ΑΞΙΟΣ! Χειροτονήθηκε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 01:25

ΑΞΙΟΣ! Χειροτονήθηκε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος (εικόνες + video)

Σε κλίμα συγκίνησης και χριστιανικής αγάπης, χειροτονήθηκε σήμερα o νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος. Αποστολή στην Αθήνα: Γιώργος Χαλαβαζής Η χειροτονία έγινε στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Πλήθος ιερέων, μοναχών και λαϊκών κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου το Κολωνάκι και αναφώνησαν« Άξιος» την ώ ρα που λάβαινε τα ενδύματα και τα σύμβολα της εξουσίας, η οποία πηγάζει από την θέση του.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Θηβών Γεωργίου, Βρεσθένης Θεοκλήτου, Ύδρας Εφραίμ, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Δράμας Παύλου, Γλυφάδας Παύλου, Σιατίστης Παύλου, Ναυπάκτου Ιεροθέου, Αρκαλοχωρίου Ανδρέου, Ηλείας Γερμανού, Δωδώνης Χρυσοστόμου, Νικαίας Αλεξίου, Δημητριάδος Ιγνατίου, Νεαπόλεως Βαρνάβα, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Ηλιουπόλεως Θεοδώρου και των Θεοφ. Επισκόπων Μεθώνης Κλήμεντος και Κερνίτσης Χρύσανθου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και της χειροτονίας έψαλλε η Κεφαλληνιακή χορωδία υπό την Διέυθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος διάβασε το Σύμβολο της Πίστεως και ακολούθως την ομολογία της πίστεως, υπόσχεση και λόγο τιμής να ποιμαίνει και να ορθοτομεί την εκκλησία επικεφαλής της οποίας τον έθεσε η Ιεραρχία της Εκκλησίας.

Το παρών στην χειροτονία έδωσαν η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Περιφερειράρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος

Αλέξανδρος Παρίσης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, μαζί με τον σύμβουλο της παράταξής του Διονύση Αραβαντινό, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Σπύρος Σαμούρης και Βασίλης Ρουχωτάς και Ανδρέας Ζαπάντης η νέα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ναπολέων Μαραβέγιας, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο πρώην Νομάρχης Διονύσης Λευκαδίτης και πολλοί άλλοι...

https://www.youtube.com/watch?v=a_ohDZyaMoc

https://www.youtube.com/watch?v=Jx0er0VhUks

https://www.youtube.com/watch?v=a4bJBxZ0GRE

https://www.youtube.com/watch?v=uK00wjH1TmQ

123456789101112151617181920

Παρακάτω περισσότερες εικόνες από την χειροτονία.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250