Συνέντευξη Διονύση Μαρκάτου (υπ. βουλευτή Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ): «Το ΠΑΣΟΚ έμαθε να λέει την αλήθεια»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 12:03

Συνέντευξη Διονύση Μαρκάτου (υπ. βουλευτή Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ): «Το ΠΑΣΟΚ έμαθε να λέει την αλήθεια»

Συνέντευξη στο Inkefalonia.gr έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής με την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) Διονύσης Μαρκάτος. Ο κ. Μαρκάτος απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

- Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου;

«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πολύ απλό: Ποια κόμματα και ποιοι Βουλευτές θα απαρτίζουν την αυριανή Βουλή, που θα στηρίξουν μια σοβαρή και αξιόπιστη Κυβέρνηση 4ετούς διάρκειας».

- Συμφωνείτε που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πήγαμε και πάλι σε εκλογές;

«Διαφωνούμε απόλυτα. Οι συχνές εκλογές (και το Δημοψήφισμα) τα τελευταία χρόνια στοίχισαν πολύ στην Ελλάδα, γι’αυτό και προανέφερα ότι η Βουλή και η Κυβέρνηση που θα προκύψουν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής πρέπει να είναι 4ετούς διάρκειας. Φτάνει πια με τις εκλογές κομματικής σκοπιμότητας. Χρειάζονται εκλογές εθνικής σκοπιμότητας».

- Το ΠΑΣΟΚ, με την Φώφη Γεννηματά στο τιμόνι και την ΔΗΜΑΡ «συνοδοιπόρο» προσπαθεί να γυρίσει σελίδα στην ιστορία του. Θεωρείτε ότι αυτή η σύμπραξη μπορεί να «περπατήσει» και μετά τις εκλογές;

«Ήδη φαίνεται ότι περπατά πολύ καλά. Μετά τις εκλογές αυτή η σύμπραξη μπορεί και πρέπει να ανοίξει ακόμη περισσότερο το βηματισμό του με τη δημιουργία ενός ενιαίο φιλοευρωπαϊκού, σοσιαλδημοκρατικού χώρου, που έχει ανάγκη η Ελλάδα».

- Με δεδομένο την εξαιρετικά δύσκολη πιθανότητα αυτοδυναμίας κάποιοι κόμματος, ποιες συνεργασίες πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρχει μία Κυβέρνηση που θα μακροημερεύσει;


«Ασφαλώς πέρασαν οι εποχές των αυτοδύναμων Κυβερνήσεων, οπότε οι συνεργασίες των κομμάτων είναι απαραίτητες. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει ποιες συνεργασίες θα είναι εφικτές και αποτελεσματικές και κυρίως με ποιες συμφωνίες έργου και όχι με συμφωνίες μοιράσματος καρεκλών».

- Υπάρχει πλέον ζωή στην Ελλάδα χωρίς μνημόνια;

«Αλίμονο. Η ζωή συνεχίζεται και η Ελλάδα θα βγει και από το τρίτο μνημόνιο, που είναι και το απεχθέστερο και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η εφτάμηνη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έπεφτε θύμα των ιδεοληψιών του παρασύροντας και την Ελλάδα με καταστρεπτικές συνέπειες. Το ζητούμενο είναι ο χρόνος. Πόσο λιγότερος χρόνος θα χρειασθεί για να βγούμε από το τρίτο μνημόνιο και τι παραγωγική ανασυγκρότηση απαιτείται για να μπει η Ελλάδα σε μία σύγχρονη πορεία, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις, που είναι ο μόνος δρόμος για να καταπολεμηθεί η ανεργία».

- Πώς εξελίσσεται στην Κεφαλονιά η συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ;

«Η αλήθεια είναι ότι στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη δεν είχαμε μεγάλη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. σε αντιστοιχία με την στήριξη των ψηφοφόρων της, που φαίνεται ικανοποιητική».

- Γιατί θεωρείτε ότι ο έλληνας ψηφοφόρος πρέπει να εμπιστευτεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ, μετά τα όσα έχει βιώσει τα τελευταία 5 χρόνια;

«Γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιβεβαιώθηκε (έστω και αργά) για τον επώδυνο μονόδρομο που ακολούθησε το 2010. Υποθέτω ότι αν υπήρχε άλλος δρόμος θα τον ακολουθούσαν οι προεκλογικά ωρυόμενοι κ. Σαμαράς το 2012 και κ. Τσίπρας το 2015. Οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθούν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιατί έμαθε να λέει την αλήθεια, γιατί έχει τη γνώση και τη θέληση η Ελλάδα να βαδίσει γρήγορα και διαφορετικά για ένα καλύτερο Μέλλον».