Πουλάτα : Η ώρα της κάλπης έφτασε...

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 09:34

Πουλάτα : Η ώρα της κάλπης έφτασε...

Η ώρα της κάλπης, ή ώρα της αλήθειας, ή ώρα της δημοκρατίας, ή ώρα του λαού, ή όπως αλλιώς θέλετε να την ονομάσουμε έφτασε...


Μετά από μια σύντομη προεκλογική περίοδο η οποία τηρουμένων των αναλογιών διεξήχθη σε ένα αρκετά πολιτισμένο κλίμα χωρίς ακρότητες, αλλά και με χιούμορ κάποιες φορές (Tι είπατε; Τι είπατε;) καλούμαστε για 2η φορά σε λιγότερο από 9 μήνες να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.

Οι κάλπες στο 116ο Ε.Τ. Πουλάτων ή αλλιώς στο πρώην Κοινοτικό Γραφείο, θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής για να υποδεχθούν τους εκλογείς του χωριού μας (331 τον Γενάρη) και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Την ψήφο μας διεκδικούν 14 κόμματα και 5 συνασπισμοί κομμάτων, ενώ σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό πλαίσιο, από τη στιγμή που δεν έχουν συμπληρωθεί 18 μήνες από την προηγούμενη αναμέτρηση, οι εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα και όχι με σταυροδοσία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βάλουμε σταυρό προτίμησης υπέρ κάποιου υποψηφίου, απλώς να επιλέξουμε το συνδυασμό της αρεσκείας μας. Να σημειωθεί ωστόσο, ότι ακόμα και αν βάλουμε εκ παραδρομής, το ψηφοδέλτιο δεν θα θεωρηθεί άκυρο.

Την έδρα της μονοεδρικής μας περιφέρειας λοιπόν, θα κερδίσει ο πρώτος σε ψήφους συνδυασμός και ο/η εκπρόσωπός μας στο εθνικό κοινοβούλιο για τα επόμενα 4 χρόνια (λέμε τώρα...) θα είναι ο επικεφαλής του αντίστοιχου ψηφοδελτίου. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ηγεσίες των κομμάτων διατήρησαν σε τοπικό επίπεδο τους ίδιους ακριβώς υποψηφίους βάσει του αριθμού των σταυρών προτίμησης που συγκέντρωσαν στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, ενώ σε κάποιες άλλες υπήρξε μερική ή και πλήρης ανανέωση των ψηφοδελτίων.

Σε λιγότερο από 36 ώρες λοιπόν, οι κάλπες ανοίγουν για μια από τις κρισιμότερες και πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών και το www.poulatakefalonias.gr θα σας μεταδώσει τόσο το κλίμα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, όσο και τα τελικά αποτελέσματα από το χωριό μας.

πουλάτα




00 inkefalonia general ad 300X250