Ψήφισμα για τη γραμμή Πάτρα - Σάμη από τους Κεφαλονίτες της Πάτρας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 12:46

Ψήφισμα για τη γραμμή Πάτρα - Σάμη από τους Κεφαλονίτες της Πάτρας

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος», η οποία συνήλθε σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 στα Γραφεία της (Αράτου 39 –Πάτρα) ψήφισε ομόφωνα το παρακάτω Ψήφισμα. ΨΗΦΙΣΜΑ

Σχετικά με το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ο Σύλλογός μας επανέρχεται και θεωρεί την συνεχιζόμενη διακοπή της σύνδεσης επί ενάμιση έτος τώρα απαράδεκτη.

Κρίνουμε ως ανεπίτρεπτο το γεγονός, το τρίτο αστικό κέντρο της Ελλάδας, η Πάτρα, όπου κατοικούν πολλές χιλιάδες Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, να έχει στερηθεί την απ` ευθείας πρόσβαση με το πλησιέστερο και μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων, την Κεφαλονιά, αλλά και τη γειτονική Ιθάκη.

Η τωρινή ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω της Κυλλήνης είναι και δαπανηρή και επικίνδυνη, λόγω του άσχημου οδικού δικτύου. Επίσης θεωρούμε ότι πλήττεται η τουριστική κίνηση προς τα δύο νησιά γιατί η πρόσβαση μέσω Πάτρας ήταν πιο εύκολη. Αλλά και η πόλη της Πάτρας πλήττεται από την απουσία της συγκεκριμένης γραμμής.

Απευθυνόμενοι προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και σε κάθε αρμόδιο, ζητάμε:

- Την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

-Να επαναρχίσει τώρα, εντός της θερινής περιόδου, η ακτοπλοϊκή αυτή σύνδεση και βέβαια να λειτουργεί σταθερά όλο το χρόνο, όπως συνέβαινε επί μισόν και πλέον αιώνα, από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τον Νοέμβριο του 2013.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΟΓΙΑ ΚΑΠΠΑΤΟΥ ΑΡΙΣΤΗ ΙΓΓΛΕΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΩΝ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1874

ΑΡΑΤΟΥ 39-ΠΑΤΡΑ- ΤΗΛ.2610-278.055 FAX:2610-278.055

Την Παρασκευή 19/6/2015 επιτροπή του Συλλόγου με επικεφαλής την Πρόεδρο επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Α.Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη και παρέδωσαν το παραπάνω ψήφισμα. Αμφότεροι διαβεβαίωσαν το Σύλλογο ότι, όπως και πρόσφατα, θα μεριμνήσουν άμεσα για το θέμα και θα το προωθήσουν στο αρμόδιο Υπουργείο προς επίλυσή του.

Ετικέτες:

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ