Απαράδεκτο! Χωρίς δημοτικές τουαλέτες παραμένει ο Λουρδάς (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 13:14

Απαράδεκτο! Χωρίς δημοτικές τουαλέτες παραμένει ο Λουρδάς (εικόνες + video)

Αναμφίβολα η παραλία του Λουρδά αποτελεί μία από τις ομορφότερες της Κεφαλονιάς. Διαθέτει «Γαλάζια σημαία», συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι πολλούς τουρίστες και αποτελεί έναν «μηχανισμό» στήριξης της Δημοτικής Αρχής από τα έσοδα που εισπράττει από την εκμετάλλευση της (ενοικίαση χώρων για ξαπλώστρες, καντίνες κ.λ.π.). Πόσο άσχημο όμως είναι, από αμέλεια της Δημοτικής Αρχής, η παραλία αυτή να στερείται βασικών λειτουργιών;

Και ένα βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η παραλία του Λουρδά, είναι πως αν και έχουμε φτάσει σχεδόν στα μέσα Αυγούστου, οι δημοτικές τουαλέτες παραμένουν κλειστές!

Και παραμένουν κλειστές, όχι επειδή... χάθηκε το κλειδί, αλλά επειδή η Δημοτική Αρχή, έχει εδώ και χρόνια αμελήσει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, ανανεώνοντας το μισθωτήριο συμβόλαιο και πληρώνοντας ένα σχετικά μικρό αντίτιμο στην Εκκλησία των Σιμωτάτων, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της τον χώρο. Την στιγμή μάλιστα που εισπράττει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την εκμετάλλευση της.

«Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ενοικιαστήριο, καθώς δεν ανανεώθηκε από τον δήμο το μίσθωμα για τις τουαλέτες» μας λέει ο επίτροπος της Εκκλησίας των Σιμωτάτων Βαγγέλης Θωμάτος και συνεχίζει: «Εχουμε κρούσει από πέρσι τον κώδωνα του κινδύνου γι΄ αυτή την άσχημη πραγματικά κατάσταση. "Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι". Οι επιχειρηματίες κατηγορούν εμάς, που βάλαμε το συρματόπλεγμα , ωστόσο εμείς κάναμε τόσα χρόνια υπομονή. Και σε αυτά τα πέντε χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα από την πλευρά του δήμου για να αλλάξει αυτή η κατάσταση».

Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι πως χωρίς δημοτικές τουαλέτες, τίθεται σε κίνδυνο η ύπαρξη «Γαλάζιας Σημαίας» στην παραλία του Λουρδά.

Πότε επιτέλους θα λυθεί αυτό το σημαντικό πρόβλημα για ολόκληρη την περιοχή και πόσο άδικο θα είναι να χαθεί η "Γαλάζια Σημαία" και μαζί και ένα σημαντικό κομμάτι τουριστών;

https://www.youtube.com/watch?v=OUYutcHJZys

123456




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250