Συλλογος Ντόρις: Έσωσαν σκύλο από τον... βασανιστή του!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015 12:45

Συλλογος Ντόρις: Έσωσαν σκύλο από τον... βασανιστή του!

Δεκάδες ήταν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κεφαλονιάς που επικοινώνησαν με τον Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» ζητώντας βοήθεια για τον σκύλο που περιφερόταν σοβαρά τραυματισμένος στο Πυργί στις 18 Σεπτεμβρίου.

SkylosDorKefalonia (1)

Ο δράστης κυριολεκτικά σούβλισε το ζώο με αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με τον Διονύση Καππάτο γραμματέα του συλλόγου το ζώο που προφανώς εγκαταλείφθηκε από τον κηδεμόνα του το φρόντιζε η Μαρία Σταματελάτου η οποία μαζί με άλλους το είδε εκείνη τη μέρα να τρέχει στους δρόμου του οικισμού βογκώντας και αιμορραγόντας.

Ο σκύλος ήταν σοβαρά τραυματισμένος καθώς είχε μια μεγάλη πληγή στο πάνω μέρος του λαιμού και κάτω από το δεξί μπροστινό του πόδι.

Το ζώο – αν και ήταν φιλικό – προσπαθούσε φοβισμένο να ξεφύγει από τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να το σώσουν και τελικά παραδόθηκε μετά από πολύωρη προσπάθεια εξαντλημένο από τον πόνο και την απώλεια αίματος.

SkylosDorKefalonia (4)

Ο σκυλάκος αναρρώνει.

Έτσι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής φιλόζωοι εθελοντές το μετέφεραν αρχικά στο καταφύγιο του «Ντορίς» όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο κτηνίατρος Λευτέρης Ψαρρός που εξέτασε τον Ντορ – έτσι τον ονόμασαν – στις 19/9 διαπίστωσε ότι κάποιος είχε κυριολεκτικά σουβλίζει το ζώο με αιχμηρό αντικείμενο καθώς το διαμπρεές τραύμα ξεκινούσε από τον λαιμό και κατέληγε στο πόδι του σκύλου. Ενώ ο δράστης το είχε δέσει από το λαιμό με σχοινί.

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» στην ανακοίνωση του σχετικά και με αυτό το έγκλημα επισημαίνει: «Οφείλουμε δημόσια να δώσουμε συγχαρητήρια στους χωριανούς που σε αντίθεση με άλλες περιοχές του νησιού μας, αυτοί και είδαν τον σκύλο και τον άκουσαν να βογκά από τους πόνους και δεν αδιαφόρησαν και προσπάθησαν να τον βοηθήσουν και τελικά τον έσωσαν.

Ιδιαίτερα στα τρία παιδιά που μες στην νύχτα κατέβασαν με το αυτοκίνητό τους το σκύλο στο καταφύγιο φανερά τρομαγμένοι από την σκληρότητα και βαρβαρότητα που είδαν με τα μάτια τους...

Περιττό να αναφέρουμε ότι από τους ξένους που μας τηλεφώνησαν και μας έστειλαν μήνυμα αυτό το τριήμερο όλοι τον επισκέφθηκαν στο καταφύγιο να δουν πως είναι!
Πολλές ευχαριστίες και στον κτηνίατρο κο Ψαρρό που αφιλοκερδώς κουράρισε τον μικρό Ντορ, εξάλλου πάντα ΟΛΟΙ οι κτηνίατροι του νησιού μας στέκονται δίπλα στον αγώνα που κάνουμε αφιλοκερδώς...

Θερμά ευχαριστούμε την Ολλανδέζα εθελόντρια μας Joyce Broekman που με μεγάλη υπομονή παρά την κούραση της από το φόρτο της καθημερινής εργασίας στο καταφύγιο παρέμεινε μαζί μας μέχρι πολύ αργά για να βοηθήσει. Όσο για τον βασανιστή ..μακάρι να μπορέσει να καταλαγιάσει η οργή που έχει μέσα του και ξεσπά με αυτό τον τρόπο και να βρει την ηρεμία και γαλήνη στη ψυχή και το μυαλό του...».

www.zoosos.gr