Αλέξης Τσίπρας: "Μπαίνουμε σε ναρκοπέδιο"!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 00:49

Αλέξης Τσίπρας: "Μπαίνουμε σε ναρκοπέδιο"!

Αρχισε και βρίσκεται σε εξέληξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής για να δοθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης η εξουσιοδότηση ώστε να διαπραγματευτεί με τους εταίρους την νέα δανειακή σύμβαση.

 
Σε προσωπικό τόνο και σε α' ενικό απευθύνθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, που ανέβηκε στο βήμα περί τις 00:10, μετά τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως είπε, "Μοναδικός του γνώμονας ήταν να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα".

Νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε διάσκεψη προέδρων της Βουλής στις 22:15, για να αποφασίσουν πότε θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το κρίσιμο νομοσχέδιο.

Εκεί, κατά πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου πρότεινε η συνεδρίαση στη Βουλή να ξεκινήσει στις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Ωστόσο, με αυτήν την άποψη διάφώνησαν οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων και μετά από ψηφοφορία στη διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 03.00 τα ξημερώματα.

Είναι βέβαιο ότι η πρόταση για εξουσιοδότηση υπογραφής της συμφωνίας με τα συγκεκριμένα προαπαιτούμενα θα υπερψηφιστεί αφού την στηρίζουν όλα τα κόμματα πλην Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται στο αν θα συγκεντρωθούν 151 ψήφοι ή όσο το δυνατόν περισσότεροι κοντά στους 162 που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία.

Διαφορετικά, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας πάμε σε παραίτηση της κυβέρνησης, διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών αφού θα θεωρήσει ότι θα έχει αφαιρεθεί η δεδηλωμένη.


Στις 16:00 ώρα Ελλάδος συνεδριάζει το κρίσιμο Eurogroup.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr