Ανοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 10:02

Ανοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας περιμένουμε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου), 23 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νοτιοδυτική Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου), 23 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 23 έως 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στον Κορινθιακό μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή σε νότιους με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

meteo.gr