Η εορτή του Αγίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά στην Λέρο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 15:20

Η εορτή του Αγίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά στην Λέρο

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Λέρο η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου-Παναγή Μπασιά. Το Σάββατο 6 Ιουνίου, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά, στην περιοχή «Γερμανός» της νήσου Λέρου, που ανήγειρε η ευσέβεια της οικογενείας Δημητρίου και Άννης Αναστασίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου.

Από νωρίς είχαν κατακλύσει τον ευπρεπισμένο και σημαιοστολισμένο Ναό, τοπικές Αρχές καιευσεβείς προσκυνητές, οι όποιοι τίμησαν την εορτή του Οσίου, αλλά και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου μας, ο οποίοςχάριτι Θεία φέρει το όνομα του Οσίου Πατρός Παϊσίου.

Το πρωί της επομένης, Κυριακή 7-6-2015, στον ίδιο Ναό, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον ιερό κλήρο, τους ιεροψάλτες και το εκκλησίασμα που του ευχήθηκαν «έτη πολλά».

Τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας αναφερθείς στον βίο του Οσίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά,εξαίροντας την μορφή και το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο του οσίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι κτήτορες παρέθεσαν παραδοσιακά γλυκίσματα και καφέ.Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους κτήτορες και τους ευχήθηκε όπως «Κύριος ο Θεός, δια πρεσβειών του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου, χαρίζη πλούσια τα αγαθά Του».

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:   Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Βίντεο:  Κων/νος Καρράς, εικονολήπτης «ΘΑΡΡΙ-TV»

Συνεργάτης φωτογράφος:  Αριστείδης Καρτάνος

lerou1

lerou

lerou2

lerou3

lerou4

lerou5

lerou6

Πηγή: Romfea.gr




00 inkefalonia general ad 300X250