Αναγκαστική προσγείωση έκανε πτήση της Ryanair από Μπέργκαμο για Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 09:18

Αναγκαστική προσγείωση έκανε πτήση της Ryanair από Μπέργκαμο για Κεφαλονιά

Απόγευμα φόβου έζησαν οι επιβάτες στην πτήση FR4993 της Ryanair από το Μπέργκαμο για το μαργαριταρένιο ελληνικό νησί στο Ιόνιο Πέλαγος, την Κεφαλονιά.


Το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 13:25 από το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, έπρεπε να φθάσει στον προορισμό του στις 16:30, αλλά λόγω μηχανικού πρόβληματος έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρώμη στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο. Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν ήταν δραματικό, αλλά σίγουρα υπήρχε φόβος για όποιον ήταν πάνω στο αεροπλάνο και δυσφορία στους περισσότερους που ήταν στο δρόμο για τις διακοπές.
Αλλά ας αναλύσουμε τι συνέβη. Η πτήση αναχώρησε στην ώρα της από το αεροδρόμιο Orio al Serio, απευθείας σε Κεφαλονιά για τις καλοκαιρινές διακοπές. Όταν το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την Puglia υπήρξε επικοινωνία με ομιλητή τον πιλότο, ο οποίος ανακοίνωσε την αλλαγή κατεύθυνσης και την αναγκαστική προσγείωση στο Ciampino λόγω μηχανικού πρόβληματος.

Ο λόγος; Εν αναμονή των ελέγχων δύο είναι οι βασικές παραδοχές. Ο πρώτος μιλά για μια αποτυχία αισθητήρα του καυσίμου. Οι πιλότοι, δεν μπορούσαν να παρακολουθούν στη δεξαμενή το επίπεδο του καυσίμου. Η δεύτερη μιλάει για μια πραγματική απώλεια καυσίμου, κατάσταση η οποία προφανώς τους ανάγκασε να κάνουν αναγκαστική προσγείωση.

Όταν έφτασαν στο Ciampino (Ρώμη), οι επιβάτες στην πτήση πήραν ένα άλλο αεροπλάνο που τους έφερε στην Κεφαλονιά.

www.press-gr.com