Συγχαρητήρια μηνύματα και ευχές για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, Δημήτριου Αργυρού (UPD)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 09:30

Συγχαρητήρια μηνύματα και ευχές για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, Δημήτριου Αργυρού (UPD)

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριε,

   

  Εκ μέρους όλων των συμπατριωτών μας σας καλωσορίζω στο νησί μας.

     Είμαι βεβαία ότι η δική σας παρουσία στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας θα σηματοδοτήσει στο μέλλον μια νέα λαμπρή διαδρομή της Εκκλησίας μας που διακόπηκε άδοξα, αιφνίδια και αδόκητα με την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Γεράσιμου.

     Σεβασμιώτατε,

     Σαν εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σαν βουλευτής της νήσου μας προσδοκούμε σε σας, ευχόμαστε για σας. Είμαστε βέβαιοι όλοι οι Κεφαλονίτες, οι Κεφαλονίτισσες κι εγώ προσωπικά ότι έχουμε τον άξιο ιεράρχη, που έχει ανάγκη ο τόπος κι ο λαός μας. Βρίσκομαι διαρκώς, τώρα και στο μέλλον δίπλα σας, ταπεινός αρωγός και υπηρέτης στο μέγα έργο, που έχετε μπροστά σας.

Με  άπειρες ευχές

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Σεβασμιότατε,

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την εκλογή σας στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας και επιθυμώ να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Είμαι βέβαιος ότι καθώς κατάγεστε από την γειτονική Λευκάδα, γνωρίζετε πολύ καλά τα ζητήματα του νησιού μας και με εφόδιο την μεγάλη πνευματική σας επάρκεια θα αποκτήσετε γρήγορα μία άρτια και εποικοδομητική επικοινωνία με τους Κεφαλονίτες και θα οικοδομήσουμε από κοινού μία αγαστή και χρήσιμη συνεργασία μεταξύ Μητρόπολης και Δήμου Κεφαλλονιάς.

Θέλω να σας επισημάνω ότι διαδέχεστε στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας μία από τις πλέον πεφωτισμένες προσωπικότητες, τον μακαριστό Μητροπολίτη μας Γεράσιμο Φωκά και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που άφησε πίσω του.

Σας εύχομαι Καλή Δύναμη στο έργο σας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

Μετά την απώλεια του φιλακόλουθου και πράου μητροπολίτη κυρού Συρίδωνα και την οσιακή κοίμηση του ανύστακτου μητροπολίτη κυρού Γεράσιμου Φωκά, πραγματικού λεβίτη της Εκκλησίας στον τόπο μας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας εξέλεξε το Δημήτριο Αργυρό. Κληρικό με επτανησιακή καταγωγή, πνευματική υπόσταση και διοικητική εμπειρία.

Οι απανταχού Κεφαλονίτες, στο πρόσωπό του, προσβλέπουν σε μια ποιμαντκή περίοδο πνευματικής ανάτασης και διοικητικής αποτελεσματικότητας στην ταλαιπωρημένη, κατα τα τελευταία χρόνια, Μητρόπολη Κεφαλονιάς.

Ευχόμαστε στον Θεοφιλέστατο Δημήτριο Αργυρό πολύχρονη, ακυμάτιστη και λαοφιλή ποιμαντορία.

Ευάγγελος Σπαθής

 

Το Δ.Σ της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών συγχαίρει ολόθερμα το νέο μας Μητροπολίτη Δημήτριο Αργυρό για την εκλογή του στον ίστορικό επισκοπικό θρόνο της ιερας Μητροπόλεως Κεφαλληνίας!

Η Αδελφότητα μας μετά την κοίμηση του πολυαγαπημένου μας Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γεράσιμου Φωκά,είχε δηλώσει έγκαιρα την απόλυτη πίστη και πεποίθηση ότι η Ιερά Σύνοδος θα επέλεγε έναν΄Άξιο Ιεράρχη για το Νησί μας.Γι αυτό το λόγο είχαμε ταχθεί κατά των παρεμβάσεων μερίδας τοπικών παραγόντων στην εκλογή και δηλώναμε, διαισθανόμενοι το καθολικό άισθημα κλήρου και λαού των νησιών μας, οτι θα υποδεχθούμε με απεριόριστη  Αγαπη και  Σεβασμό το Νέο μας Μητροπολίτη ανεξαρτήτου της καταγωγης του.

Την πίστη μας αυτή δικαίωσε η εκλογη ενός σπουδαίου και εκλεκτού Ιεράρχη για το νησί μας,του Αρχιμανδρίτου Δημητρίου Αργυρού

Είμαστε ευτυχείς γιατί ο Νέος μας Μητροπολίτης με την Αφοσίωση του στην Εκκλησία μας και την ευρύτατη παιδεία του θα συμβάλει στην πνευματική ανάταση των νησιών μας,την ενδυνάμωση της τοπικης μητρόπολης μας,καθώς  και στην ποιμαντική και ηθική ανορθωση του νησιού μας!

Σε μία Δύσκολη περίοδο για την Κεφαλονιά και την πατρίδα μας ,θα σας έχουμε Σεβασμιώτατε  Πνευματικό πατέρα και΄αρωγό δίπλα μας,Θα είστε η Καρδιά και η Ελπιδα της τοπικής μας Εκκλησίας,γεγονός που θα αποτελεί θερμή παρηγοριά για την απώλεια του Πατέρα που χασαμε πρόωρα,του Μακαριστού Μητροπολίτη μας Γεράσιμου Φωκα!

Άξιος ο Νέος μας Δεσπότης!Να έχουμε όλοι την ευχή του!

Για το Δ.Σ

ο πρόεδρος Α.Βαλλιανάτος
Η αντιπρόεδρος Σ.Λουκέρη
ο γ.γ Σ. Σακαρέτσιος
 


Συγχαρητήρια για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη

Σεβασμιότατε,

Ο Πρόεδρος και το Δ. Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλληνίας & Ιθάκης εκφράζουμε από καρδίας τα βαθύτατα συγχαρητήριά μας για την εκλογή Σας στη θέση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.

Ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη για το δύσκολο έργο που αναλάβατε, σε δύσκολες εποχές που μαστίζονται από κοινωνικό – οικονομική κρίση και η ανάγκη για φιλανθρωπία είναι πιο αυξημένη από ποτέ. Εκφράζουμε δε και την πεποίθηση πως η πνευματική καλλιέργεια και η μέχρι πρότινος φιλανθρωπική και ακαδημαϊκή πορεία Σας, Σας καθιστούν άξιο συνεχιστή του φιλανθρωπικού έργου του Μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Γερασίμου Φωκά, που δυστυχώς έφυγε νωρίς αφήνοντας πίσω του μεγάλο κενό.

Η Ένωσή μας, και εγώ προσωπικά, θα είμαστε δίπλα Σας όπου και όποτε μας το ζητήσετε προκειμένου να συνδράμουμε και εμείς, με τον τρόπο μας, στο θεάρεστο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που σχεδιάζετε να υλοποιήσετε στο Νησί μας.


Με βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Η ένωση μας συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα, εκ της Ιεράς Συνόδου Ελλάδος , Σεβασμιότατο της  Μητρόπολης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο Αργυρό .

Εύχεται επίσης , καλή δύναμη στο θεϊκό του έργο, καθόσον η πνευματική πορεία του ανθρώπου προς το Θεό στην σημερινή δύσκολη εποχή μας, είναι μια δύσκολη εργασία και χρειάζεται πνευματικούς πρωτεργάτες με δύναμη .

 Ο πρόεδρος                                                      ο Γραμματέας

ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος                           ΠΑΣΧΑΚΗΣ  Δημήτριος

 

''Λυσίππη''

Προς

τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας,

Δημήτριο

Σεβασμιώτατε κ.κ. Δημήτριε,

Εκ μέρους του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού σωματείου ''Λυσίππη'' Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σας καταθέτουμε τις ολόθερμες ευχές μας και για την εκλογή Σας ως Μητροπολίτη Κεφαλονιάς.

Η εκλογή σας, πιστεύουμε, σηματοδοτεί μία νέα εποχή αγάπης, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για τη Μητρόπολή μας.

Διάπυρες είναι οι ευχές όλων των μελών μας, ώστε ο Θεός να Σας δίνει δύναμη και να Σας οδηγεί στην ιερή αποστολή σας.

Είμαστε δίπλα Σας αρωγοί στη δράση που θα αναπτύξετε, για το καλό της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Με βαθύτατο σεβασμό

Για το ανθρωπιστικό και πολιτιστικό σωματείο

''Λυσίππη''

Η πρόεδρος

Στεφάτου Ειρήνη

 

ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΣ

Το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο που διοικεί την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη και το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου, και τελεί, κατά την από 15 Ιουνίου 1910 Διαθήκη του Μεγάλου εθνικού ευεργέτη Μαρίνου Κοργιαλένειου, υπό την προεδρία του εκάστοτε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, σας συγχαίρει ολόθερμα για την εκλογή σας , εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τη χειροτονία Σας ως Μητροπολίτου Κεφαλληνίας.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ευρύτατη παιδεία και η πνευματική καλλιέργειά σας , θα συμβάλλει στην πνευματική ανάταση της Νήσου μας και της πατρίδας μας γενικότερα,  

Χαιρετίζει ευλαβώς και υποβάλλει τα εκ βαθέων συγχαρητήρια αυτού, παρακαλώντας τον Θεό, υπέρ της υγείας Σας και της πλήρους επιτυχίας Σας ως Μητροπολίτου Κεφαλληνίας και Προέδρου του Κοργιαλενείου Ιδρύματος.

Μετά Σεβασμού και Αγάπης

Ο Αντιπρόεδρος

Παναγιώτης Μπαζίγος

τεως Δ/ντης Παθ. Κλιν. Γ.Ν.Ν.Κ.

 

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη,

ως Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας σας στέλνω τα προσωπικά μου συγχαρητήρια, μαζί με όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, για την ενθρόνισή σας.

Ευχόμαστε η διακονία σας στη Μητρόπολή μας να βοηθήσει ανθρωπιστικά στη δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία που ζούμε αλλά και να αποτελέσει «φάρο» πνευματικής καθοδήγησης και καλλιέργειας για τους πιστούς, ιδιαίτερα δε για τη μαθητιώσα νεολαία μας.

Ο Διευθυντής Δ.Ε.

Μαρκάτος Δημήτριος

 

Το ΓΕΝΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ", χαιρετίζουμε την εκλογή και χειροτονία του νέου επισκόπου μας, Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.

Του ευχόμαστε έτη πολλά, θεοχάριτα, πλήρη δραστηριότητας και πνευματικής καρποφορίας προς όφελος της τοπικής Εκκλησίας και της αγαπημένης Πατρίδας μας, της όμορφης κεφαλονιάς.

Το Δ.Σ. του Γ.Φ.Τ

Η Δημοτική παράταξη «Ενωμένη Τετράπολη»

Προς τον

Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

κ.κ. Δημήτριο

                                                                 Αργοστόλι 14 Οκτωβρίου 2015

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη μας;

          σας εκφράζουμε τα θερμότατα συγχαρητήρια μας για την πανηγυρική εκλογή σας ως Μητροπολίτου   Κεφαλληνίας και σας ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνετε.

Η μέχρι τώρα πορεία σας, καθώς και τα πνευματικά και επιστημονικά σας εφόδια μας δημιουργούν την πεποίθηση ότι θα συνεχίσετε την παράδοση των προκατόχων σας , οι οποίοι υπηρέτησαν με αυταπάρνηση την Ορθοδοξία σε δύσκολους καιρούς τόσο από θρησκευτικής όσο και από Εθνικής απόψεως από τον ιστορικό θρον της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο ιερός Κλήρος της Κεφαλληνίας θα σας ενημερώσει για τα πνευματικά θέματα της Μητροπόλεως μας, όπως επίσης και για τα   κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα του νησιού μας, στα οποία η Μητρόπολή μας, υπό την ποιμαντορία σας μπορεί να προσφέρει την συμπαράσταση και την αρωγή της.

Η δημοτική μας παράταξη, ως πρώτη συνεισφορά στο έργο Σας, θέλει να σας επισημάνει την απολύτως αναγκαία παρέμβαση σας προς τις υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου για την επίλυση του προβλήματος της έγκρισης των μελετών επισκευής των σεισμόπληκτων Ιερών Ναών της Κεφαλληνίας, θέμα το οποίο προσκρούει σε γραφειοκρατικές και όχι μόνο, αγκυλώσεις της Διοίκησης αλλά έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην ασφάλεια τους.

       

Βέβαιοι όντες για την επιτυχία στο έργο το οποίο αναλαμβάνετε, σας ευχόμεθα υγεία, δύναμη και μακροημέρευση, και σας δηλώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση σας σε οτιδήποτε θα μπορούσε κατά την άποψη σας να σας φανούμε χρήσιμοι για την επίτευξη των σκοπών σας επ ωφελεία της κοινωνίας μας.

Για την "ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΡΑΠΟΛΗ"

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση, το εργαζόμενο προσωπικό και οι τρόφιμοι του «ΟΙΚΟΥ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ» σας εκφράζουμε τις πιο εγκάρδιες ευχές μας για την εκλογή σας και χειροτονία σας για την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας.

Υγεία και δύναμη να σας συνοδεύουν στην εκπλήρωση των στόχων της ιερής σας αποστολής, προς όφελος όλων και ειδικά των ανήμπορων και ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας ως νέος θρησκευτικός ηγέτης του τόπου μας.

Μετά του προσήκοντος σεβασμού

Ο Αντιπρόεδρος

του Οίκου Ευγηρίας Αργοστολίου

Κωνσταντίνος Βασιλάτος

 

  •  Από το ΔΙΕΚ Κεφαλονιάς

                                   ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη μας.

        Σας εκφράζουμε τα θερμότατα συγχαρητήρια μας για την πανηγυρική εκλογή σας ως Μητροπολίτου   Κεφαλληνίας και σας ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνετε.

        Η μέχρι τώρα πορεία σας, καθώς και τα πνευματικά και επιστημονικά σας εφόδια μας δημιουργούν την πεποίθηση ότι θα συνεχίσετε την παράδοση των προκατόχων σας , οι οποίοι υπηρέτησαν με αυταπάρνηση την Ορθοδοξία  σε δύσκολους καιρούς τόσο από θρησκευτικής όσο και από Εθνικής απόψεως από τον  ιστορικό  θρόνο της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.Το ΔΙΕΚ του  Γ.Ν.Κεφαλονιάς είναι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε.

 

 .                                                                   0 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΚ

 

                                                                                                                   Σ. ΣΑΚΑΛΗΣ ΕΚΠ/ΚΟΣ

  • ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Σεβασμιώτατε  Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριε,

Η Διοίκηση και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων με αισθήματα ευλαβείας σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εκλογή Σας στη θέση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.

Σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη και να έχετε την ευλογία του Κυρίου στο σημαντικό αυτό έργο που σας ανατέθηκε.

Ο πνευματικός πλούτος σας, η ακαδημαϊκή σας εμπειρία και η επτανησιακή καταγωγή σας,  σηματοδοτεί μια αγαστή  και εποικοδομητική συνεργασία, με το Ίδρυμά μας.

Πολλές ευχές και καλή  δύναμη στο έργο σας.

Ο  Πρόεδρος  ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Καθηγητής  Ιωάννης Δραγώνας

  • Σύλλογος ΑΙΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Capture