Εκτακτη σύσκεψη για την Ελλάδα συγκαλεί ο Ομπάμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 22:05

Εκτακτη σύσκεψη για την Ελλάδα συγκαλεί ο Ομπάμα

Ο Μπάρακ Ομπάμα συγκαλεί απόψε έκτακτη σύσκεψη παρουσία του αντιπροέδρου Τζον Μπάιντεν και του υπουργού Οικονομικών. Αναμένεται και παρέμβαση Λαγκάρντ.

 

​Επί ποδός βρίσκεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ​​​για την Ελλάδα. Μετά και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο, την Γερμανίδα Καγγελάριο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που τρέχουν στις Βρυξέλλες, ο Μπάρακ Ομπάμα συγκαλεί απόψε  έκτακτη σύσκεψη παρουσία του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζον Μπάιντεν και του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών Τζαν Λιου μεταξύ άλλων και για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheToc, ο κ. Λιου θα ενημερώσει τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Αμερικανικής κυβέρνησης για την πρόταση που κατέθεσε η Αθήνα για νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης αλλά και τους σχεδιασμούς της Ευρωζώνης για ένα Grexit στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν ευωδοθούν μέχρι το χρονικό τελεσίγραφο της ερχόμενης Κυριακής. Παρά την πίεση που ασκεί η Αμερικανική Κυβέρνηση για να μην εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν τελικά θα είναι σε θέση να το αποτρέψει αν οι Ευρωπαίοι δεν ικανοποιηθούν από τις νέες ελληνικές προτάσεις. Γι' αυτό και  ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τον Μπάρακ Ομπάμα και τον Τζον Μπάιντε και για τα εναλλακτικά σενάρια που επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών για την ανάσχεση των επιπτώσεων στην Αμερικανική οικονομία στην περίπτωση που ένα Grexit καταστεί αναπόφευκτο.

Πάντως σήμερα ο Τζακ Λιου "έδωσε τα ρέστα" του σε μία ύστατη έκκληση προς τους Ευρωπαίους και την Ελλάδα να βρουν λύση λέγοντας ότι για μερικά εκατομμύρια δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύσουν μια ρήξη που θα κοστίσει δισ.. Είπε ότι μία έξοδος από το ευρώ δεν θα έχει μόνο συνέπειες για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη ενώ το πιο σημαντικό των όσων είπε ήταν η αναγνώριση στην οποία προέβη ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί κατανοώντας εμμέσως την στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού να επιμένει στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Επισης,  απόψε με ενδιαφέρον αναμένεται παρέμβαση της Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους της.

thetoc.gr




00 inkefalonia general ad 300X250