«Βούρκωσαν» Αργοστόλι και Ομαλά για τον μακαριστό ποιμενάρχη της Κεφαλονιάς (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 00:13

«Βούρκωσαν» Αργοστόλι και Ομαλά για τον μακαριστό ποιμενάρχη της Κεφαλονιάς (εικόνες + video)

Στιγμές έντονης συγκινησιακής φόρτισης στο Αργοστόλι, αλλά και στον Αγιο Γεράσιμο στα Ομαλά, όπου από τις 6.30 το απόγευμα βρίσκεται το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Κυρού Γεράσιμου.

Τόσο στο Αργοστόλι, κατά την διάρκεια της μεταφοράς του Σκηνώματος εν πομπή από την Μητρόπολη μέχρι τον Ἱερό Ναό Ἁγίου Νικολάου καί εν συνεχεία εις τον μεγάλο Ναό της Ιεράς Μονής Αγίου Γερασίμου, ο κόσμος που τον συνόδεψε ήταν πολύς και βουρκωμένος.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα, τα λουλούδια με τα οποία έραναν το σκήνωμα και η ιαχή ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ «δονούσαν» την φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα!

Στο Αργοστόλι, το σκήνωμα συνόδεψε, πλήθως ιερέων, οι Φιλαρμονικές Ληξουρίου, της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσης Λαυράγκας» και η Φιλαρμμονική Σχολή Κεφαλονιάς, μαζί με τους προσκόπους και τις κοπέλες του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου. Στα Ομαλά, το σκήνωμα συνόδεψε η Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης».

Την πομπή συνόδεψαν επίσης μέλη της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, αλλά και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στον Αγιο Γεράσιμο τελέστηκε Τρισάγιο, χοροστατούντος του συμπατριώτης μας Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιου, ενώ εν συνεχεία το σκήνωμα τέθηκε σε Λαϊκό Προσκύνημα.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 24/6/2015

Ὣρα 7:30 π.μ. Ὂρθρος καί ἐν συνεχεία Ἀρχιερατική θεία Λειτουργία.

Ὣρα 1:00 μ.μ. Ἐξόδιος Ἀκολουθία, προεξάρχοντος τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

Γιώργος Χαλαβαζής

12345678910111213141516171819202123242526

Παρακάτω περισσότερες εικόνες