Eρωτήματα προς τους υποψήφιους βουλευτές του Νομού μας, από τον Σύλλογο Ναυτικών "Νίκος Καββαδίας"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2015 20:34

Eρωτήματα προς τους υποψήφιους βουλευτές του Νομού μας, από τον Σύλλογο Ναυτικών "Νίκος Καββαδίας"

Εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, επισημαίνουμε και ερωτάμε τους υποψηφίους βουλευτές όλων των κομμάτων, ιδιαίτερα όμως των δύο πρώτων, απ’τους οποίους ο ένας θα είναι και ο εκπρόσωπός μας στην Βουλή :

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την τελευταία εισφορά αλληλεγγύης – χαράτσι που μας είχε επιβληθεί, επισημαίνοντας πως δεν συνοδευόταν από επιστημονική μελέτη για τις επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων , έμμεσα δηλαδή ότι το υποβιβάζει σε απαράδεκτα επίπεδα, και ότι πρέπει να μας επιστραφεί. Τίποτε δεν ακούγεται. Σχετικά με αυτό το θέμα τι προτίθενται να πράξουν οι κ.κ.υποψήφιοι;

Κατά τα ανωτέρω κάθε επόμενη μείωση – χαράτσι όπως το τωρινό υπέρ ΕΟΠΥΥ το ΣτΕ νομίζουμε πως θα το ακύρωνε, αφού χειροτερεύει ακόμη περισσότερο το βιοτικό μας επίπεδο. Το ίδιο ερώτημα απευθύνουμε και γι΄αυτό.

Κάθε απάντηση – επισήμανση εκ μέρους των κ.κ. υποψηφίων είτε ότι είναι δεσμεύσεις των μνημονίων είτε ότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, θα τις θεωρήσουμε υπεκφυγές γιατί πρώτον οι τελεσίδικες αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων οποιασδήποτε χώρας είναι υποχρεωτικά εκτελεστές από όλους. Και δεύτερον τα εκατοντάδες δις ευρώ που κρύβονται πίσω από τις διάφορες λίστες, η επίμονη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και η μη απόδοση του εισπραχθέντος ΦΠΑ, ανέρχονται σε απίθανα νούμερα. Επίσης ο λογιστικός έλεγχος του «χρέους» από διεθνή όργανα, θα εντόπιζε ποιο τμήμα του θεωρείται σαν υπέρβαση του διεθνούς δικαίου, οπότε θα το ελάφρυνε κατά ανάλογο ποσοστό. Για τις Γερμανικές αποζημιώσεις επίσης τίποτε δεν ακούγεται.

Και σ’αυτά ποια θέση παίρνουν οι κ.κ. υποψήφιοι;

Οι αλληλοκατηγορίες τους μας αφήνουν αδιάφορους, στα μάτια μας όλοι είναι ένοχοι. Εμείς θέσαμε τα ερωτήματα, την απάντηση δεν ζητάμε να την δώσουν σ’εμάς, αλλά σ’όλους τους Έλληνες συνταξιούχους ναυτικούς που αφού θαλασσοπνιγήκαμε ολόκληρη ζωή και στηρίξαμε την οικονομία της χώρας τώρα μας έχουν βάλει στο στόχαστρο πρώτους πρώτους. Καλούμε τους συναδέλφους και των άλλων ναυτικών περιοχών της χώρας, να απαιτήσουν απαντήσεις από τους υποψήφιους των περιοχών τους, σ’αυτά τα ερωτήματα ή σ’όποια άλλα εκείνοι θεωρούν ουσιώδη.

Το Δ.Σ,                 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250