Συλλυπητήρια μηνύματα για την κοίμηση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 11:36

Συλλυπητήρια μηνύματα για την κοίμηση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμου

Συλλυπητήρια μηνύματα για την κοίμηση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμου. Τα μηνύματα ανανεώνονται συνεχώς...

 

Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης

Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος και εκφράζω την θλίψη μου για την κοίμηση του αγαπημένου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και προσωπικού μου φίλου κυρού Γεράσιμου.

Δυστυχώς η πρόσφατη μεγάλη χαρά του Κεφαλονίτικου λαού για την εκλογή του στον Μητροπολιτικό θρόνο, μετατρέπεται σήμερα σε θρήνο και ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια για να μετριάσουν την οδύνη.

Υπήρξε ένας Άγιος άνθρωπος, ένας ταπεινός εργάτης της Εκκλησίας, ένας φιλάνθρωπος που έβαζε πάνω από όλα την αγάπη του για τον Θεό, την ιεροσύνη και τον συνάνθρωπό του.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

Αλέξανδρος Παρίσης

Κοργιαλένειο Ίδρυμα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΥ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

Το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο αφού συνήλθε εκτάκτως στο Γραφείο του σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00μ.μ., υπό την Προεδρεία του Αντιπροέδρου του κ. Παναγιώτη Μπαζίγου, παρόντων του Γενικού Γραμματέως κ. Γ.Ν. Μοσχοπούλου, του ταμία κ. Ι. Κεκάτου και όλων των Μελών αυτού, κ. Γ. Μπάλλα, κ. Β. Ζησιμάτο και κ. Α. Κονιδάρη, παρουσία της Γραμματέως αυτού κ. Κ. Αντωνέλου, παρόντος επίσης και του επίτιμου Γραμματέως κ. Γ. Ι. Σταματάτου, με την αναγγελία της θλιβερής είδησης, της εις Κύριον μεταστάσεως, του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας, του Κεφαλλήνος κυρού ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΦΩΚΑ, και Προέδρου του Κοργιαλενείου Ιδρύματος, αφού άκουσαν όλοι με συγκίνηση τον Αντιπρόεδρο αυτού, ο οποίος εξήρε την αυθεντική μορφή αγιοσύνης, τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη που χαρακτήριζε όλη την πορεία της ζωής του,. απεφάσισε ομοφώνως τα εξής:

Ετήρησεν ενός λεπτού σιγήν εις την μνήμην του, δεηθέν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού, ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται.

Υπέστειλε την Σημαία του κτηρίου της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης, η οποία θα παραμείνει μεσίστια επί 3/ήμερον.
Θα παραστεί, σήμερα, σύσσωμο κατά την άφιξη της Σορού του από την Αθήνα στο νησί μας, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου, όπου θα εκτεθεί σε Λαϊκό Προσκύνημα και θα παραστεί επίσης στην εξόδιο Ακολουθία την Τετάρτη στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου.

Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια αυτού προς τους οικείους του.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΔΣ

Παν. Μπαζίγος

τεως Δ/ντης Παθ. Κλιν. Γ.Ν.Ν.Κ.

ΕΠΣΚΙ

Ψήφισμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΚΙ, αισθανόμενο βαθύτατη θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κεφαλληνίας και την οικογένειά του

2. Να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία

3. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο για τρείς ημέρες

4. Να αργήσουν τα Γραφεία της Ένωσης και το Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

 

Σωματείο "Λυσίππη"

Η Πρόεδρος και τα μέλη του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού Σωματείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Λυσίππη», Παραρτήματος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» της AHEPA, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον πρόωρο και άδικο χαμό του Δεσπότη μας, Γερασίμου Φωκά. Η ανιδιοτέλεια και η ανθρωπιά του ήταν και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους τον γνωρίζαμε και διακρίναμε καθημερινά το μεγαλείο της ψυχής του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ειρήνη Στεφάτου,

Πρόεδρος «Λυσίππης»

 

Ενωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και συγκίνησή της για την αιφνίδια εκδημία του νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Μακαριστού κυρού Γερασίμου.

Η απώλειά του λίγες μέρες πριν την ενθρόνισή του βύθισε το νησί μας στο πένθος.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό Του έργο, το οποίο ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε ως πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας στους συνανθρώπους μας που το είχαν τόσο ανάγκη.

Η λύπη μας γιγαντώνεται από το γεγονός ότι δεν πρόλαβε από τη νέα θέση ως Μητροπολίτης να προσφέρει τη μέγιστη ψυχική, πνευματική και φιλανθρωπική βοήθειά Του στο ποίμνιό Του όπως και ο ίδιος αγωνιωδώς το προσδοκούσε.

Καλό Παράδεισο Σεβάσμιε Πατέρα. Το μεγαλείο της πνευματικής Σου Ιεροσύνης θα συνεχίσει να μας φωτίζει από τους ουρανούς.

Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κεφαλληνίας και την οικογένειά του.
2. Να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Γεράσιμος Ι. Τιμοθεάτος

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς "Ο Μπάλλος"

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς "Ο Μπάλλος" εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για τον απροσδόκητο θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Γερασίμου Φωκά.

      Η απώλεια του αγνού ανθρώπου του Θεού, του ακάματου και σεμνού λειτουργού της εκκλησίας, του ιεράρχη της καρδιάς όλων μας, δημιουργεί ένα μεγάλο κενό και έντονα συναισθήματα ειλικρινούς θλίψης και πόνου στην ψυχή μας.
      Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.
      Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Πρόεδρος 

Σπυρίδων Πεφάνης

Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά

Η 22α Ιουνίου 2015 έμελλε να είναι η μέρα που σημάδεψε ανεξίτηλα τους απανταχού Κεφαλονίτες & τις Κεφαλονίτισσες. Σήμερα ο Μακαριστός μας Μητροπολίτης Γεράσιμος εκοιμήθη ...

Το νησί μας θρηνεί τη μεγάλη απώλεια. Τα λόγια φτωχά για να περιγράψουν την βαθιά θλίψη μας.
Αγαπημένε μας πατέρα Γεράσιμε η μνήμη σου θα μείνει χαραγμένη στις ψυχές μας με αγάπη.

Αιωνία Σου η Μνήμη

Από το Γραφείο Τύπου

της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

 

Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών

Η είδηση της Κοίμησης του μακαριστού Μητροπολίτη Kεφαλληνίας ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ μας προκάλεσε βαθύτατη θλίψη.

Ο αείμνηστος ιεράρχης υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της νεότερης εκκλησιαστικής ιστορίας της Κεφαλονιάς με τις προσευχές του, την ανιδιοτέλεια του, τις διαρκείς μάχες του και την αγιότητα του.

Λίγες μέρες μετά τη χειροτονία του στις 31 Μαϊου αντί να βρεθεί στο θρόνο της Μητροπόλεως Κεφαλονιάς βρέθηκε δίπλα σε Αυτόν που αγάπησε και αφιερώθηκε από την ηλικία των 8 ετών. Ο παράδεισος αυτή τη φορά δεν μπορούσε να περιμένει.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Γεράσιμος με το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, το διαρκές ενδιαφέρον του για το ποίμνιο του και την άριστη θεολογική του κατάρτιση θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη κατέχοντας ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Η φιλανθρωπική του δράση και το κοινωνικό του έργο ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει η χώρα μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό

Η μνήμη του θα πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας.

Το ΔΣ της Κεφαλληνιακής Αδερφότητας Αθηνών

 

Ψήφισμα του Οίκου Ευγηρίας Αργοστολίου

kati

ΚΕΔΗΚΕ

Η ξαφνική απώλεια του Σεβαστού Μητροπολίτη μας κυρού Γεράσιμου συγκλονίζει τους Κεφαλονίτες ανά τον κόσμο.

Ένας φωτισμένος Ιεράρχης πνευματικός, πολυσέβαστος που με το έργο του αγκάλιαζε όλη την κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν λόγια που να αποτυπώνουν την βαριά μας θλίψη, όμως γνωρίζουμε ότι στις καρδιές όλων ήταν και θα παραμείνει ο «δικός μας παπάς», «ο Παπά- Γεράσιμος» το σεμνό τέκνο της τοπικής μας κοινωνίας που ακούραστα και με μεγάλη αφοσίωση από νεαρή ηλικία τάχθηκε στην Εκκλησία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος για το Νησί μας, ομόφωνα αποφάσισε την τριήμερη αναστολή όλων των προγραμματισμένων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σε όλες τις τιμητικές εκδηλώσεις έτσι όπως έχει εκδοθεί το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως, επίσης αποφάσισε την Τετάρτη 24 Ιουνίου ημέρα της εξοδίου

Ακολουθίας όλες οι Αθλητικές και Πολιτιστικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας να παραμείνουν κλειστές και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε.

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

 

Γεράσιμος Σταματάτος

Κατά τον επελθόντα << κ ε ρ α υ ν ό ν ε ν α ι θ ρ ί α >>, με την περίεργον εν τη Νήσω μας, ίσως δε και πανχριστιανικήν, ώστε ο λίαν επιτυχών εις πλεονεκτικήν πλειοψειφίαν της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος μας, εκλεγείς ως Μητροπολίτης Κεφαλληνίας και Πρωτοσύγγελλος της Ιεράς Μητροπόλεως κυρός Γεράσιμος Σπυριδ.Φωκάς, ο οποίος δούς την νενομησμένην διαβεβαίωσιν ενώποιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, εν όψει δε της ενθρονίσεώς Του εις στον Ιστορικόν Θρόνον της Νήσου μας, κατά την μεταπροσεχή Πέμπτην 02 Ιουλίου ε.ε. μετεφέρθη δυστυχώς, ο νεκρός Του, σήμερον 22 Ιουνίου 2015, εναποτεθείς εις στον Μητροπολιτικόν Ναόν μας Ευαγγελιστρίας – Αναλήψεως Αργοστολίου.

Ο νεκρός Του συνοδεύετο, εκτός του Σεβ. Τοποτηρητού Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και του Σεβ. Μητροπολίτου Νικαίας – Κεφαλλήνος- .

Ας μου συγχωρηθεί να επαναλάβω κατ΄ αυτήν την τραγικήν σύμπτωσιν το κύκνειον άσμα τού Εθνομάρτηρος Αθανασίου Διάκου, παραφρασμένον εις δεύτερον πρόσωπον, δοθέντος ότι και Συ εάν επαίζεις εν γη, θα ήσουν μεν Αρχιερεύς εις στην Εκκλησίαν , Διάκονος όμως των φιλτάτων Συμπατριωτών μας Κεφαλλήνων εις στην κοινωνίαν:

<< Για δές κ α ι ρ ό που διάλεξε ο χάρος να σε πάρει, τώρα π΄ ανθίζουν τα κλαδιά και βγάζει η γη χορτάρι >>, εν όψει της επικειμένης μελλούσης Σωστικής συμφωνίας, μεταξύ της φιλτάτης Ελληνικής Πατρίδος μας και των Εταίρων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Αιωνία η μνήμη Σου Μακαριστέ Δεσπότη μας και φίλτατε μου κυρέ Γεράσιμε.

Γερ. Ι. Σταματάτος

 

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας μετά την αναγγελία για τον απροσδόκητο θάνατο του αξιαγάπητου & αξιοσέβαστου Μητροπολίτη μας κυρού Γεράσιμου Φωκά συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:


1ο Να αναρτήσει μεσίστια την σημαία της Σχολής κατά την διάρκεια του τριήμερου πένθους από 22-24/6,
2ο Να παραστεί το Δ.Συμβούλιο & η Μπάντα της Σχολής, κατά την αναχώρηση του μακαριστού Μητροπολίτη από την Μητρόπολη Αργοστολίου &
3ο Να εκφράσει συλλυπητήρια στην τοπική εκκλησία & στην οικογένεια του εκλιπόντος Μητροπολίτου μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Η Γραμματέας

Νίκος Φαμπιάτος                           Νίκη Κοσμάτου

 Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Κυρού ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

 

Σωτήρης Κουρής

Με έκπληξη , περισσή οδύνη και θλίψη υποδεχθήκαμε την είδηση της
Κοιμήσεως του νέου Μητροπολίτου μας του Άξιου τέκνου της Εκκλησίας της
Κεφαλληνίας του Κυρού Γεράσιμου .

Το αδαμάντινο του χαρακτήρα του , η σεμνότητα του , η εργατικότητά και
στοικότητά του σε συνδυασμό με τήν αγνή και ουσιαστική υπηρεσία στο
συνάνθρωπο ηταν τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τον παπά Γερασιμο .
Η στήριξη των αρρώστων και καταφρονεμένων της ζωής ηταν η καθημερινη
του ενασχόληση .

Η βαθειά γνώση του της ορθόδοξης πίστης μας και η ουσιαστική προσήλωση
στίς παραδόσεις μας ηταν βιωματική και απαράβατη .

Η καθοδήγηση κλήρου και λαού απο τίς θέσεις της ιερωσύνης που
υπηρέτησε ηταν το υπέρτατο καθήκον του .

Απο τίς θέσεις υπηρεσίας του λαού που τάχθηκα με λαϊκή εντολή κατα
καιρούς να υπηρετήσω ειχα την τύχη να συνεργαστώ άμεσα με την
ευρηματική αγιοσύνη του και να γνωρίσω τα πληθωρικά αισθήματά του για
τον Θεό , τήν Εκκλησία , αλλα και για τον άνθρωπο .

Η συνεργασία μας κατα τήν διάρκεια των πρόσφατων σεισμών και τής
διαδικασίας αποκατάστασης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας , των σημαντικών
υλικών αγαθών αλλα και της σπουδαίας εκκλησιαστικής περιουσίας , μου
ανέδειξαν τον αδαμάντινο και σεβαστό χαρακτήρα του .

Το αμέριστο ενδιαφέρον και οι άμεσες δραστικές επεμβάσεις του για κάθε
θέμα αποκατάστασης και στήριξης των σεισμοπαθών ειχε γίνει
καθημερινότητα και πρακτική του .

Μετά την Κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη μας Κυρού Σπυρίδωνα όλοι
προσβέπαμε στήν ανάδειξη του παπά Γεράσιμου ως του άξιου διαδόχου του
.
Ειχε αναδειχθεί ο φωτοδότης της αλληλεγγύης και της βοήθειας , η
ελπίδα του λαού του .
Όπερ και έγινε .

Η πανηγυρική εκλογή του στήν χειρεύουσα θέση του μητροπολίτη μας και η
Λαμπρή ενθρόνισή του είχαν αναπτερώσει τίς ελπίδες μας για ανάταση της
εκκλησίας μας και στήριξη της ορθόδοξης πίστης μας .

Ο πανάγαθος όμως Θεός ειχε άλλες επιθυμίες . Ήθελε τον Μητροπολίτη μας
κοντά του σε χώρο Αγίων και Αγγέλων .

Η δική μας υπόσχεση μπροστά στο σκήνωμά του ειναι οτι θα συνεχίσουμε
να υπηρετούμε την Ορθόδοξη πίστη μας και τον Άνθρωπο στο δρόμο που μας
δίδαξε και χάραξε ο Μακαριστός . Γεράσιμος .

Καλό παράδεισο !

Σωτήρης Κουρής

Τ. Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης

 

Σύλλογος Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης, ο «Αίνος»

Ο πρόεδρος, το Διοικητικό Συµβούλιο και τα µέλη του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης, «Αίνος», συγκλονισµένοι και  αισθανόµενοι  βαθύτατη θλίψη για την αιφνίδιο κοίµηση του πρόσφατα χειροτονηθέντα Σεβασµιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίµου, εκφράζουµε τα ειλικρινή συλλυπητήρια µας  στους Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας, στο Λαό της Κεφαλονιάς, στην Ιεραρχία της Εκκλησίας και στους οικείους του.    

Ο πρόεδρος,

Βασίλειος Κοκκόσης 
 

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Η Διοίκηση και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συντετριμμένοι   για τον αιφνίδιο και αδόκητο θάνατο του πατέρα Γεράσιμου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας καθώς και στην οικογένεια του εκλιπόντος. Με μεγάλη αγάπη και θαυμασμό για το έργο και την πορεία του Σεβασμιότατου, συμμετέχουμε στο μεγάλο και βαρύ πένθος του νησιού μας και προκειμένου να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον  Μακαριστό Ιεράρχη και Ποιμενάρχη μας, αποφασίζουμε την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας  (24/06/2015) να:

  • Κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια του Ιδρύματος.
  • Παραστεί ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Ιδρύματος στην τελετή.
  • Ανασταλούν οι διοικητικές και εκπαιδευτικές λειτουργίες του.
  • Αποσταλεί στεφάνι στη μνήμη του Ποιμενάρχη μας.

Ιωάννης Δραγώνας Πρόεδρος

Ναπολέων Μαραβέγιας τ. Πρόεδρος

Σύνδεσμος Ρισιάνων "Η Αστερίς"

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ρισιάνων «Η ΑΣΤΕΡΙΣ»,συγκλονισμένο από την αναγγελία της κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Γερασίμου,συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα 22 Ιουνίου 2015,και απεφάσισε ομόφωνα:


!.Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Συνδέσμου στα γραφεία του.
2.Αντί στεφάνου,να δοθεί το ποσόν των εκατό(100) ευρώ στο ορφανοτροφείο « Ο Σωτήρ».
3.Να εκφρασθούν συλλυπητήρια στην εκκλησία της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας και στους οικείους του εκλιπόντος.
4.Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας

Ελένη Κουλουμπαρίτση Ιωάννης Βανδώρος

 

ΤΖΟΓΙΑ ΓΡΟΥΖΗ

Πόνος, θλίψη, θρήνος.
Η είδηση της αιφνίδιας εκδημίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου Φωκά έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στις καρδιές όλων μας.
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο και τη θλίψη της ψυχής μας.

Αξιοσέβαστε Πατέρα Γεράσιμε,

Ο σεβασμός και η αγάπη όλων μας θα σε ακολουθεί πάντα και η ταπεινή μορφή σου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και στην ψυχή μας να μας οδηγεί ως φάρος στα μονοπάτια που χάραξες, στα μονοπάτια της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης, στα μονοπάτια της ορθόδοξης πίστης μας.
Αιωνία Σου η μνήμη Σεβαστέ Πατέρα Γεράσιμε.
Ο Παράδεισος είναι από σήμερα πιο πλούσιος.

Τζόγια Γρουζή

Τ. Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Πολιτευτής ΝΔ Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Ο σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων Κεφαλονιάς & Ιθάκης σε έκτακτη συνεδρίαση του για τον αδόκητο Θάνατο του Μητροπολίτη Κεφαλονιά κυρού Γερασίμου εκφράζει την βαθιά οδύνη και θλίψη.

Ο αείμνηστος ιεράρχης μας υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας από τα νεανικά του χρόνια μέχρι σήμερα. Τον Μακαριστό Μητροπολίτη τον διέκρινε το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο το έντονο και διαρκές ενδιαφέρον του για το ποίμνιό του και την περιοχή.

Η σημαντική Θεολογική του κατάρτιση και η μεγαλοψυχία του, θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη.Ως πνευματικός πατέρας, θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Η μνήμη του θα είναι αιώνια και χαραγμένη στις ψυχές όλων μας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Μικελάτος                        Σταματούλα Τσιμάρα

 

Νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσάτων "Το Τραπεζάκι"

Το προσωρινό συμβούλιο του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσάτων "Το Τραπεζάκι" ενημερώνει τα μέλη του και τους κατοίκους της περιοχής μας ότι προχώρησε στη σύσταση του καταστατικού και την έγκριση του από το πρωτοδικείο.

Σας καλούμε, ζητώντας τη συμμετοχή σας, να βοηθήσετε στην καλύτερη πορεία του Συλλόγου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προβούμε σε Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ και Ελεγκτικής Επιτροπής, όπως ορίζει το καταστατικό.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΠΑΤΡΑΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ «Ο ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»

Άφωνους στην κυριολεξία μας άφησε το τραγικό άγγελμα της αιφνίδιας εκδημίας του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη κυρού Γερασίμου, πριν προλάβουμε να χαρούμε την ενθρόνιση του στηνΚεφαλονιά.

Ο μακαριστόςυπήρξε πολύ αγαπητός σε όλο το διάστημα της ζωής του, ήταν ο παπάς του κάθε Κεφαλλονίτη, οάν θρωπος που έκανε πράξη τη Χριστιανική διδαχή.

Με το έργο του αγκάλιαζε όλη την κοινωνία. Ήταν ο άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς.

Σίγουρα το κενό που αφήνει, τόσο στην εκκλησία, όσο και στην κοινωνία, είναι δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στου ςοικείους του και σε ολόκληρη την Μητρόπολη.

Εκ μέρους του Συλλόγου μας στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί η Πρόεδρος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

          Η Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας

          Τζόγια Καππάτου                                         Αρίστη Ιγγλέση

 

Ο Συλλογος Κεφαληνων & Ιθακησιων Νέας Υόρκης "Odysseus"

Οι απανταχού Κεφαλονίτες δακρύζουμε και θρηνούμε για την πρόωρη εις Κύριον εκδημία του θεοπροβλήτου και λαοπροβλήτου Μητροπολίτη μας κυρού Γερασίμου.

Αιώνια ενθρονισμένος στις καρδιές μας, θα δειχνει το δρόμο του ιερατικού καθήκοντος και του χριστιανικού ήθους.                                                                             

Για το Δ.Σ

Διονύσιος Βλάχος                                                                        Κώστας Βαγγελάτος

Πρόεδρος                                                                                         Γραμματέας

 

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου "η ΚΡΑΝΗ"

Το αναπάντεχο γεγονός της κοιμήσεως του Μητροπολίτη της καρδιάς μας, γέμισε θλίψη όλους τους Κεφαλλονίτες.

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του αλλά και σε όλους τους Κεφαλλήνες, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να χαρούν την ενθρόνισή του στο νησί.

Για όλους μας αποτελεί πολύ μεγάλη απώλεια η κοίμησή του, όμως, το έργο του, οι αγώνες του ο λιτός τρόπος ζωής και η συμπαράστασή του στα προβλήματα του κάθε ανθρώπου, ας γίνουν οδηγός σε όλους μας για τη στάση ζωής που οφείλουμε να τηρούμε σεβόμενοι τους συνανθρώπους μας..

Ο Πρόεδρος της ΚΡΑΝΗΣ                                        Η Γραμματέας

Σταύρος Σπαθής                                                          Μαρία Σκλαβουνάκη

 

Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου

Δυστυχώς, η χαρά μας για την ενθρόνιση του νέου μας Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου Φωκά, δε κράτησε πολύ.

          Ο Άξιος και Ταπεινός Παπά Γεράσιμος ,εκοιμήθη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των άλλων Αγίων Πατέρων μας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι το πνεύμα του είναι πάντα κοντά μας, πάντα θα μας καθοδηγεί στο δρόμο του Θεού, της αγάπης και της πίστης.

Είναι λυπηρό που άφησε το πνευματικό του και θρησκευτικό του έργο ανεκπλήρωτο, είναι λυπηρό που χάσαμε την ελπίδα μας.

Από τα βάθη της καρδιάς μας του ευχόμαστε Καλό Ταξίδι και τον παρακαλούμε να συνεχίσει να μας βοηθάει.

Σεβασμιότατε Γεράσιμε Φωκά , δε θα δε ξεχάσουμε ποτέ!

Από το Δ.Σ. του Ν.Ο.ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 

Δυστυχώς, η χαρά μας για την ενθρόνιση του νέου μας Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου Φωκά, δε κράτησε πολύ.

          Ο Άξιος και Ταπεινός Παπά Γεράσιμος ,εκοιμήθη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των άλλων Αγίων Πατέρων μας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι το πνεύμα του είναι πάντα κοντά μας, πάντα θα μας καθοδηγεί στο δρόμο του Θεού, της αγάπης και της πίστης.

Είναι λυπηρό που άφησε το πνευματικό του και θρησκευτικό του έργο ανεκπλήρωτο, είναι λυπηρό που χάσαμε την ελπίδα μας.

Από τα βάθη της καρδιάς μας του ευχόμαστε Καλό Ταξίδι και τον παρακαλούμε να συνεχίσει να μας βοηθάει.

Σεβασμιότατε Γεράσιμε Φωκά , δε θα δε ξεχάσουμε ποτέ!

Από το Δ.Σ. του Ν.Ο.ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 

Δημοτική κοινότητα Αργοστολίου

Η Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την αναπάντεχη απώλεια του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας πάτερα Γερασίμου.

Εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Ελλάδος στους Ιερείς της Κεφαλονιάς και στους οικείους του Μακαριστού Μητροπολίτη μας.

Η φιλανθρωπία, το αίσθημα αλληλεγγύης και η βαθιά πίστη στην ορθοδοξία που χαρακτηρίζουν το σύνολο της ζωής και της δράσης του Πάτερα Γερασίμου θα αποτελούν παράδειγμα για όλους εμάς τους Αργοστολιώτες για όλους τους Κεφαλλονίτες.

Δεν θα σε ξεχάσουμε. Σου ευχόμαστε καλό ταξίδι και η ευλογία σου θα υπερίπταται πάνω από την Κεφαλληνία αιώνια.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου μας αποφασίσαμε να παρευρεθούμε σε προσκύνημα τις 2.30 μμ όπως και στις 5.00 μμ για την μεταφορά Σκηνώματος ἐν πομπῆ μέχρι τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Νικολάου Ἀργοστολίου .                                          


Για την Δημοτική κοινότητα Αργοστολίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ
«Ο ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»

Αράτου 39, Πάτρα, 26221
Τηλ. / fax 2610 278055

Άφωνους στην κυριολεξία μας άφησε το τραγικό άγγελμα της αιφνίδιας εκδημίας του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη κυρού Γερασίμου, πριν προλάβουμε να χαρούμε την ενθρόνιση του στην Κεφαλονιά.
Ο μακαριστός υπήρξε πολύ αγαπητός σε όλο το διάστημα της ζωής του, ήταν ο παπάς του κάθε Κεφαλλονίτη, ο άνθρωπος που έκανε πράξη τη Χριστιανική διδαχή.
Με το έργο του αγκάλιαζε όλη την κοινωνία. Ήταν ο άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς.
Σίγουρα το κενό που αφήνει, τόσο στην εκκλησία, όσο και στην κοινωνία, είναι δυσαναπλήρωτο.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του και σε ολόκληρη την Μητρόπολη.
Εκ μέρους του Συλλόγου μας στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί η Πρόεδρος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

Τζόγια Καππάτου                       Αρίστη Ιγγλέση

 

Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας

Ο Διοικητής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Κεφαλληνίας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την Κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Κυρού Γερασίμου και συμμετέχει στο πένθος του νησιού.
Οι υπηρεσίες του Γ.Ν. Κεφαλληνίας θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 24 Ιουνίου κλειστές, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας και ταφής του.
Το Νοσοκομείο θα λειτουργεί μόνο για τα έκτακτα περιστατικά.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Κεφαλληνίας

Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης

 

ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Στην είδηση της τραγικής απώλειας του Σεβασμιώτατου Δεσπότη μας, Κυρού Γερασίμου Φωκά, του παπά της ψυχής μας και όλης της Κεφαλονιάς, δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την οδύνη μας. Άξιος και φιλάνθρωπος κληρικός, προσέφερε και είχε ακόμη πολλά να προσφέρει στην τοπική, και όχι μόνο, κοινωνία. Ο εκλεκτός του Θεού θα παραμείνει άγρυπνος Μητροπολίτης της Κεφαλονιάς και άγιος στις καρδιές όλων μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια της Εκκλησίας.

 

Φίλων της Κεφαλληνιακής Ομόνοιας (ΦΙ.Κ.Ο.)

Συλλυπητήρια Επιστολή Για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Κυρού Γερασίμου

Οι Φίλοι Κεφαλληνιακής Ομόνοιας (ΦΙ.Κ.Ο.) και ο επικεφαλής της παρατάξεως και Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Παρίσης, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την κοίμηση του λαοφιλέστατου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου.

Εξελέγη ως Μητροπολίτης Κεφαλληνίας σε μία εποχή που η Ελλάδα μας είχε ανάγκη από άξιους Ιεράρχες, αλλά την χαρά όλων των Κεφαλλήνων για την εκλογή του και την προσμονή της ενθρονίσεώς του εις την Μητρόπολη, διαδέχθηκε ο θρήνος της κοιμήσεώς του και η ενθρόνισίς του εις την αιώνιον ζωή, ως Άξιο εις τον χώρο των Αγίων.

Ο πνευματικός πλούτος, ο λιτός βίος, η ψυχική ευγένεια και η αμέριστος αγάπη για τον άνθρωπο, καθώς και ιεροσύνη την οποία εξέπεμπε, καθιερώνουν τον Πατέρα Γεράσιμο, ως τον φωτοδότη οδηγό όλων μας.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας εις την Ιεραρχία της Εκκλησίας, την πνευματική του οικογένεια της Εκκλησίας Κεφαλληνίας και τους οικείους του.

Αιωνία η Μνήμη Του

Εκ του Γραφείου Τύπου των

Φίλων της Κεφαλληνιακής Ομόνοιας (ΦΙ.Κ.Ο.)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

 
 

Η Γραμματεία της Ν.Ε. εκφράζει την βαθειά θλίψη της για τον αναπάντεχο χαμό, Του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλονιάς Κυρού Γεράσιμου Φωκά, του Ανθρώπου που ένωσε όλους τους απανταχού Κεφαλλονίτες, που είδαν στο Πρόσωπο Του τον άξιο θρησκευτικό Ηγέτη τους.

Στην οικογένεια και στους οικείους του στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια.

 

ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 

Η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου χάρηκε και καμάρωσε με υπερηφάνεια την εκλογή του πατέρα Γεράσιμου Φωκά , για να ασκεί τα ύψιστα καθήκοντα του Μητροπολίτη στο νησί μας .


Η βαθειά εκτίμηση , ο σεβασμός και η αγάπη στον συμπολίτη , στον φίλο , στον αδελφό μας , κορυφώθηκαν στο πρόσωπο του νέου Άξιου Δεσπότη της εκκλησίας του Τόπου μας , με μεγάλες προσδοκίες . Εμείς ήμασταν διαθέσιμοι , όπως καλά το γνώριζε , να συμβάλουμε , κατά το δυνατόν , στην πραγματοποίηση αυτών των προσδοκιών , σίγουροι ότι η θητεία του θα βοηθούσε στην ανακούφιση των οξύτατων προβλημάτων του λαού μας , αλλά και στην αναβάθμιση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου του νησιού μας , κατά το μερίδιο , που αναλογεί στην Εκκλησία , με την προσωπικότητα , τα πιστεύω και τις ιδέες του ..


Τον πρόλαβε όμως ο θάνατος και άφησε όλες μας τις προσδοκίες και ευχές , πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του , στην σφαίρα του ιδεατού . Την περηφάνια , το καμάρι , την ελπίδα , διαδέχτηκαν , βίαια , ο πόνος , η θλίψη και η αίσθηση της άδικης μοίρας . Αισθήματα που καταπλάκωσαν τις ψυχές όλων μας .

Αγαπητέ αδελφέ και φίλτατε , μακαριστέ Μητροπολίτη Κεφαλονιάς Γεράσιμε ,

΄΄ Υπάρχουν Μάτια ΄΄ ,

Υπάρχουν μάτια εκεί ψηλά που κλάψανε από χαρά , λίγες μέρες πριν !! , κι εμείς μαζί τους από χαρά , συγκίνηση και υπερηφάνεια .
Κάναμε σεκόντο , βαρύτονο και μπάσο , στον καλλίφωνο αείμνηστο πατέρα σου , στα τραγούδια ευτυχίας που τραγούδησε εκεί ψηλά ...με όλους τους παλιούς κανταδόρους .

 

Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει,
τα θερμά της συλλυπητήρια προς την τοπική εκκλησία αλλά και προς την οικογένεια του
Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας
κυρού Γερασίμου για τον αιφνίδιο χαμό του.

To Δ.Σ

της Ο.Ε.Ε.Δ.Δ.Κ.Ι

 

ΟΑΕΔ (Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου)

oaeds

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ( Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι )

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φοροτεχνικών Κεφαλληνίας και Ιθάκης αμέσως μετά την αναγγελία του απροσδόκητου θανάτου του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Κυρού Γερασίμου αποφάσισε ομόφωνα:


Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια:

Στην εκκλησία της Ι. Μ. Κεφαλληνίας

Και στην κατά κόσμο οικογένειά του εκλιπόντος Μητροπολίτου μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ

ΤΑΜΙΑΣ Σ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ

ΜΕΛΟΣ Π.ΤΖΑΝΑΤΟΣ

 

Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς στον Ιερό κλήρο Κεφαλονιάς και στους οικείους του Αξιοσέβαστου Μητροπολίτη Κ.Κ.Γεράσιμου Φωκά.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Μαρκάτος Μιχάλης Ο Γεν. Γραμματέας

Λουκάκης Σπύρος

 

ΕΥΑΝΘΙΑ ΓΑΙΤΑΝΙΔΟΥ

Εκφράζουμε στην οικογένεια και τους οικείους του, την βαθειά μας οδύνη και θερμά συλληπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του Μητροπολίτη Κεφαλλονιάς κυρού Γεράσιμου Φωκά. Χάσαμε ένα Καλό ΄Ανθρωπο, ένα Πνευματικό ΄Ανθρωπο, ένα Καλό Φίλο.

 

ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΗΣ ΒΕΡΓΩΤΗ

 

 

Vergwti

 

 

 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας συνεδρίασε εκτάκτως λόγω της κοιμήσεως του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Γερασίμου Φωκά και αποφάσισε ομόφωνα:

Εκφράζει την θλίψη του για τον απρόσμενο θάνατο του αξιαγάπητου από όλο τον λαό της Κεφαλονιάς Ποιμενάρχη του και εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους του. Αποφασίζεται ΑΠΟΧΗ από τα καθήκοντα των Δικηγόρων Κεφαλληνίας την ημέρα της κηδείας του, την 24η Ιουνίου 2015.


Η προσωπικότητα του εκλιπόντος ήταν σημαντική, είχε την καθολική εκτίμηση και αποδοχή της κοινωνίας για την εκλογή του ως Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και πριν καν ενθρονιστεί στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας με μόνη την εκλογή του ως Ποιμενάρχου η προσωπικότητά του είχε καταφέρει να επιτύχει την συνοχή της τοπικής Εκκλησίας, να δυναμώσει την πίστη και την προσδοκία των πιστών.


Άνθρωπος προσηνής, σεμνός, μειλίχιος, πράος κι ευγενικός, ευπρεπής και φωτισμένος, με αδιαμφισβήτητη παιδεία την οποία εξαντλούσε στη ηθική εξύψωση και αναγέννηση του κλήρου και του ποιμνίου του. Φιλάνθρωπος παρότι ο ίδιος δεν επεθύμησε ποτέ την προβολή του κι ούτε επεδίωξε τη δημοσιοποίηση του φιλάνθρωπου έργου του.

Οι Δικηγόροι Κεφαλληνίας θρηνούν για την σημαντική απώλεια, διότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης δεν πρόλαβε να εκτελέσει το έργο του από την νέα του θέση, όμως ως ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ θα εμπνέει και θα δείχνει τον δρόμο σε όσους προσπαθούν να ζήσουν με συνέπεια και δικαιοσύνη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγής Καππάτος               Ελευθέριος Κρητικός




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ