Εκδήλωση για παιδιά σήμερα στον Βοτανικό Κήπο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 01:05

Εκδήλωση για παιδιά σήμερα στον Βοτανικό Κήπο

Το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «KΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΝΗΣΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ» της ομάδας 'DRIFTER'S PROJECT' της εικαστικής καλλιτέχνιδος και ακτιβίστριας PAM LONGOBARDI και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης 'PLASTIC POLLUTION COALITION' της εικαστικής καλλιτέχνιδος και συνιδρύτριας DIANNA COHEN σας προσκαλεί στην ενημερωτική-ψυχαγωγική εκδήλωση για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

«Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ S.O.S!», την Παρασκευή 22 Μαϊου, 18:00 – 21:00
στο ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ στο Αργοστόλι (περιοχή Β.Ι.Π.Ε).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θεωρητικές παρουσιάσεις από τις υπεύθυνες του Προγράμματος και την Wildlife Sense, έκθεση εικαστικής δημιουργίας μαθητών δημοτικών σχολείων (Βλαχάτων, Κεραμειών) σχετικά με το θέμα της πλαστικής ρύπανσης στη θάλασσα ενώ θα προβληθούν και ενημερωτικά ντοκυμαντέρ για τις επιπτώσεις της πλαστικής ρύπανσης στα θαλάσσια ζώα.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθούν πέντε εργαστήρια με ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά:

1) 'Πώς απ' το χυμό φτιάχνω πορτοφόλι οικολογικό;' με την περιβαλλοντολόγο Αλεξάνδρα Στελλάτου (υπεύθυνη των περιβαλλοντικών εργαστηρίων για παιδιά 5-12 ετών του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου)


2) '΄Ενας πλανήτης γεμάτος καπάκια!' με την ειδικό προσχολικής αγωγής Ευαγγελία Μουλίνου-Σιούτη (υπεύθυνη των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου)

3) ΄Σώστε τη θάλασσα μας από τα πλαστικά ζωγραφίζοντας' με τη ζωγράφο Μαρίνα Στελλάτου, Εργαστήρι Τέχνης «Αποτυπώματα»
4) Εργαστήρι πηλού με την κεραμίστρια Στέλλα Κομηνά
5) 'Ανακυκλώνω και παίζω' με την εικαστικό Βερονίκη Δαμιανίδου

Η είσοδος στα εργαστήρια είναι ελεύθερη αλλά για συγκεκριμένο αριθμό παιδιών.

Απαραίτητη είναι η προεγγραφή των παιδιών στην ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Αργοστολίου, 9.00 π.μ.-14.00 μ.μ., και , 18.00-21.00 μ.μ., μέχρι την Παρασκευή 22/5 στις 14.00 μ.μ., στο τηλ. 26710-22583.

Childrens event poster

 

Τέλος, τα παιδιά θα λάβουν δώρα οικολογικά προϊόντα έναντι των πλαστικών μιας χρήσης καθώς και κεράσματα από τους χορηγούς του Προγράμματος.

Το Σώμα Εθελοντών, διασωστών και ναυαγοσωστών Ν.Κεφαληνίας και Ιθάκης θα φροντίσει για την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου και πλήθους χορηγών και εθελοντών.

Με εκτίμηση,

Καλλιόπη Λιοσάτου,

Θεατροπαιδαγωγός, Υπεύθυνη των δράσεων για παιδιά του Προγράμματος «Νησί Απαλλαγμένο από Πλαστικό»




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ