Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς "Νίκος Καββαδίας": Προς τους συναδέλφους ναυτικούς , αλλά και όλους τους «ριγμένους»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 05:05

Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς "Νίκος Καββαδίας": Προς τους συναδέλφους ναυτικούς , αλλά και όλους τους «ριγμένους»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’ Προς τους συναδέλφους ναυτικούς , αλλά και όλους τους «ριγμένους». Συνάδελφοι και φίλοι. Για μια φορά ακόμη μας καλούν να επιλέξουμε τους καταλληλότερους να μας βγάλουν από τον βόθρο που οι ίδιοι μας έριξαν. Πολλοί , ιδίως ηλικιωμένοι, αγανακτισμένοι από τα ψέματα, την κοροϊδία και τα καραγκιοζιλίκια των υποψηφίων σωτήρων μας, φέρονται αποφασισμένοι να απόσχουν απ’τις εκλογές.

Έτσι όμως διευκολύνουν τους κομματικούς στρατούς να μας φορτώσουν στις πλάτες τους δικούς τους αποτυχημένους εκλεκτούς. Οπότε; Οπότε ας πάμε στην κάλπη, με την απόφαση να επιλέξουμε ότι ο καθένας μας πιστεύει πως θα προβληματίσει τους κουμανταδόρους, πολιτικούς και άρχουσα τάξη. Που θα τους θορυβήσει.

Το αποτελεσματικότερο θα ήταν ο γενικός ξεσηκωμός, όπως στην Ρουμανία , που ανάγκασε τους κυβερνώντες να ακυρώσουν την ιδιωτικοποίηση του νερού, όταν σε λίγα χρόνια η τιμή του είχε δεκαπλασιαστεί. Όμως εμείς δεν είμαστε για τέτοια.

Τουλάχιστον ας σκεφτούμε τη μπόχα από το κάψιμο στις σόμπες των βερνικωμένων σανιδιών που η φτωχολογιά πριν 3-4 χρόνια αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει για να ζεσταθεί και η οποία κατακλύζοντας και τα υψηλά σαλόνια, επέβαλε την μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Αν έχουμε φαντασία μπορούμε να επινοήσουμε πολλών ειδών μπόχα, που θα τους ενοχλεί. Αλλιώς ας αρκεστούμε στην μουρμούρα , ας επιλέξουμε αυτόν που κερδίζει τις εντυπώσεις στα debate, ας παρακολουθούμε άβουλοι τους συνενόχους τους δημοσιογράφους να μας προετοιμάζουν για τις επόμενες μειώσεις συντάξεων, με την ηλίθια δικαιολογία πως δεν μπορούν να αντέξουν τα ταμεία με ένα εργαζόμενο να συντηρεί ένα συνταξιούχο.

Και δεν βρίσκεται κανείς να τους πει, τι λέτε ρε μούργοι, που ήσασταν να διαμαρτυρηθείτε σαν τέταρτη εξουσία που καθήκον της είναι να ελέγχει τις άλλες, όταν διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και κράτος τα λεηλατούσαν, με την ανοχή των υποτιθέμενων συνδικαλιστικών εκπροσώπων μας;

Ακόμη και στην πρόσφατη αρπαγή των όποιων ταμειακών διαθεσίμων, σχεδόν κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

Μια ζωή θύματα δεν πρέπει να αντιδράσουμε στα σοβαρά κάποια στιγμή;

Το Δ.Σ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ