Στέλλα Βουτσινά: Καλύτερη η σιωπή...

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 23:09

Στέλλα Βουτσινά: Καλύτερη η σιωπή...

  Κύριε εκπρόσωπε της Τοπικής Κοινότητας Φάρσων, Στην επιστολή μου με θέμα «όταν γκρεμίζονται μνημεία....», εγώ σας έδειχνα το δάσος κι εσείς μου απαντήσατε κοιτάζοντας το δέντρο...

Με αναγκάζετε να επανέλθω ,παρ' ότι δεν επιθυμούσα να συνεχίσω το θέμα με ανταλλαγή αλληλογραφίας, αφού τη διερεύνηση της παράνομης και αντεθνικής πράξης καταβαράθρωσης του Μνημείου Υπέρ Πατρίδος Πεσόντων, στα Φάρσα, έχει αναλάβει προσωπικά ο αναπληρωτής Δήμαρχος – Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Τεχνικών έργων, κ. Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος ξεκάθαρα και υπεύθυνα, καταδίκασε δημόσια την ανίερη αυτή πράξη, διαβεβαίωσε ότι έγινε εν αγνοία της Δημοτικής Αρχής, δεσμεύτηκε να ερευνήσει το θέμα και να στραφεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Σ΄ αυτόν οφείλατε απάντηση για την υπέρβαση εξουσίας που διαπράξατε, γκρεμίζοντας αυθαίρετα το Μνημείο του χωριού μας, αφού αυτός είναι ο θεσμικός σας Προϊστάμενος.

Με την επιστολή σας αυτή , ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΕΙΝΑΙ:

1) ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΤΕ να ανασκευάσετε τα πρώτα σας ψεύδη ομολογώντας την αλήθεια, ότι δηλ. είστε ένας από τους δράστες της παράνομης ενέργειας. Όσο για τους λοιπούς συνενόχους, καλό είναι να στραφεί η έρευνα και στους «συνήθεις ύποπτους», τους οποίους εσείς σίγουρα γνωρίζετε.

2) ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ με λόγια αυτή τη φορά το Μνημείο Πεσόντων, χρησιμοποιώντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, όπως «τσιμεντένιο μόρφωμα» και «ντροπιαστικό».

Μήπως με αυτή τη λογική πρέπει να γκρεμίσουμε και την Ακρόπολη, επειδή περιστοιχίζεται από σκαλωσιές, ή τον εγκαταλελειμμένο Τύμβο των Σαλαμινομάχων;

3) ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΤΕ τους κατοίκους του χωριού, ότι τάχα «θα υποκρινόμασταν ότι έχουμε μνημείο πεσόντων».

4) ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ότι αδιαφορήσατε, προβάλλοντας μάλιστα και φωτογραφίες, και
ότι αφήσατε επί 15 μήνες το επισκευάσιμο μνημείο εκτεθειμένο, χορταριασμένο, με τα σπασμένα μάρμαρα γύρω του. (Αλήθεια, δεν έφταναν τα χρήματα με τα οποία σας επιχορηγεί ο Δήμος κάθε μήνα , για να φροντίσετε για την επανατοποθέτηση όσων μαρμάρων είχαν ξεκολλήσει, αλλά έφτασαν να πληρωθεί το μηχάνημα για να το γκρεμίσει;)

5) ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ανερυθρίαστα ότι «εσείς συμφωνήσατε να απομακρυνθεί το μνημείο», αποδεικνύοντας ότι δεν εκπροσωπείτε επάξια το χωριό.

Δηλαδή , εσείς υπακούτε σε άλλο προϊστάμενο και όχι τον θεσμικό σας διατάκτη, που είναι η Δημοτική Αρχή;
6) ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ την αρμόδια υπηρεσία αντισεισμικής προστασίας, κρίνοντας μόνος σας ότι το μνημείο ήταν επικίνδυνο.
7) ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ υποψίες ότι ενεργήσατε με δόλο και εναντίον της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΝΕΝΟΣ!

Απλώς, με την επιστολή σας, προσπαθήσατε απελπισμένα να μας πείσετε ότι το παράνομο και αυθαίρετο γκρέμισμα του Μνημείου των Υπέρ Πατρίδος Πεσόντων ήταν και ....ηρωική πράξη.

Τέλος, μιας και αναγνωρίζετε τη μαχητικότητά μου, σας γνωρίζω ότι είναι πάντα ανυστερόβουλη, γι αυτό, μη κάνετε τον κόπο «να δεχθείτε την επιστολή μου ως διαμαρτυρία και έκφραση πίεσης προς τις Δημοτικές Αρχές για την κατασκευή του νέου μνημείου πεσόντων και θυμάτων πολέμου».

Σας πληροφορώ ότι για το θέμα ανέγερσης νέου επώνυμου μνημείου στο χωριό μας, το οποίο είναι ανεξάρτητο από το έγκλημα ισοπέδωσης του παλαιού ,συνεργάζομαι άριστα με τη Δημοτική Αρχή και κατανόηση επιδεικνύω.
Ως προς εσάς, « ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ», Κύριε Βασίλη Βουτσινά .

Μετά Τιμής,

Βουτσινά Στέλλα

Πολιτικός Επιστήμων

Αντιπρόεδρος Αδελφότητας Κεφαλλήνων
& Ιθακησίων Πειραιά




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250