Συγχαρητήρια μηνύματα και ευχές για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 11:13

Συγχαρητήρια μηνύματα και ευχές για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμου

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ Συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμου

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμε,

Από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας κριθήκατε άξιος αξίων, όπως κριθήκατε άξιος αξίων και από την κοινωνία του νησιού μας, στη διαδρομή του βίου σας. Θα κρινόμαστε κάθε στιγμή και στο μέλλον.

Είμαι βέβαιη ότι από τις διαφορετικές μας σκοπιές θα ατενίσουμε το κοινό μας σπίτι, την Κεφαλονιά και τους κατοίκους της με το ίδιο, πάντα γόνιμο και δημιουργικό βλέμμα στο μέλλον. Τόσο προσωπικά, όσο και συλλογικά προσβλέπουμε σε εσάς, στη δημιουργική και αλληλέγγυα σκέψη σας, στις οραματικές σας ιδέες, στον προσφιλή σας λόγο.

Εκ μέρους όλων, τις πιο θερμές ευχές μας και τη δική σας.

Με τιμή,

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 

Αλέξανδρος Παρίσης

Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Γεράσιμου Φωκά

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον φίλο μου και άξιο Ποιμενάρχη Γεράσιμο Φωκά για την εκλογή του στον θρόνο της Μητρόπολης Κεφαλληνίας.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ένας ικανότατος και μετριόφρων εκπρόσωπος του Θεού, με κύριο γνώρισμά του τον λιτό βίο, ένας άγιος άνθρωπος και πάνω από όλα Κεφαλονίτης, είναι από σήμερα ο νέος και αγαπημένος μας Μητροπολίτης.

Του εύχομαι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΆΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο δύσκολο έργο του και του δηλώνω ότι εγώ και ο Δήμος θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα του, σε ό,τι μας ζητηθεί με γνώμονα την συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας.

Για μία ακόμη φορά ΑΞΙΟΣ!

Αλέξανδρος Παρίσης

Δήμαρχος Κεφαλονιάς

 

ΔΗΜ.ΑΡ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Η ΔΗΜ.ΑΡ Κεφαλονιάς και Ιθάκης στέλνει θερμές ευχές στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Γεράσιμο Φωκά. Η προσωπικότητα της ιεροσύνης, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη που χαρακτηρίζουν όλη την πορεία της ζωής του, δίκαια και για την ωφέλεια όλων, οδήγησαν στην εκλογή του.

Η αυθεντική μορφή της αγιοσύνης που εκπέμπει, θα μεγαλουργήσει στο νησί και πέραν των ορίων του, για την Αγάπη, τη Θρησκεία, την Παιδεία, και τον Πολιτισμό.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ

Σεβασμιώτατε κ.κ. Γεράσιμε,

Σήμερα οι απανταχού Κεφαλονίτες & Κεφαλονίτισες είναι συγκινημένοι και υπερήφανοι για τον νέο τους Μητροπολίτη. Οι προσευχές όλων εισακούστηκαν και είστε ο νέος μας Ποιμενάρχης.

Προσωπικά μόλις πληροφορηθήκαμε το σπουδαίο νέο της εκλογής σας, αισθανθήκαμε ότι το νησί μας απέκτησε έναν άξιο, σοφό και ταπεινό Ποιμενάρχη που θα είναι πάντα δίπλα στο ποίμνιο του, σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε συμπαραστάτες με όλες μας τις δυνάμεις. Σας ευχόμαστε, εκ βαθέων καρδίας, Μακροημέρευση & Καλή Δύναμη στη διατέλεση των νέων σας καθηκόντων.

Με βαθύτατο σεβασμό

Θεόφιλος Μιχαλάτος


ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΩΝ

Συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή του Νέου μας Μητροπολίτη

''Σεβασμιότατε,

Η Κεφαλληνιακή Αδερφότητα Αθηνών σας απευθύνει τις εκ βαθέων προσρήσεις και ευχές για την ανάδειξή σας εις το αξίωμα του Μητροπολίτου Κεφαλονιάς & Ιθάακης.

Σας δηλώνουμε, ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την ουσία και το πνεύμα του Χριστιανισμού.
Τονίζουμε, ότι η εκλογή σας σηματοδοτεί νέα εποχή ενότητας, ποιότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για τα νησιά μας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση, η εκκλησιαστική σας εμπειρία και ιδίως το έργο σας, είναι η εγγύηση για μία απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.

Εύχομαστε ολόψυχα την από Θεού ενίσχυση και σκέπη, για το τόσο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο που από σήμερα αναλαμβάνετε και σας δηλώνουμε ότι θα είμαστε συμπαραστάτες σε όποια προσπάθεια σας, μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.

ΑΞΙΟΣ!

Αθήνα 26-5-2015

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Α.Βαλλιανάτος

Η Αντιπρόεδρος Σοφία Λουκέρη

Ο Ταμίας Ζαχαρίας Πατρίκιος

Ο Γ.Γ Στέλιος Σακαρέτσιος

 

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Αγαπητέ Ποιμενάρχη Κεφαλονιάς Γεράσιμε.

Συγχαρητήρια για την εκλογή Σας στον Μητροπολιτικό θρόνο της Κεφαλονιάς,
και σας ευχόμαστε

Καλή Δύναμη και Καλή Ποιμαντορία.

Όλοι οι Κεφαλλονίτες γνωρίζουμε τον Άνθρωπο Γεράσιμο Φωκά,

τον Άξιο αλλά και Αγαπητό Ιερέα, τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Κεφαλονιάς, για το μέχρι τώρα τεράστιο Έργο του.
Σεβασμιότατε είμαστε σίγουροι ότι,

Η Ποιμαντορία σας θα είναι Επιτυχημένη, Συνετή, Σεμνή και Συνεπής.

Θα αγκαλιάσετε, αλλά και θα αγκαλιαστείτε από όλο τον Λαό του Νησιού μας, ιδιαίτερα σήμερα που δεινοπαθεί, όχι μονάχα από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Πατρίδα μας αλλά είναι και λαβωμένος από τους σεισμούς του 2014.


ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλληνίας και Ιθάκης εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά της για την εκλογή του Πατέρα Γεράσιμου Φωκά στο αξίωμα του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.

Η λιτή και απέριττη ζωή Του, η ψυχική ευγένειά και ο πνευματικός Του πλούτους, καθώς και το έντονο φιλανθρωπικό έργο Του όλα αυτά τα χρόνια της εκκλησιαστικής Του πορείας στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας, Τον ανέδειξαν στις καρδιές μας ως έναν από τους πλέον αγαπητούς και σεβάσμιους Ιερείς του Νησιού μας.

Η Ένωση μας θα βρίσκεται δίπλα στο νέο Μητροπολίτη, αρωγός στο δύσκολο έργο Του, προκειμένου από κοινού οι φορείς του τόπου μας να συνεισφέρουν για το καλό της τοπικής μας κοινωνίας.

 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΦΙΚΟ

Σεβασμιώτατε

Οι Φίλοι Κεφαλληνιακής Ομόνοιας (ΦΙ.Κ.Ο.) και ο επικεφαλής της παρατάξεως και Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Παρίσης , σας συγχαίρουν εκ βαθέων για την εκλογή σας, ως Μητροπολίτου Κεφαλληνίας.

Σε μία εποχή που η Ελλάδα μας έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες, η εκλογή σας ως άξιου μεταξύ αξίων, σηματοδοτεί μία νέα εποχή ενότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για την Μητρόπολή μας .

Ο πνευματικός σας πλούτος και ο λιτός σας βίος, η ψυχική ευγένεια και η εκκλησιαστική σας εμπειρία, αποτελούν τα εχέγγυα απόλυτης επιτυχίας στην ποιμαντορία σας στο πληγωμένο από τους σεισμούς αγαπημένο μας νησί.

Οι Φίλοι Κεφαλληνιακής Ομόνοιας θα είναι συμπαραστάτες στο θεοφιλές έργο και την προσπάθειά σας, επ΄ αγαθώ του ποιμνίου σας και της Εκκλησίας.

Με βαθύτατο σεβασμό

Υποστράτηγος ε.α. Ηλίας Παρίσης

 

Σύλλογος Εμπόρων Αργοστολίου "Η ΚΡΑΝΗ"

Ο σύλλογος μας συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμο Φωκά και εύχεται καλή δύναμη στο ποιμαντορικό του έργο από την νέα του θέση.

Πάντα ΑΞΙΟΣ!

Ο πρόεδρος
Σπαθής Σταύρος

Η γραμματέας
Σκλαβουνάκη Μαρία

 

Σωτήρης Κουρής : Γεράσιμος φωκάς , Νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας

Σεμνός,ταπεινός, ακούραστος,συμπαραστάτης των αδυνάτων ,των φτωχών και των καταπονημένων .
Βαθύς γνώστης και εκφραστής του ορθού λόγου τους Θεού , καθοδηγητής του ρόλου της Εκκλησίας .
Ο ρόλος του παντα στα βήματα του Χριστού και της ορθής πίστης μας .
Η παρουσία του μας ενέπνεε την εμπιστοσύνη πρός την εκκλησία .
Απέκτησε την αγάπη του κλήρου και του λαού της Κεφαλονιάς.
Η εκλογή του ως Μητροπολίτη Κεφαλληνίας μας γεμίζει ελπίδα ,σεβασμό και αγάπη.
Ελπίδα γιατι οι ημέρες του σαν Μητροπολίτης Κεφαλληνίας θα ειναι αγιασμένες και εμπνευσμένες .
Σεβασμό γιατι θα συνεχίσουμε να τον εχουμε παράδειγμα εκκλησιαστικής και θρησκευτικής έκφρασης .
Αγάπη γιατι θα συνεχίσουμε υπό την καθοδήγησή του να πιστεύουμε ακλόνητοι στο λόγο του Χριστού μας .
Το μέλλον της Εκκλησιλας της Κεφαλληνιλας Λαμπρό και Αγιασμένο .
Γερασίμου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας , πατρός τε και ποιμεναρχου πολλα τα έτη .
Άξιος , Άξιος , Άξιος .


Σωτηρης Κουρής
Τ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, οι αθλητές μας και οι προπονητές μας, είμαστε πανευτυχείς που μετά από πενήντα χρόνια, ο Άγιος μας, έφερε στην Κεφαλλονιά , Μητροπολίτη Κεφαλονίτη.

Σε μια δύσκολη στιγμή της Ελλάδας μας, μας έφερε αυτόν τον Άγιο Άνθρωπο, για τον οποίο είμαστε βέβαιοι , ότι με την αγάπη του, την ταπεινότητά του και τη σεμνότητά του θα αγκαλιάσει και θα συμπαρασταθεί, όπως έκανε και ως Πρωτοσύγκελος, στον πόνο του πολίτη μας και των παιδιών μας και η Αγιοσύνη του θα λάμψει.

Σεβασμιότατε Γεράσιμε, μας έκανες χαρούμενους και σε περιμένουμε για να φωνάξουμε όλοι μαζί : ΑΞΙΟΣ!

Για το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α.

Ο Πρόεδρος

Λ. Νιφοράτος

 

Ανθρωπιστικό και πολιτιστικό σωματείο "Λυσίππη'"

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, Γεράσιμε,

 
     Εκ μέρους του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού σωματείου ''Λυσίππη''  Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σας απευθύνουμε εκ βαθέων τις θερμές μας ευχές και Σας συγχαίρουμε για την εκλογή Σας ως Μητροπολίτη Κεφαλονιάς.
 
Σεβασμιώτατε, 
 
     Η έμφυτη ψυχική Σας ευγένεια, η πίστη και υπομονή Σας, η καρτερία κα αυταπάρνηση Σας, η πραότητα και δικαιοσύνη και προπάντων ο ανθρωπισμός Σας, καθώς επίσης η εκκλησιαστική Σας εμπειρία και ο πνευματικός Σας πλούτος εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.    
     Ευχόμαστε υγεία και δύναμη στα νέα εκκλησιαστικά Σας καθήκοντα που αναλαμβάνετε στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας. 
     Σας συγχαίρουμε και πάλι και Σας υποσχόμαστε ότι θα σας συμπαρασταθούμε στο τόσο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και προ πάντων ανθρωπιστικό έργο που αναλαμβάνετε για το καλό της Κεφαλονιάς. ΆΞΙΟΣ.
 
 Με βαθύτατο  σεβασμό

Για το ανθρωπιστικό και πολιτιστικό σωματείο "Λυσίππη'"
  
Η πρόεδρος

Στεφάτου Ειρήνη
 
 

Βίκτωρ Ρουχωτάς : Επίτιμος Πρόξενος Σερβίας

Εκπροσωπώντας τον Σερβικό Λαό ως Επίτιμος Πρόξενος στην Κεφαλονιά απευθύνω θερμότατες ευχές στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Κεφαλλήνιας κ.κ Γεράσιμο Φωκά και τον συγχαίρω για την ανάληψη του υψηλότατου αυτού εκκλησιαστικού αξιώματος. Γνωρίζοντας τον προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα το διακονήσει με αγάπη, κατανόηση, υπευθυνότητα και κυρίως με τα βαθύτατα ανθρωπιστικά συναισθήματα που τον διακατέχουν. Ο Σερβικός λαός δεν ξεχνά ποτέ την βοήθεια που απλόχερα προσέφερε όταν ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση.

Άξιος !

Με βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση.

Βίκτωρ Ρουχωτάς

Επίτιμος Πρόξενος Σερβίας

 

Ευχές για τον νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων «Ευστάθιος Χωραφάς»

Η πληροφορία ότι ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς εξελέγη στη θέση του Μητροπολίτη, μας έδωσε μεγάλη χαρά.

Του ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας

Έτη Πολλά κι Ευλογημένα

Θα είναι χαρά μας μεγάλη, σύντομα να λάβουμε την ευλογία του και να δρομολογήσουμε από κοινού το μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας της Ρακαντζή στον ηρωικό τόπο μας.

Η επιλογή του ήταν δίκαιη και το έργο του θα είναι επιτυχημένο.

Με χαρά και εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων «Ευστάθιος Χωραφάς

Ο Πρόεδρος

Αντώνιος Καγκελίδης

Pontioi Fokas 2014 Rakantzi


Διοικητικό Συμβούλιο Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων -Διαμερισμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Η ορθή κρίση της Ιεράς Συνόδου ως Άξιου για την θέση του Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολή Κεφαλληνίας γέμισε τις καρδιές μας συγκίνηση και ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων -Διαμερισμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης αναφώνησε - Άξιος- για την εκλογή σας.

Οι αγώνες σας και η αγάπη σας επί σειρά ετών για το όμορφο νησί και το ποίμνιο σας δεν θα μπορούσαν να ευλογηθούν διαφορετικά από την πανηγυρική εκλογή σας στην ηγεσία της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας.

Είμαστε πεπεισμένοι για την αμέριστη συμπαράσταση σας στο δύσκολο και αέναο αγώνα μας για την ανάδειξη του νησιού μας σαν τον καλύτερο τουριστικό προορισμό, αλλά πάνω από όλα στην ανάδειξη του νησιού μας σαν τόπο προσκηνυματικού και θρησκευτικού τουρισμού παράλληλα με την ενίσχυση και ενδυνάμωση της πίστης μας που τόσο την έχουμε όλοι ανάγκη στις δύσκολες ώρες και στις δοκιμασίες του λαού μας μέσα από τα σημεία των καιρών.                               

Άξιος, Άξιος, Άξιος

Η ολομέλεια του Δ.Σ.

 

Τζόγια Γρουζή

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πληροφορήθηκα την εκλογή του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Αρχιμανδρίτη Γερασίμου Φωκά στη θέση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.


Η παρουσία του ήταν πάντα πηγή έμπνευσης και ώθησης να γίνουμε καλλίτεροι άνθρωποι, να στρέψουμε το βλέμμα μας στο Θεό.
Πάντα ξεχώριζε για τον ιδιαίτερο και Φιλακόλουθο χαρακτήρα του, το Φιλανθρωπικό του έργο, το Πνευματικό του ανάστημα
Σεβασμιώτατε,


με σεβασμό προσκυνώ την αγιοσύνη σας, σας εύχομαι μακροημέρευση και Καλή Δύναμη και ενώνω την φωνή μου μαζί με όλο τον Κεφαλλονίτικο λαό και από καρδιάς φωνάζω

ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ !!!!!

Τζόγια Γρουζή

Τ. Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Πολιτευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 

Ευάγγελος Κεκάτος: Η Ευχή.... του Πατέρα Γεράσιμου Φωκά

 

Κάθε ευχή από όπου και να προέρχεται έχει μέσα της την επιθυμία για κάτι όμορφο κάτι καλό.
Συνήθως της Μητέρας μοιάζει να'χει την μεγαλύτερη αξία και διαχρονικά αποτελεί το Θείο Δώρο της Μάνας προς το παιδί της από την στιγμή της γέννησης μέχρι τη στιγμή της Φυγής.

Αν δούμε την Εκκλησία ως Θρησκευτική Μητέρα , οι Λειτουργοί της κατ'επέκταση, είναι αυτοί, την Ευχή των οποίων ζητάμε κυρίως στα δύσκολα στάδια της ζωής εκεί, που συνήθως η Επιστήμη σηκώνει τα χέρια και έχει κανείς την αίσθηση ή την ανάγκη για κάτι πιο δυνατό πιο ουσιαστικό.
Επικεφαλής των Ιερέων σε κάθε Μητρόπολη ορίζεται από την Ιερά Συνοδό ως Άξιος για το Λειτούργημα του επί της Γης εκπροσώπου ο ιδανικός Αρχιμανδρίτης, που αναλαμβάνει πρακτικά τον ρολό του Θρησκευτικού Οικοδεσπότη δια βίου της περιοχής που ανέλαβε να διακονήσει.

Έτσι έγινε και στην Κεφαλονιά.

Σπάνια ένας υποψήφιος για το Ιερατικό Αξίωμα του Μητροπολίτη έχει την καθολική αποδοχή του κόσμου, που υπηρετεί και ακόμα σπανιότερα ο κόσμος εκφράζει έντονα σε όλες τις βαθμίδες, την "απαίτηση" του να στηρίξει έμπρακτα την υποψηφιότητά του Ποιμενάρχη του σε μια προσπάθεια να προσυπογράψει νοερά την Αξιοσύνη του Ποιμενάρχη του, να ευλογήσει το ποίμνιό του.
Γεράσιμος Φωκάς ο Σεβασμιώτατος πλέον Μητροπολίτης Κεφαλληνίας και ευτυχείς οι μόνιμοι κάτοικοι και όπου Γης ανά τον κόσμο Κεφαλλήνες.
Ας δούμε όμως γιατί όλοι μας επιθυμούσαμε τον Πρωτοσύγκελο Φωκά για το Ιερατικό Αξίωμα του επικεφαλής της Εκκλησίας της Κεφαλονιάς.

Ο "φωτισμένος" Άνθρωπος - Ιερέας , έχει το χάρισμα της Αγιοσύνης από την στιγμή που αφήνεται στα χέρια της Εκκλησίας επιλέγοντας τον δρόμο του Θεού για να διαβεί το πέρασμα του στη ζωή.

Δεν συμβαίνει σε όλους.

Ίσως ο κόσμος να απομακρύνεται από την Εκκλησία ακριβώς γι'αυτό τον λόγο.

Ο Ιερέας είναι ο Πνευματικός ακούραστος Γονέας που θα οδηγήσει , θα ακούσει , θα συγχωρέσει , θα εμπνεύσει , θα παρηγορήσει.

Έτσι είναι ο Πατέρας Γεράσιμος Φωκάς.

Δεν είναι όλοι έτσι.


Ο Ιερέας είναι επίσης ο Πνευματικός Ηγέτης , γιατί έτσι θεωρείται στην Ενορία του , που θα αναδείξει μέσα από την στάση του , το προσωπικό του παράδειγμα τον πλούτο, του ενδιαφέροντος του ενός για τον άλλον , την αξιοπρέπεια του σεμνού βίου , το μεγαλείο της ταπεινοφροσύνης και το όνειδος της μεγαλομανίας.


Είναι ο Άνθρωπος - σύμβολο της "καλής πράξης", της συμπαράστασης στον πόνο στο πρόβλημα στην απώλεια, στην τραγωδία.
Είναι ο Άνθρωπος Άρχοντας, που θέλεις να ευλογήσει τον Γάμο σου , να βαφτίσει το παιδί σου , να κάνει την Εξώδειο Ακολουθία, όταν έρθει η ώρα της φυγής στον δικό σου άνθρωπο.


Είναι ο Ιερέας σύντροφος, που θα σε εμπνεύσει να του ανοίξεις την καρδιά σου , να πεις το μυστικό σου , να πάρεις την γνώμη του , να προσευχηθεί για να γίνει πιο γρήγορα καλά ο δικός σου άνθρωπος.


Ο Ιερέας, που θα τα κάνει όλα τα ανωτέρω και θα τα πιστεύει , θα τα εννοεί.


Που θα προσεύχεται για όλους τους μόνιμους ή περαστικούς ή ακόμα και περιστασιακούς ενορίτες, αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά , προσωπικά.
Αυτός λοιπόν ο ξεχωριστός λειτουργός της Θρησκείας στο Νησί μας έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Γεράσιμος Φωκάς.
Ο Ιερέας που ο τίτλος του Μητροπολίτη ήταν η αυτονόητη υποχρέωση της Θρησκευτικής Οικογένειας για να πει ένα ευχαριστώ σε έναν Ιερέα που έδωσε φως στο ράσο από την πρώτη στιγμή που το φόρεσε.


Ένας τίτλος, που όλοι οι κάτοικοι του Νησιού επιθυμούσαμε να δοθεί στον Πατέρα Γεράσιμο, περισσότερο ως ηθική ανταμοιβή , ως πράξη σεβασμού , ως χρέος μας απέναντι του, διότι γνωρίζουμε ότι κατ'ουσιαν τίποτε δεν θα αλλάξει στον Άνθρωπο, που γεννήθηκε Ιερέας και ο μόνος τίτλος που πραγματικά τον συγκινεί είναι η διαρκής και ανιδιοτελής προσφορά στο ποίμνιο του.


Παν-Άξιος λοιπόν ο Σεβασμιώτατος Γεράσιμος Φωκάς και αν δεχτούμε την γνωστή ρήση μεταξύ των κοινών θνητών, ότι "ο Άνθρωπος δίνει αξία στο Αξίωμα και όχι το αντίθετο", είναι βέβαιο ότι η επιλογή του να υπηρετήσει από αυτή την θέση το Νησί του, προσδίδει απλόχερα η προσωπικότητα , το ήθος και η πορεία του, την λάμψη και το κύρος, που επιθυμεί ο καθένας μας να περιβάλλει τον Πνευματικό του Πατέρα.
Την Ευχή σου Πατέρα Γεράσιμε επιζητώ, γιατί το «Άξιος» είμαι «λίγος» για να στο πω !

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς

 

ΑΝ.ΕΛ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ Γεράσιμε

Με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς υποδεχθήκαμε την χαρμόσυνη είδηση της εκλογής σας στον Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.
Αποτελέσατε πρότυπο κληρικού ,ακάματου αγωνιστή , υπέρ των ιερών και οσίων.


Ευχόμαστε εκ βάθους καρδιάς, μακροημέρευση διά επιτυχή ωφέλιμη και θεάρεστη ποιμαντορία

Για την Συντονιστική επιτροπή των ΑΝ.ΕΛ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας

Βασίλης Καμπίτσης             α/α. Γιώργος Ατζελίδης

 

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Προς Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας
--
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την εκλογή του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Αρχιμανδρίτη Γερασίμου Φωκά στη θέση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.
Ένας εξαίρετος ιεράρχης ,αξιολογότατος ,με πνεύμα θεού.

Η παρουσία του κοντά μας σε όλες τις περιστάσεις έδωσε ώθηση ώστε να αναπτυχθούν οι σχέσεις του νησιού μας με την Ρωσική Ομοσπονδία και η αγάπη του για το έργο μας ήταν πάντα πηγή έμπνευσης .

Δέσποτα Σας απευθύνουμε τις θερμότερες ευχές για ευόδωση του Έργου Σας και πάντα θα είμαστε στο πλευρό Σας,

ΑΞΙΟΣ πριν ΑΞΙΟΣ για πάντα.

Δημήτρης Ζαφειράτος

Πρόεδρος Κ.Ε.Ε.Φ

 

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, αγαπητέ Γεράσιμε Φωκά,

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας, μαζί με την υπόλοιπη τοπική κοινωνία και Εκκλησία, υποδέχθηκε με συναισθήματα μεγάλης χαράς την είδηση της επιλογής σας ως ποιμενάρχη Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Είμαστε γνώστες της έως τώρα θυσιαστικής παρουσίας και προσφοράς σας, καθώς και των ιδιοτήτων του χαρακτήρα σας, που είναι η ηπιότητα, η πνευματικότητα και η φιλαλληλία, και πιστεύουμε ότι με τη Θεία Χάρη θα επιτύχετε στην αποστολή σας, αποστολή σωτηριολογική και κοινωνική σε καιρούς δύσκολους.

Σας ευχόμαστε πλήρη αυτήν την επιτυχία και προσευχόμαστε στον Κύριο να σας δίνει βοήθεια και δύναμη.

Για τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας,

Το Διοικητικό Συμβούλιο:

Σπύρος Κομποθέκρας-Κότσορος, Πρόεδρος

Γεράσιμος Χιόνης, Αντιπρόεδρος

Διονύσιος Γαρμπής, Γραμματέας

Νικόλαος Τσιμάρας, Ταμίας

Ευτυχία Τζανετάτου, Μέλος

Χαράλαμπος-Διονύσιος Πυλαρινός, Αναπλ. Μέλος

 

Σωματείο Ε.Δ.&.Δ .''ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ''

 

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, Εκ μέρους του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων ''ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ'' Σας απευθύνουμε τις θερμές μας ευχές για την εκλογή σας ως Μητροπολίτη Κεφαλονιάς.

Σεβασμιότατε,

Σας συγχαίρουμε για το τόσο σημαντικό πνευματικό, και προ πάντων ανθρωπιστικό έργο που αναλαμβάνετε για το καλό της Κεφαλονιάς, σε μια εξαιρετική κρίσιμη περίοδο. Με σεβασμό προσκυνώ την αγιοσύνη σας, εύχομαι από καρδιάς υγεία και μακροημέρευση.

Την ευχή σας και την συμπαράσταση σας στην προσπάθεια του αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο

ΑΞΙΟΣ !!

Για το Δ . Σ

Επ / Πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς

 

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΩΔΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ''ΡΟΚΚΟΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ''

Αξιοσέβαστε Ποιμενάρχα μας,
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφ/νίας είμεθα βαθύτατα συγκινημένοι αλλά και πολλάκις ικανοποιημένοι για την ανάδειξή σας εις το αξίωμα του Μητροπολίτη Κεφ/νίας.
Σας συγχαίρομε και σας ευχόμεθα να έχετε Υγεία, Δύναμη & Αντοχή στα νέα σας καθήκοντα.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα παραμείνετε το Φωτεινό παράδειγμα Βίου & Αξιών έως το τέλος της ποιμαντορικής σας ζωής.
Με απέραντο σεβασμό.

Ο πρόεδρος Τα μέλη

Νικόλαος Φαμπιάτος Νίκη Κοσμάτου
Ελένη Ανδρεόλα
Γεράσιμος Δανάλης
Απόστολος Χαραλαμπάτος

Θεόφραστος Χαρτουλιάρης

Τούτο το παράξενο νησί με τα τόσα χαρίσματα, την πολυκύμαντη ιστορία, την πλουσιώτατη παράδοση σε όλους τους τομείς, με τον κατά τον Όμηρο Μεγάθυμο Λαό του, πολυμήχανο και πανέξυπνο σαν τον τότε βασιλιά του, με τους τόσους Αγίους του, με προεξάρχοντα τον Προστάτη μας Άγιο Γεράσιμο που ταυτίστηκε μαζί του, το νησί αυτό που δέχτηκε το αρχέγονο Φως του Χριστιανισμού από «τον Πρώτο μετά τον Ένα», όπως χαρακτηρίζει ο Χρυσόστομος τον Πρωτοκορυφαίο Παύλο.

Αλλά και τις τόσο εξέχουσες ακόμη προσωπικότητες στην Εκκλησία, την Επιστήμη, την Τέχνη, την πρόοδο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και γενικά ένα λαό γεμάτο αισθήματα, αλλά και ισχυρό και γενναίο σε όλες τις αντιξοότητες και τις ποικίλες δυσκολίες που συνάντησε ͘ πολέμους, κατακτητές ποικίλων ρευμάτων, σεισμούς, επιδημίες, και ο οποίος φθάνοντας σε τούτη την κρίσιμη εποχή με την τόση σύγχυση και την τόση ένδεια, ήταν ανάγκη να εξευρεθεί άνθρωπος που θα εσήκωνε όλο αυτό το βάρος, τόσο της Ιστορίας και της Παραδόσεως όσο και της επώδυνης σημερινής πραγματικότητας.'

Ο Θεός επιβραβεύοντας τον όλο βίο τού εις όλους αγαπητού μας Πατρός και Δεσπότη μας τώρα Γερασίμου Φωκά, ανεβίβασε αυτόν εις το υψηλότατο της Αρχιερωσύνης αξίωμα, ως συνεχιστήν του έργου αξιωτάτων Αρχιερέων μέχρι και του τελευταίου Μακαριστού Σπυρίδωνος.

Ο κόπος πολύς, το βάρος μεγάλο! Αλλά όλα αυτά δεν είναι πρωτόγνωρα για τον Νέο Δεσπότη μας, διότι, όπως όλοι καλώς γνωρίζουμε, ολόκληρη η ζωή του ήταν και είναι δοσμένη στον κάθε συνάνθρωπο, που βρέθηκε και που βρίσκεται σε εμπερίστατη κατάσταση. Κοντά σε όλους ως Πνευματικός – έργο ανεκτιμήτου αξίας -, όπως επίσης κοντά πάντα στις βαριές ασθένειες, στις ποικίλες στερήσεις, στην απελπισία, στα πένθη, και στα αδιέξοδα του άλλου αδιακρίτως, όπως πολυτιμότατο επίσης είναι το έργο του προς τους σεισμοπλήκτους συντοπίτες μας, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις συνανθρώπων μας και πέραν της νήσου.

Αγαπητέ μας π. Γεράσιμε και Άξιε Μητροπολίτα μας, Σου ευχόμαστε να συνεχίσεις να έχεις πλούσια την ευλογία και τη χάρη του Θεού, να συνεχίσεις απρόσκοπτα το αγιαστικό και ανθρωπιστικό έργο σου επί Έτη Πολλά.

Επικαλούμενος τις ευχές Σου

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Θεόφραστος Χαρτουλιάρης

 

«Οδυσσέας» : Ομοσπονδία Αποδήμων Κεφαλονιτών και Θιακών

Οι απανταχού Κεφαλονίτες συγχαίρουμε για την ανάδειξη

του Πρωτοσύγκελου πατρός κ.κ. Γερασίμου Φωκά σε Μητροπολίτη Κεφαλονιάς

Το χριστιανικό ήθος, το πνευματικό ανάστημα, η κοινωνική και φιλανθρωπική

του δράση -πάντα αθόρυβη και ταπεινή-μας δίνουν έναν πνευματικό πατέρα

θεοπρόβλητο και λαοπρόβλητο, ο οποίος τιμά και αναβαθμίζει το Ιερατικό αξίωμα.

Εις πολλά έτη δέσποτα! Άξιος!                                                          

Για το Δ.Σ

Διονύσιος Βλάχος                                                                        Κώστας Βαγγελάτος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 ΚΕΔΗΚΕ

«ΑΞΙΟΣ στις καρδιές μας, ΑΞΙΟΣ Μητροπολίτης μας!»


Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός του νησιού μας με υπερηφάνεια, χαρά και συγκίνηση συγχαίρει τον «παπά-Φωκά μας» για την εκλογή του ως Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.


Τόσα χρόνια δίπλα μας, ακούραστος και διακριτικός, μας θυμίζει τη δύναμη της προσευχής, φύλακας αξιών ζωής, σύμβουλός μας και υποστηρικτής σε ότι καλό προσπαθούμε.


Η αυθόρμητη αγάπη και η υπομονετική αναμονή του κόσμου έκανε την είδηση: «Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Γεράσιμος Φωκάς» πραγματική γιορτή.

Ο Πολιτισμός και η Ορθοδοξία βαδίζουν πάντα μαζί, γι αυτό ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στο νέο μας Ποιμενάρχη, ο Θεός να του δίνει υγεία, στήριξη και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα του όπως είναι και αυτός σε εμάς.

«ΑΞΙΟΣ στις καρδιές μας, ΑΞΙΟΣ Μητροπολίτης μας!»

Με σεβασμό

Για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε.

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

 

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ( Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι )

Σεβασμιότατε ,
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την εκλογή σας ως νέου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας σας ευχόμαστε υγεία,μακροημέρευση και δύναμη στο δύσκολο έργο σας αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας.

Με βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ

ΤΑΜΙΑΣ Σ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ

ΜΕΛΟΣ Π.ΤΖΑΝΑΤΟΣ

 

Bασίλης Ρουχωτάς

Σεβαστέ και Άξιε Ποιμενάρχα μας,

η επιλογή σας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στη θέση του Μητροπολίτου Κεφαλλονιάς αποτελεί το επιστέγασμα της μέχρι σήμερα κοινωνικής και ποιμενικής σας δράσης στο Νησί μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι από την θέση του Μητροπολίτου Κεφαλλονιάς θα συνεχίσετε να υπηρετείτε το κοινωνικό σύνολο με την ίδια όπως μέχρι σήμερα αποτελεσματικότητα, αυταπάρνηση, πραότητα, και ταπεινότητα, ιδιότητες που σας ανέδειξαν αγαπητό αδελφό αλλά και συμπαραστάτη της κοινωνίας μας και κατά συνέπεια αδιαφιλονίκητο Μητροπολίτη μας.

Παράλληλα είμαστε βέβαιοι ότι με την ίδια πραότητα αλλά και ακατάβλητο σθένος, θα υπηρετήσετε την Ορθόδοξη Πίστη σε καιρούς χαλεπούς για την Θρησκεία, την Κοινωνία και το Έθνος μας.

Με αυτές τις σκέψεις αναφωνούμε ΑΞΙΟΣ , και σας εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για την ανάρρησή σας στον ιστορικό Μητροπολιτικό Θρόνο της Κεφαλλονιάς, βέβαιοι όντες ότι η Ποιμαντορία σας θα αποτελέσει μια λαμπρή σελίδα στην κοινωνική, πνευματική και θρησκευτική ζωή της Κεφαλλονιάς.

Για την "ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΡΑΠΟΛΗ"

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

Η ένωση μας συγχαίρει τον νέο Σεβασμιότατο της Μητρόπολης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμο Φωκά. Εύχεται επίσης , καλή δύναμη στο θεϊκό του έργο, καθόσον η πνευματική πορεία του ανθρώπου προς το Θεό στην σημερινή δύσκολη εποχή μας ,απαιτεί πνευματικούς με δύναμη .

Ο πρόεδρος                                     ο Γραμματέας

ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος         ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος

 

Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός

 Ο Ε.Α.Σ. συγχαίρει τον Νέο Ποιμενάρχη

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Διευθυντής του Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά, συγχαίρουν θερμά τον συμπατριώτη μας Αρχ. Γεράσιμο Φωκά για την εκλογή του ως Ποιμενάρχης της Κεφαλλονίτικης Εκκλησίας, ισχυροποιώντας την αρχιερατική εκπροσώπηση της Νήσου μας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ευχόμενοι παράλληλα δημιουργική και επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ως ο κατεξοχήν φορέας στον πρωτογενή – παραγωγικό τομέα σε επίπεδο Νομού, προσβλέπει στη καλή συνεργασία μαζί με τον νεοεκλεγέντα Ποιμενάρχη της Νήσου μας προκειμένου, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν τον ντόπιο Γεωργό, Κτηνοτρόφο, Αμπελουργό, Δενδροκόμο, Κηπευτικοπαραγωγό, Μελισσοκόμο και Αλιέα.

Για τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Ο Σύλλογος Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης "Αίνος"

 

ainos

 

ΤΕΕ Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Το ΤΕΕ Κεφαλληνίας & Ιθάκης   συγχαίρει τον νέο Σεβασμιώτατο της Μητρόπολης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμο Φωκά.

Ο πατέρας Γεράσιμος Φωκάς αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου αφιερωμένο στο Θεό και στο συνάνθρωπο.

Η σεμνότητα, η απλότητα και η ταπεινότητα που τον διακρίνουν αποτελούν σπάνια χαρίσματα στη σημερινή εποχή.

Ευχόμαστε  καλή δύναμη στο έργο του.  

Για την ΝΕ ΤΕΕ

 Ο Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας

Σταύρος Τραυλός                                   Διονύσης Μινέτος

 

Δήμος Sabac στη Σερβία

The Holy Metropolis of Cephalonia
The Metropolitan of Cephalonia Gerasimos Fokas

Your Excellency,

It is with great pleasure that I received news of your appointment as the Metropolitan of our dear and close to heart Cephalonia.
Offering my warmest congratulations, I remain hopeful that we will continue our cooperation on bringing our people and fraternal cities closer.

Best regards,

Milos Milosevic

Advisor to the Mayor of Sabac

 

                                                                        Σύλλογος Κεφαλλονιτών & Ιθακησίων Καλλιθέας

Σεβασμιότατε σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας. Ευχόμαστε υγεία, μακροημέρευση και το πνευματικό σας έργο να συνεχιστεί προς όφελος του ποιμνίου σας.

 Η Πρόεδρος

Αντιγόνη Δαμουλιάνου
 
 Η Γραμματέας
Λευκή Μαντέλη
 
 
Ευάγγελος Ευαγγελάτος
 
Συντονιστής Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Κεφαλονιάς
 
Με την δύναμη του μεγάλου Θεού , η Κεφαλονιά ευτύχησε σέ αυτές τις δύσκολες ,πνευματικές ,οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ,που περνάμε ο πατέρας Γεράσιμος να ποιμάνει τον λαό της και να στηρίξει τις ελπίδες όλων μας .
 
Άξιος
 

Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΑΣΤΕΡΙΣ»

ΑΞΙΟΣ     ΑΞΙΟΣ     ΑΞΙΟΣ

Η λέξη που αντηχεί από άκρη σε άκρη στο νησί μας.

Ο δικός μας άνθρωπος ο Πατέρας Γεράσιμος Φωκάς παίρνει στα άξια χέρια του το τιμόνι της εκκλησίας του νησιού μας που χρόνια διακονεί.

Είναι σε όλους γνωστή η πνευματικότητά του,η καλοσύνη και ο σεμνός του βίος.Είναι ο κληρικός που αφουγκράζεται τον πόνο και την ανάγκη του ποιμνίου του και σπεύδει να βοηθήσει αθόρυβα.

Είναι το καταφύγιο στις δύσκολες στιγμές μας,ο σύμβουλος και πνευματικός μας πατέρας.

Προσευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει μακροημέρευση και δύναμη για να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα λαμπρύνει το θρόνο της Ιεράς Μητρόπολις Καφαλληνίας και την Εκκλησία γενικότερα.

Για τον Πολ.Σύλλογο «Η ΑΣΤΕΡΙΣ»

Η Πρόεδρος

Ελένη Κουλουμπαρίτση

 

Μ.Φ.Η. – ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Σεβασμιώτατε,

Η Διοικούσα Επιτροπή, η Διευθύντρια και οι εργαζόμενοι του Αγαθοεργού Ιδρύματος «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων – Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου», επί τη αναλήψει των Υψηλών Καθηκόντων Σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και Σας ευχόμεθα μακράν και καρποφόρον Ποιμαντορίαν προς Δόξαν Θεού και Εκκλησίας.  

 Η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής,

Χριστίνα Τσαγγαράτου - Βαλσάμου

 

Μελωδικές ευχές από την ιστορική Χορωδία Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Καρύτση Αθηνών προς Τον Μητροπολίτην Κεφαλληνίας (video)

Προς Τον νέον Ποιμενάρχην Κεφαλληνίας, Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην κ.κ. Γεράσιμον, απευθύνουμε τις πλέον εγκάρδιες και μελωδικές ευχές μας για υγεία, ευημερία, μακροημέρευση και Θεία φώτιση προς το συμφέρον της Εκκλησίας.

Καλή αντάμωση στην Κεφαλονιά.

Εκ μέρους των μελών της Χορωδίας

Ο Διευθυντής αυτής
Νικόλαος Βάλσαμος

https://www.youtube.com/watch?v=Yp8G2uKNXfk

 

Συγχαρητήρια επιστόλη για το νεο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και Πρόεδρο του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου

Το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο που διοικεί την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη και το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου, και τελεί, κατά την από 15 Ιουνίου 1910 Διαθήκη του Μεγάλου εθνικού ευεργέτη Μαρίνου Κοργιαλένειου, υπό την προεδρία του εκάστοτε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, μετά μεγίστης χαράς και αγαλλιάσεως επληροφορήθη την Πανηγυρική πλειοψηφική εκλογή Σας, εκ μέρους της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τη χειροτονία Σας ως Μητροπολίτου Κεφαλληνίας.

Χαιρετίζει ευλαβώς και υποβάλλει τα εκ βαθέων συγχαρητήρια αυτού, παρακαλώντας τον Θεό, δια του Πολιούχου μας Αγίου Γερασίμου, υπέρ της υγείας Σας και της πλήρους επιτυχίας Σας ως Μητροπολίτου Κεφαλληνίας και Προέδρου του Κοργιαλενείου Ιδρύματος.

Αργοστόλι, 3 Ιουνίου 2015

Μετά Σεβασμού και Αγάπης

Ο Αντιπρόεδρος

Παναγιώτης Μπαζίγος

τεως Δ/ντης Παθ. Κλιν. Γ.Ν.Ν.Κ.

 

Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας,

Ως Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής σας συγχαίρω για την πανάξια εκλογή Σας στο μητροπολιτικό θώκο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Εύχομαι, καλή δύναμη στο έργο Σας,που από σήμερα αναλαμβάνετε , καθώς στη σημερινή δύσκολη εποχή ο τόπος έχει ανάγκη από πνευματικούς με δύναμη.

Στο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο Σας, θα ήθελα να θεωρήσετε την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής, συμπαραστάτη στην όλη προσπάθεια Σας για το καλό της Κεφαλονιάς.

Θερμά συγχαρητήρια και πάλι Σεβασμιότατε.

Άξιος.

Με βαθύτατο σεβασμό,

Νικόλαος Μπάρδης

Πρόεδρος Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής

 

Διαχειριστική Επιτροπή και προσωπικό των Κληροδοτημάτων «Παναγή Α. Βαλλιάνου» και «Σπυρ. Φ. Αντύπα Υπέρ της Κεφαλληνίας»

Σεβασμιότατε,

Τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής και το προσωπικό των Κληροδοτημάτων «Παναγή Α. Βαλλιάνου» και «Σπυρ. Φ. Αντύπα Υπέρ της Κεφαλληνίας» σας εύχονται ολόψυχα το άπειρο έλεος του Τριαδικού Θεού να έχει συνεχή παρουσία στην χαρά της προσωπικής σας Πεντηκοστής. Η μητέρα όλων μας Θεοτόκος Μαρία, υπό την σκέπη της, και δια πρεσβειών του Αγίου Γερασίμου, να σας χαρίζει υγεία, στήριξη και δύναμη σε κάθε σας αποστολή.

Πάντα Άξιος!

Με βαθύτατη εκτίμηση

Για την Διαχειριστική Επιτροπή των Κληροδοτημάτων

Ο Πρόεδρος

Σπυρ. Π. Χουρμούζης

 




00 inkefalonia general ad 300X250