«Ζει» μέσα στις καρδιές μας… Κατακλύστηκε από κόσμο ο Αγιος Γεράσιμος στο 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ποιμενάρχη του!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 17:00

«Ζει» μέσα στις καρδιές μας… Κατακλύστηκε από κόσμο ο Αγιος Γεράσιμος στο 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ποιμενάρχη του!

Η μεγάλη αγάπη του απλού κόσμου για τον ποιμενάρχη του που δεν πρόλαβε να τον χαρεί, φάνηκε περίτρανα για μία ακόμη φορά σήμερα στον Αγιο Γεράσιμο, όπου τελέστηκε το 40ήμερο ιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γεράσιμου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η μεγάλη εκκλησία των Ομαλών γέμισε ασφυκτικά, με τον κόσμο με δάκρυα στα μάτια και στην... καρδιά να προσέρχεται για να τιμήσει για μία ακόμη φορά τον ιεράρχη του.

Δέκα Μητροπολίτες (ο τοποτηρητής Κεφαλληνίας Γερμανός, ο Δωδώνης Χρυσόστομος, ο Θηβών Γεώργιος, ο Αβύδου Κύριλλος , ο Ζακύνθου Διονύσιος, ο Κερνίτσης Χρύσανθος, ο Βρεσθένης Θεόκλητος, ο Μαραθώνος Μελίτων , ο Σιατίστης Παύλος και Ηλιουπόλεως Θεόδωρος) τίμησαν με την παρουσίας τους τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας. Ο Τοποτηρητής Κεφαλληνίας Γερμανός, παρέδωσε στην ηγουμένη της μονής μια ποιμαντική ράβδο που είχε αγοράσει ένα ζευγάρι νέων για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη.

Το παρών στο μνημόσυνο έδωσαν η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, μέλη της πολιτιακής αρχής και των σωμάτων ασφαλείας του Νομού αλλά και πολλά μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «Οδυσσεύς» που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην Κεφαλονιά.

Τραγική φιγούρα, ο αδελφός του μακαριστού Μητροπολίτη, Αθανάσιο Φωκάς, ο οποίος παρέστη με την οικογένειά του.

Ακολούθησε τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, όπου πλήθος κόσμου κατέθεσε ως ένδειξη αγάπης λίγα λουλούδια, πάνω στο μνήμα. Και είναι σίγουρο πως θα "ζει" για πάντα στις καρδιές μας...

Παρακάτω εικόνες και βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=tKWdOl8cEmQ

12345

DSC 0251DSC 0278DSC 0294

67891011121315

144

1617

Παρακάτω Περισσότερες φωτογραφίες


Ετικέτες: