκυρα), μεταξύ των άλλων, και αυτό το μείζον - για τα σχολεία του Νομού - ζήτημα.

Ο κ. Γκούσης, ο οποίος είναι και συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα, έδειξε ότι είναι εντεταλμένος από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της εκπαίδευσης. Όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε πως θα πάρει πίσω τις απαράδεκτες περικοπές τμημάτων αλλά είπε ότι εξετάζει το τι θα γίνει και με άλλα ολιγομελή τμήματα σε όλα τα Ιόνια.


Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι βγάζει τη βρώμικη δουλειά:


Στριμώχνει μαθητές να κάνουν μάθημα σε τρύπες που δε χωράνε ούτε δέκα άτομα, λες και δεν είναι άνθρωποι αλλά σαρδέλες. Δε σεβάστηκε ότι στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν ούτε οι αναγκαίες αίθουσες των κοντέινερς, μαθητές διδάσκονται τις ξένες γλώσσες στο γραφείο καθηγητών!!! Κάνει περικοπή σε τάξη του εν λόγω σχολείου - που έχει «μετακομίσει» όλο μετά τους σεισμούς - με 4 μαθητές της να έχουν μαθησιακές δυσκολίες.

Αυτή είναι η κατεύθυνση του Υπουργού της Παιδείας που υλοποιεί ο κ. Περιφερειακός: να γκρεμιστούν τα παιδιά που χρήζουν ειδικής μέριμνας στον καιάδα των μνημονίων και της περιστολής των δαπανών. Στη Σάμη «κόβει» τμήμα γερμανικών με επτά μαθητές, όταν πρόκειται για ένα από τα πιο απομακρυσμένα σχολεία. Η περικοπή αυτή σημαίνει άρνηση στο δικαίωμα να μάθουν τη συγκεκριμένη ξένη γλώσσα. Με τον ίδιο τρόπο που «χειρίστηκε» την πιο πλημμυρόπληκτη περιοχή του Νομού αντιμετωπίζει και την πιο σεισμόπληκτη, δίνοντας νέο χτύπημα στις ήδη απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του ΓΕΛ Ληξουρίου.

Το αιτιολογικό που ανέπτυξε ο κ. Γκούσης στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ δείχνει ότι το «κόψιμο» των τμημάτων στα τρία σχολεία είναι μια μεθοδευμένη κίνηση η οποία:

- απομονώνει σκόπιμα τα συγκεκριμένα τμήματα από το σύνολο της κατάστασης και της λειτουργίας στην οποία εντάσσονται.
- ανοίγει δρόμο για το βασικό σκοπό, που είναι η παράκαμψη του καθεστώτος του σεισμόπληκτου και η μη απόδοση του πλημμυρόπληκτου για το Νομό και τις σχολικές μονάδες.

- ανοίγει δρόμο για μεγάλες περικοπές τμημάτων στο μέλλον, αφού περάσουν ως «λιπαντικό» οι «πιο περιορισμένες» και οι «πιο λογικές».
- ανοίγει δρόμο για καταργήσεις – συγχωνεύσεις και την ίδρυση των «σχολείων - μεγαθηρίων» που θα ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΠΑΜΕ καλεί γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικούς σε δράση ενάντια στο σύνολο της βάρβαρης πολιτικής συγκυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Να μην περάσει η μεθόδευση συγκυβέρνησης – διοίκησης σε βάρος των τριών σχολείων και η απαξίωση του καθεστώτος του σεισμόπληκτου – πλημμυρόπληκτου για το Νομό. Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταδικάσουν την απόφαση. Όλοι κι όλες στο συλλαλητήριο του ΕΚΚΙ και των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη, ώρα 7.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο. Όλοι κι όλες στη γενική απεργία της 12ης Νοέμβρη, με μαζική κάθοδο των σχολείων στο Αργοστόλι.




00 inkefalonia general ad 300X250