Λαϊκή Επιτροπή Σάμης : "Προκλητική η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους πλημμυρόπληκτους κατοίκους "

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 21:15

Λαϊκή Επιτροπή Σάμης : "Προκλητική η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους πλημμυρόπληκτους κατοίκους "

Η Λαϊκή Επιτροπή Σάμης καταγγέλλει την στάση της δημοτικής αρχής (ΝΔ) απέναντι στους πλημμυρόπληκτους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας.

 

Τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη δημότες της περιοχής υλοποίησαν απόφαση προηγούμενης λαϊκής συνέλευσης στον Καραβόμυλο, και παρευρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να θέσουν τα προβλήματα, κυρίως όσα προκάλεσε η πρόσφατη πλημμύρα, και να ζητήσουν την ικανοποίηση όσων αιτημάτων ψήφισε η συνέλευσή τους. Η δημοτική αρχή προφασιζόμενη διάφορα νομικά τερτίπια, όπως «δεν είναι στην ημερήσια διάταξη το θέμα» ή «η συνεδρίαση έχει ως αποκλειστικό θέμα τον ισολογισμό», αρνήθηκε αρχικά να το περιλάβει στη συζήτηση και στη συνέχεια μετά την πίεση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και των κατοίκων αποφάσισε να το συζητήσει στο τέλος της συνεδρίασης.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης όμως μέλη της δημοτικής αρχής άρχισαν να αποχωρούν αδιαφορώντας για τους κατοίκους και την πολύωρη παραμονή τους στο Αργοστόλι, για να προτείνουν τελικά να γίνει μόνο μια φιλολογικού τύπου συζήτηση, χωρίς καμιά δεσμευτική απόφαση.

Η προκλητική αυτή συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, η εν γένει απαξίωσή της προς τη λαϊκή οικογένεια και τις ανάγκες της, είναι η εικόνα της πολιτικής της. Μια πολιτική η οποία θεωρεί ότι τα αντιπλημμυρικά και τα αντισεισμικά έργα, τα ασφαλή σχολεία και οδικά δίκτυα, τις αποζημιώσεις των κατοίκων, συνολικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είναι κόστος. Μια πολιτική δεμένη με τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της περιφερειακής αρχής (ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕ), με την εκ μέρους τους υποβάθμιση των προβλημάτων.

Απάντηση μπορεί να δοθεί από τους ίδιους κατοίκους της περιοχής, με τη συμμετοχή τους στη Λαϊκή Επιτροπή, με τη συμμετοχή τους στις λαϊκές κινητοποιήσεις, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης και τα άλλα ταξικά σωματεία, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, στην περικοπή μισθών και συντάξεων, στην αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, στις ελλείψεις στα σχολεία.

Πρώτο βήμα η συμμετοχή στο συλλαλητήριο τις 22 Οκτώβρη στο Αργοστόλι και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη. Τα αιτήματα των πλημμυρόπληκτων κατοίκων θα ακουστούν και εκεί. Όσο πιο μαζική είναι η συμμετοχή τους τόσο δε θα μπορούν δημοτικές αρχές και κυβερνήσεις να τους αγνοούν.

Σάμη 13/10/2015

Λαϊκή Επιτροπή Σάμης




00 inkefalonia general ad 300X250