Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών στην Κεφαλονιά (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 12:04

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών στην Κεφαλονιά (ανανεωμένο)

Άλλη μία επιτυχία για την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και τον διοικητή της κ. Παναγιώτη Φιλίππου, καθώς εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών στην Κεφαλονιά. Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, δύο ημεδαποί, 63χρονος πατέρας και ο 30χρονος γιος του.


Κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών, της οπλοκατοχής και της διακεκριμένης κλοπής

Κατασχέθηκαν -1,5- κιλό κάνναβης περίπου, ποσότητα κοκαΐνης, (5.000) ευρώ και ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tayzer)

Στην κατοχή τους βρέθηκε επίσης μηχανολογικός εξοπλισμός πλοίου, το οποίο είχε κατασχεθεί από τη Λιμενική Αρχή για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Κεφαλονιά, ύστερα από πολυήμερη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, και συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, δύο ημεδαποί, ένας 63χρονος πατέρας και ο 30χρονος γιος του.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, ηλεκτρικός εκκενωτής (tayzer) και μηχανολογικός - ηλεκτρονικός εξοπλισμός που είχαν αφαιρέσει από πλοίο, το οποίο είχε κατασχεθεί από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου την Δευτέρα 05-03-2012, για υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων (Σχετικό το από 06-03-2012 Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος).

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά κατά περίπτωση τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της οπλοκατοχής και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε η δομή και η παράνομη δράση τους στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης εντοπίστηκαν και σημεία (καβάτζες) στα οποία έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς, προχθές (Σάββατο 16.06.2012) το απόγευμα, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 63χρονου πατέρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν κρυμμένα:

• Μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης TAYSER
• Κοκαΐνη βάρους -35- γραμμαρίων περίπου
• Μία ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας
• Έξι νάιλον συσκευασίες για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών
• Ένα χρηματοκιβώτιο με το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ
• Κάνναβη βάρους -18- γραμμαρίων περίπου.

Ακολούθησε έρευνα σε σημείο που είχε διαπιστωθεί ότι έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες, το οποίο πρόκειται για ένα αποξηραμένο πηγάδι, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν περίπου -1.400- γραμμάρια κάνναβης.

Επιπλέον, σε κοντινή δύσβατη δασική περιοχή βρέθηκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία, μεγάλες ποσότητες μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού πλοίου όπως πομποδέκτες, τροφοδοτικά, οθόνες χειρισμού- ραντάρ, συσκευές ελέγχου- ενδοεπικοινωνίας, μαγνητικές πυξίδες, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, αξίας άνω των (10.000) ευρώ. Αντικείμενα εξοπλισμού από το κατασχεμένο πλοίο βρέθηκαν επίσης και σε μία πλαστική βάρκα του 63χρονου.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ηλεκτρονικός - μηχανολογικός εξοπλισμός είχε κλαπεί στις 29-05-2012 από πλοίο, το οποίο είχε κατασχεθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αργοστολίου την 05-03-2012, ως μέσο μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων και φυλάσσονταν από μεσεγγυούχο.

Κατασχέθηκε επίσης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 30χρονου γιου, το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή Κεφαλληνίας.




00 inkefalonia general ad 300X250