Σήμαναν «Καμπάνες»! Βαρύ πρόστιμο 500.000 ευρώ στο Δήμο Κεφαλονιάς από το ΙΚΑ για ανασφάλιστη εργασία (Όλη η έκθεση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) - "Πόλεμος" Δήμου - ΙΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 15:28

Σήμαναν «Καμπάνες»! Βαρύ πρόστιμο 500.000 ευρώ στο Δήμο Κεφαλονιάς από το ΙΚΑ για ανασφάλιστη εργασία (Όλη η έκθεση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) - "Πόλεμος" Δήμου - ΙΚΑ

Η επιπολαιότητα και η τακτική του... πελατειακού κράτους που είχε εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή, από το 2011 μέχρι και το 2014, φαίνεται να βάζουν σε μεγάλες... περιπέτειες τον Δήμο Κεφαλονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, και μετά από το βαρύ χρηματικό πρόστιμο των 500.000 ευρώ που επέβαλε το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στον Δήμο Κεφαλονιάς, με αφορμή την μη καταβολή εισφορών σε εργαζομένους στα Σπήλαια (Μελισσάνη – Δρογκαράτη), στις Δημοτικές Παραλίες (Μύρτος – Πλατύς Γιαλός) και το τουριστικό αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας, η Δημοτική Αρχή καλείται να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό ζητήματα, που προκαλεί ερωτήματα και προβληματισμό όσον αφορά τις “κινήσεις” που είχε κάνει κατά το παρελθόν και για ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Ουσιαστικά δηλαδή, ο Δήμος είχε απασχολούμενους τους οποίους δεν τους ασφάλιζε!

Το θέμα ήρθε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου και είναι αναμφίβολα πολύ σοβαρό, προκαλώντας μάλιστα πολλές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση την μείζονα και την ελάσσονα για την κατάσταση στην οποία ενεπλάκη η Δημοτική Αρχή.

Άλλωστε, ο έλεγχος ξεκίνησε να γίνεται από το ΙΚΑ, μετά από μία ανώνυμη και μία επώνυμη καταγγελία που έγινε σε αυτό...

Σύμφωνα με την έκθεση του ΙΚΑ, αναφέρεται πως μέσα στον αριθμό των απασχολούμενων που δεν είχαν ασφαλιστεί, υπήρχαν ένας ανήλικος, κάτω των 15 ετών και ένας υπερήλικας άνω των 80 ετών.

Η Δημοτική Αρχή, με εκφοβισμό και “τρομοκρατία” προς τους υπαλλήλους του ΙΚΑ, προσπαθεί να ξεφύγει από την νομιμότητα, θεωρώντας- ίσως – ότι πάντα θα βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ...

Όμως στη δεκασέλιδη έκθεση ελέγχου που συνέταξε το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αργοστολίου και κοινοποιήθηκε στον Δήμο στις 24 Αυγούστου, οι υπάλληλοι εσόδων του ΙΚΑ εισηγούνται την εισαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των εργαζομένων του Δήμου που εργάστηκαν με Συμβάσεις Ανάθεσης Εργασιών σε εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του Δήμου κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 από τη στιγμή που διαπίστωσαν , μέσω της ΔΙΑΥΓΕΙΑ , ότι ο Δήμος δεν τους έχει καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές ως όφειλε.


Με ανακοίνωσή του ο Δήμος κάνει λόγο για  "Παράνομη & καταχρηστική τακτική του ΙΚΑ", ωστόσο φαίνεται πως αυτή η τακτική, που ακολουθούσε o ίδιος ο Δήμος στο παρελθόν, τον βάζει για τα καλά σε περιπέτειες!

Συν τοις άλλοις, το ΙΚΑ έστειλε στο δήμο έγγραφα για να απαντήσει σχετικά με τους ανασφάλιστους τόσο στις 10.2.2015, όσο και στις 27.4.2015. Ο Δήμος από την πλευρά του απέστειλε έγγραφο στο ΙΚΑ στις 13.3.2015, τονίζοντας ότι θα του δώσει τα στοιχεία σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Εντούτοις, κατέθεσε την άποψή του για το θέμα μετά από 6 μήνες και συγκεκριμένα στις 11.8.2015!

Το συμπέρασμα είναι πως ένας δήμος που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, καλείται να πληρώσει ένα υπέρογκο πρόστιμο το οποίο θα «πέσει» στην πλάτη των δημοτών που εκ των πραγμάτων θα στερηθούν άλλες υπηρεσίες...

Παρακάτω όλη η έκθεση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για ανασφάλιστους εργαζόμενους στον Δήμο.

DSC 0415DSC 0416DSC 0417DSC 0418DSC 0420DSC 0421DSC 0422DSC 0423DSC 0424

D

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250