Συνέντευξη Τύπου ΕΛΜΕΚΙ: «Πολλά τα προβλήματα στην Παιδεία – Νομιμοποιούνται τα κοντέινερ»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 14:34

Συνέντευξη Τύπου ΕΛΜΕΚΙ: «Πολλά τα προβλήματα στην Παιδεία – Νομιμοποιούνται τα κοντέινερ»

Συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα στην Παιδεία στην Κεφαλονιά, έδωσαν σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Διονύσης Γεωρόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων στην Κεφαλονιά Γιώργος Σπυράτος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην συνέντευξη, την οποία μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη παρακάτω, τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Παιδεία.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στα κενά από καθηγητές που υπάρχουν στα σχολεία της Κεφαλονιάς.

«30.000 εκπαιδευτικοί έχουν φύγει από την εκπαίδευση και δεν έχουν αντικατασταθεί. Ως αποτέλεσμα η παραπάνω κατάσταση θα φέρει συμπτύξεις τμημάτων, κενών στα σχολεία, ενώ υπάρχει σκέψη φαντάροι να μπουν στα σχολεία» ήταν τα λόγια του.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ, σχολίασε επίσης το θέμα των υποδομών στα σχολεία της Κεφαλονιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Κανένα νέο σχολικό συγκρότημα δεν έχει προωθηθεί, ενώ και στο Φαραώ δεν έχει γίνει τίποτα σχετικά με την ασφάλεια του χώρου και τις παρατηρήσεις του ΤΕΕ. Επίσης είναι απαράδεκτη κατάσταση στο Ληξούρι, όπου νομιμοποιούνται τα Κοντέινερ».

Επίσης στην συνέντευξη Τύπου σχολιάστηκε το θέμα των δευτεροβάθμιων ελέγχων, των μεταφορών των μαθητών, αλλά και τω χρήματων των Σχολικών Επιτροπών που πλέον δεν φτάνουν και θα φέρουν «ασφυξία» στα σχολεία.

Ο Διονύσης Γεωργόπουλος, παράλληλα, προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα 29 Ιουνίου θα γίνει παράσταση Διαμαρτυρίας στις 13.30 σε Δήμο και Περιφέρεια για τα προβλήματα στην Παιδεία.

Ο Γιώργος Σπυράτος στην τοποθέτησή του έδειξε και αυτός τα παραπάνω ζητήματα, τονίζοντας επίσης, πως το θέμα της ενδοσχολικής βίας συνεχίζει να διογκώνεται και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την καταστολή του.

 Παρακάτω σε ηχητικό όλη η συνέντευξη της ΕΛΜΕΚΙ


Online recording software >>

DSC 0005DSC 0010




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250