Αγροτικός Συνεταιρισμός: Νέα τροποποίηση Εξωγεωργικού Εισοδήματος υπέρ των ντόπιων «Ενεργών Αγροτών»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαΐου 2015 07:31

Αγροτικός Συνεταιρισμός: Νέα τροποποίηση Εξωγεωργικού Εισοδήματος υπέρ των ντόπιων «Ενεργών Αγροτών»

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την αριθ. 1242/52354 Απόφαση (ΦΕΚ 924/21.5.2015) που υπέγραψε ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου Αν. Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι παραγωγοί που έλαβαν για το προηγούμενο οικονομικό έτος άμεσες Ενισχύσεις άνω των 5.000€ θεωρούνται «Ενεργοί Αγρότες», εφόσον αποδεικνύουν ότι το ετήσιο ποσό των άμεσων Ενισχύσεων είναι τουλάχιστον το 5% των συνολικών εσόδων, που αποκτήθηκαν από μη γεωργικές δραστηριότητες.


Ειδικά για το 2015, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό των άμεσων Ενισχύσεων, που δικαιούνταν ο αγρότης σύμφωνα με τον Καν (ΕΚ) 73/2009, προ των μειώσεων και των εξαιρέσεων που προβλέπονται για το έτος Αιτήσεων 2014 και για κάθε επόμενο έτος «ν» λαμβάνεται υπόψη το προηγούμενο έτος αιτήσεων «ν−1».


Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, μειώνεται το ποσοστό που καταλαμβάνουν οι άμεσες Επιδοτήσεις των ντόπιων «Ενεργών Αγροτών» στο Εξωγεωργικό Εισόδημα στο 5% (από 10%).


Επιπροσθέτως, ειδικά για φέτος, εγκρίθηκε η δυνατότητα υποβολής των Αιτήσεων Αγροτικών Επιδοτήσεων καθώς και των Αιτήσεων Μεταβολών για τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής Ενίσχυσης έτους 2015 έως και την Δευτέρα 15η Ιουνίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι εναπομείναντες ντόπιοι Ελαιοπαραγωγοί, Αμπελουργοί, Κτηνοτρόφοι, Μελισσοκόμοι, Κηπευτικοπαραγωγοί, Δενδροκαλλιεργητές και Αλιείς να καταθέσουν τις Αιτήσεις τους, με δεδομένο ότι το έτος 2015 είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής περιόδου 2015-2020.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Για το Δ.Σ. του Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος




00 inkefalonia general ad 300X250