Ο κ. Σπύρος Αλυσανδράτος συνεχίζει να προσφέρει

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 14:16

Ο κ. Σπύρος Αλυσανδράτος συνεχίζει να προσφέρει

Είναι γνωστό το ενδιαφέρον της ομογένειας για τον γενέθλιο τόπο αλλά και για δρώμενα στην πατρίδα μας. Εργάζονται , διαπρέπουν, κρατούν άσβεστες τις παραδόσεις , νοσταλγούν όσα άφησαν, χαίρονται και λυπούνται μαζί μας για όσα ευχάριστα ή δυσάρεστα συμβαίνουν εδώ.

 

Οι αναφορές στις αρχές και αξίες αυτές, ισχύουν στο έπακρο για τον λάτρη της Ελλάδας και της Κεφαλονιάς , ικανότατο επιχειρηματία στην Αυστραλία και την Ελλάδα αλλά και τακτικό επισκέπτη των Μακρυωτίκων της Κεφαλονιάς κ. ΣΠΥΡΟ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

Έχουμε αναφερθεί κατ επανάληψη στις δραστηριότητές του, στην οικογένειά του και κυρίως στην αγάπη και την προσφοράτου στον τόπο μας. Αφορμή για το δημοσίευμα αυτό, είναι η δωρεάν δαπάνη που προσέφερε για την πλακόστρωση του προαυλίου της Εκκλησίας του χωριού του, Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου στα Μακρυώτικα. Την μελέτη και επίβλεψη του έργου παρεχώρησε δωρεάν η αρχιτέκτων κα Κοτσιλίνη Μαργαρίτα.

Την εποχή αυτή ο Σπύρος παραθερίζει στο νεόδμητο σπίτι του, στην Αγία Ευφημία με την σύζυγό του και συγγενείς του, αναμένοντας να έρθουν κάποια από τα τρία παιδιά τους και τα εννέα εγγόνια τους.

Σεμνός και αθόρυβος, προσιτός και νηφάλιος απολαμβάνει τις χαρές της Κεφαλονιάς αλλά και τον σεβασμό όλων των κατοίκων. Οι συζητήσεις μαζί του είναι εξαιρετικά χρήσιμες , οι γνώσεις του για τα δρώμενα στην χώρα είναι βαθιές, οι γνωριμίες του υψηλές σε όλο τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο και οι ανησυχίες του για το μέλλον μας έκδηλες.

Αισθάνομαι την ανάγκη ,εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας ,να ευχαριστήσω τον λίαν αγαπητό μας Σπύρο και την οικογένειά του, για τις προσφορές τους, όχι μόνο για λόγους ουσιαστικούς ,αλλά και για συμβολικούς, ότι σε χαλεπούς καιρούς, υπάρχουν αξίες, προσφορές και φωτεινά παραδείγματα , ικανά να ανάψουν τη φλόγα για την ποθούμενη «επανεκκίνηση».

Αργοστόλι 8 Αυγούστου 2015

Κοτσιλίνης Μάρκος

kotsilinis1kotsilinis2kotsilinis3