Oλοκλήρωση της Ημερίδας - "Οι ορχιδέες της Κεφαλονιάς"- Εκδρομή στον Αίνο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 10:01

Oλοκλήρωση της Ημερίδας - "Οι ορχιδέες της Κεφαλονιάς"- Εκδρομή στον Αίνο

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα με τίτλο «Οι ορχιδέες της Κεφαλονιάς», το Σάββατο 25 Απριλίου 2015. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, Αργοστολίου.

 

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 90 άτομα, ξεκίνησε με χαιρετισμό της Προέδρου του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, κ. Γεωργίας Καμάρη, Ομότιμης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών και της κ. Χαρίτου, Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης, ενώ ακολούθησαν οι παρουσιάσεις από Ειδικούς Επιστήμονες.

Αναλυτικά, οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως εξής:

  • “Η οικογένεια των Ορχεοειδών στην Ελλάδα· η ιδιαίτερη βιολογία ως μέσο επιβίωσής τους” από τον κ. Σπυρίδωνα Τσιφτσή, Διδάκτορα Δασολόγο.
  • “Ενδημικές και σπάνιες ορχιδέες της νησιωτικής Ελλάδας” από τον κ. Αντώνη Αλιμπέρτη.
  • “Οι ορχιδέες της Κεφαλονιάς: Καταγραφή, παρακολούθηση και προστασία τους” από την κ. Σοφία Μοσχοπούλου, MSc Βιολόγο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση επί των θεμάτων που αναπτύχθηκαν.

Ακολουθήθηκε ελαφρύ δείπνο.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 26 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδρομή, όπου υπήρξε δυνατότητα να παρατηρηθούν, να φωτογραφηθούν και να αναγνωρισθούν είδη Ορχεοειδών. Την εκδρομή συνόδευσαν, εκτός από το προσωπικό του Φορέα και οι εξειδικευμένοι επιστήμονες – προσκεκλημένοι της Ημερίδας κ. A. Αλιμπέρτης και Δρ. Σ. Τσιφτσής, οι οποίοι έδωσαν πληροφορίες για την χλωρίδα των Ορχεοειδών του Αίνου και απάντησαν σε σχετικές απορίες.

Στόχος της εκδρομής ήταν η προβολή μέρους της βιοποικιλότητας των Ορχεοειδών που υπάρχουν στο νησί και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών σχετικά με την προστασία των βιοτόπων τους. Στην εκδρομή έλαβαν μέρος 75 άτομα. Πριν από την ολοκλήρωση της εκδρομής, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου, όπου έγινε ξενάγηση στην έκθεση και μοιράστηκε ελαφρύ γεύμα από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στις μέχρι σήμερα εκδηλώσεις του και ανανεώνει το ραντεβού του για ανάλογες δραστηριότητες, που σύντομα θα ακολουθήσουν και για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Προτεραιότητα του Φορέα αποτελεί η δημιουργία ευκαιριών στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και στους επισκέπτες της, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν τον Εθνικό Δρυμό Αίνου και τις απαράμιλλες ομορφιές που προσφέρει, κάνοντάς τους αρωγούς και συνοδοιπόρους στις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Αίνου και της ευρύτερης Κεφαλονιάς.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Αίνου

Γεωργία Καμάρη

Ομοτ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών

000 1000 2000 3000 4000 5000 6000 7000 8000 9000 10000 11000 12000 13000 14000 15000 16000 17000 18000 19