Με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο για τις Ελληνικές Αυτοφυείς Ορχιδέες στους χώρους του Βοτανικού Κήπου (Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου) και του ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 07:40

Με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο για τις Ελληνικές Αυτοφυείς Ορχιδέες στους χώρους του Βοτανικού Κήπου (Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου) και του ΤΕΙ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το Σεμινάριο για τις Ελληνικές Αυτοφυείς Ορχιδέες στους χώρους του Βοτανικού Κήπου Κεφαλονιάς (Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου) και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το προηγούμενο Σάββατο 25 Απριλίου 2015. Το Σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς, τον Δρα Άρη Γεράκη και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το Σεμινάριο προλόγισαν ο Δρ.Βιολογικών Επιστημών Γιάννης Σαμαράς, Προϊστάμενος και Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η Δρ Βιβή Βασάλα, μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου, ο Δρ Κώστας Πετράκης, Καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Σεμιναρίου και η Εύη Ματιάτου, Επιμελήτρια του Βοτανικού Κήπου Κεφαλονιάς.

Ομιλητής του Σεμιναρίου ήταν ο Άρης Γεράκης, Δρ. Πολιτειακού Πανεπιστήμιου Michigan. Ο Δρ Άρης Γεράκης διεξοδικά και με πολύ γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των ορχεοειδών, τα ενδιαιτήματά τους, τους τρόπους αναγνώρισης και προστασίας τους, ενώ εστίασε στην προσπάθεια που κάνει για τον εγγενή πολλαπλασιασμό τους in vitro.

orc2

Oι συμμετέχοντες, στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον ολάνθιστο Βοτανικό Κήπο, όπου αναγνώρισαν επιτόπου πολλά από τα είδη των αυτοφυών ορχιδέων που υπάρχουν εκεί και διδάχθηκαν τεχνικές φωτογράφησής τους.

Η συζήτηση στο τέλος του Σεμιναρίου έγινε στο χώρο του ελαιώνα υπό τη συνοδεία μικροεδεσμάτων αλλά και οίνου από το οινοποιείο Gentilini, που για ακόμα μια φορά με την χορηγία του στηρίζει τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν ευελπιστούμε σύντομα να διοργανώσουμε νέο Σεμινάριο.




00 inkefalonia general ad 300X250