Άρχισαν τα… όργανα και πάλι στην Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015 20:16

Άρχισαν τα… όργανα και πάλι στην Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών!

Άρχισαν τα... όργανα και πάλι στην Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών, με ανακοίνωση που υπογράφεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και που αμφισβητεί την εγκυρότητα των εκλογών!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών

Αγ. Κωνσταντίνου 4, Αθήνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο υπενθυμίζει εις όλα τα μέλη μας, τους αρμοδίους φορείς και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι με την απόφαση υπ' αρ. 280/2015 του Ειρηνοδικείου Αθηνών ορίσθηκε προσωρινή διοίκηση του σωματείου, η οποία σύμφωνα με την γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου και συγγραφέως του σωματειακού δικαίου κ. Ελευθερίου Σεραφείμ (τηλ. 210 523 9542), συνεκροτήθη την 2α Απριλίου 2015 σε σώμα, με σκοπό όπως, εκτός των άλλων και βάσει της ανωτέρω απόφασης, οδηγήσει εντός τεσσάρων μηνών το σωματείο σε αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης.

Η αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση, πάντοτε με απόφαση του συμβουλίου της 2ας Απριλίου 2015, ορίσθηκε δια την 21η Ιουνίου 2015 ημέρα Κυριακή και τούτο ανακοινώθηκε εις τα μέσα ενημέρωσης.

Με έκπληξη λοιπόν πληροφορηθήκαμε την 6η Μαΐου 2015 από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι κάποια μέλη προέβησαν σε αρχαιρεσίες εις το όνομα της Αδελφότητος Αθηνών την 27 Μαρτίου2015, εν αγνοία της Διοίκησης, και εξέλεξαν δήθεν νέο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής.

Είναι φανερό ότι πρόκειται περί ψευδοεκλογών που έγιναν εν κρυπτώ και που ο νόμος αυτές τις χαρακτηρίζει ως ανυπόστατες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Εις τα ονόματα των εκλεγέντων αναπληρωματικών μελών του ανωτέρω συμβουλίου περιλαμβάνονται και τα ονόματα των κ.Περσεφόνης Βέλλιου Ματσίνου και Αντωνίας Μοσχοπούλου Δημητρακοπούλου μελών της προσωρινής διοίκησης, οι οποίες κατά δήλωσή τους, όχι μόνον ουδέποτε ενημερώθηκαν περί αρχαιρεσιών, ή ερωτήθησαν δια την συμμετοχήν τους , ή έθεσαν υποψηφιότητα γραπτώς ή προφορικώς, αλλά και δεν εκλήθησαν να ψηφίσουν στην αναφερόμενη Γενική Συνέλευση και στις αναφερόμενες αρχαιρεσίες. Επίσης πολλά τακτικά μέλη της Αδελφότητος δε εκλήθησαν με κανένα τρόπο στην εν λόγω Γ.Σ. και στις αναφερόμενες αρχαιρεσίες.

Τα ανωτέρω δύο μέλη, όπως και η κυρία Σοφία Λουκέρη συμμετείχαν στην συνεδρίαση της 2-4-2015, όταν αποφασίσθηκε η σύγκληση της αρχαιρεσιακής Γενικής Συνέλευσης δια τις 21-6-2015. Μέχρι της παρούσης δεν συνεκλήθη το ΔΣ προκειμένου, σύμφωνα με το άρθρο 26 του καταστατικού, να συντάξει τον εκλογικό κατάλογο και να οργανώσει την Γ.Σ. στις 21-6-2015.

Για την ενότητα των μελών και την ευρυθμία της Αδελφότητος καλούμε τα μέλη μας που νόμισαν ότι έτσι μπορούν να καταλάβουν την διοικητική εργασία της Αδελφότητας να σοβαρευθούν και να πάψουν να δηλώνουν ότι δήθεν αποτελούν την νόμιμη διοίκηση για να αποτραπούν νέες δικαστικές περιπέτειες.

Η Αδελφότητα έχει νόμιμο συμβούλιο και καταστατικό του οποίου οι κανόνες, εάν δεν τηρηθούν, δημιουργούν ανυποστασία.

Αθήνα 9-5-2015

Δια το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Αντιπρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

Αντύπας Σπύρος                   Αλεξανδράτος Χαράλαμπος




00 inkefalonia general ad 300X250