Ανακοίνωση απο την "Κράνη" για παροχές προς τους ανασφάλιστους ελεύθερους επαγγελματίες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 07:18

Ανακοίνωση απο την "Κράνη" για παροχές προς τους ανασφάλιστους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ προχωρά σε μια παροχή κοινωνική προς τους ανασφάλιστους ελεύθερους επαγγελματίες. Ερχόμενοι στο γραφείο μας επί της οδού Βύρωνος 7 στον 1ο όροφο και φέρνοντας μαζί σας το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας για το 2014, την ταυτότητά σας και την κάρτα ΑΜΚΑ, άμεσα θα έχετε μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 δικαίωμα ελεύθερης (δωρεάν) πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ θα είναι πάντα κοντά στον ελεύθερο επαγγελματία και θα προασπίζετε τα συμφέροντά του:

 ως θεσμικός φορέας που εκπροσωπεί την Κεφαλονιά στα κέντρα λήψης αποφάσεων

 ως φορέας συλλογικός που γνωρίζοντας την κείμενη νομοθεσία ενημερώνει σωστά και υπεύθυνα τους επαγγελματίες του νησιού για τις υποχρεώσεις τους και τα δικαιώματά τους, ποιώντας, όποτε είναι δυνατόν και όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά του, τις διαδικασίες εκείνες που θα επιφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα (διενέργεια σεμιναρίων επιμόρφωσης, συμφωνίες σε επίπεδο συλλόγου προς όφελος των επαγγελματιών, κ.α.)

 ως φορέας συλλογικός που με στοχευμένες ενέργειες και εκδηλώσεις προβάλλει τα μέλη του και συνεισφέρει στο κοινωνικό γίγνεσθαι ( Χριστουγεννιάτικο χωριό, Έκθεση τοπικών προϊόντων, Τσικνοπέμπτη, κ.α.)

Ο ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα έχει να σκεφτεί κάθε μέρα (και νύχτα), αν θα έχει δουλειά, τον ΟΑΕΕ, το ΙΚΑ, την επιθεώρηση εργασίας, την εφορία (χωρίς ευφορία), τον ΦΠΑ, τις οικογενειακές υποχρεώσεις (αν έχεις και παιδιά στην εφηβεία.......), το ενοίκιο, τη ΔΕΗ, τους λογαριασμούς τηλεφώνων, τα απρόοπτα που τον επιβαρύνουν με επιπλέον κόστη, αν θα κλείσει η συμφωνία που περιμένουμε ή όχι για να βάλει σε μια σειρά τη δουλειά του και να ξέρει τι τον περιμένει, τα δάνεια που οφείλει, ...... και τόσα άλλα, που δεν του μένει χρόνος να σκεφτεί το μέλλον, πόσο μάλλον τη νομοθεσία που αλλάζει συνεχώς φορτώνοντάς τον με νέες ευθύνες (πολεοδομικοί κανονισμοί, υγειονομικοί, εργασιακοί, επιμορφώσεις πιστοποιήσεις και τόσα άλλα).

Αυτή είναι η «δουλειά» ενός συλλόγου.

Να βοηθά τον επαγγελματία εκεί που αυτός δεν προλαβαίνει ούτε να σκεφτεί.

Αυτό κάνουμε μεταξύ άλλων ως σύλλογος ΚΡΑΝΗ, και το κάνουμε με πνεύμα συνεργασίας τόσο με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και με άλλους φορείς που τους διέπουν οι ίδιες αρχές. Όσο για μικρότητες πραγματικά δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε, τις αφήνουμε για άλλους............ τους μεμψίμοιρους!

Ο Πρόεδρος της ΚΡΑΝΗΣ
Σταύρος Σπαθής