Επί τάπητος το θέμα του Τουρισμού και η βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 16:45

Επί τάπητος το θέμα του Τουρισμού και η βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται

Συνάντηση είχαν σήμερα εκπρόσωποι από διάφορους φορείς που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό.

 

Δυστυχώς η προσέλευση δεν ήταν όση θα περιμέναμε αλλά ήταν μια καλή αρχή για τις μετέπειτα συναντήσεις, που όπως δήλωσαν ομιλητές και παρευρισκόμενοι είναι απαραίτητες αν θέλουμε να υπάρχει εξέλιξη και πρόοδος στον τομέα του τουρισμού.

Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων, καφέ και μπαρ, «ο Αρκείσιος», κος Χρήστος Καμπανός, πρέπει «Να ενωθούμε και να κάνουμε κάτι για το μέλλον με προτάσεις και νέες ιδέες με κοινό στόχο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Σπύρος Γαλιατσάτος, αντιπερειαφερειάρχης Τουρισμού, ο οποίος με τη σειρά του επισήμανε κάποια βασικά προβλήματα! Αναφέροντας χαρακτηριστικά :

1.«Όταν έρθει ένας τουρίστας τώρα στην Κεφαλονιά, τι θα δει?... δεν αρκεί μόνο, το αδιαμφισβήτητα, ωραίο τοπίο, ο ήλιος και η θάλασσα. Πρέπει να υπάρχουν υποδομές και υπηρεσίες»

2.Μεγάλο πρόβλημα επίσης η εποχικότητα. Δεχόμαστε το 75% των αφίξεων σε ένα τρίμηνο!

3.Συμπεριφορά και διάθεση να εξυπηρετήσουμε τον πελάτη και

4. Πολύ βασικό η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται.

Μαρία Κουρκουμέλη

DSC 0668

Επί του θέματος μίλησαν και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων κα Κατερίνα Ατσάρου

DSC 0680

ο κος Ανδρέας Παντελιός, υπεύθυνος της εταιρείας Mythos Catering εστιάζοντας στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την επέκταση και την προώθηση της παραδοσιακής Κεφαλλονίτικης κουζίνας

DSC 0666

ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων κος Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για παροχή περισσότερης ασφάλειας

DSC 0678

ο καθηγητής του ΤΕΙ  Δρ. κος Αγησίλαος Κονιδάρης, ο οπόιος δήλωσε ότι το ΤΕΙ θα είναι με όποιο τρόπο μπορεί διπλά στους επαγγελματίες και όποια προσπάθεια γίνεται για τον τουρισμό και την ανάδειξη της Κεφαλονιάς.

DSC 0686

ο κος Νιφοράτος Ιάκωβος, αντοπρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου η Κράνη, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη ειδικών σεμιναρίων για το προσωπικο αλλά και ιδιοκτήτες που ασχολούνται με τον τουρισμό.

DSC 0684

Τέλος άλλο ένα ζήτημα , το οπόιο αναφέρθηκε από πολλούς είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου, από Απρίλιο δηλαδή, μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τον επόμενο μήνα, με περισσότερες συμμετοχές στην συζήτηση όπως το Επιμελητήριο, ο πρόεδρος των Κτελ, ο πρόεδρος των ταξί και άλλοι φορείς οι οποίο ασχολούνται με τον τουρισμό και την καλύτερη προβολή του νησιού μας!

Διάθεση για αλλαγή υπάρχει και οι ιδέες πολλές, ας ελπίσουμε να υπάρξουν και ουσιαστικές αλλαγές!

DSC 0671DSC 0674DSC 0675DSC 0677DSC 0682DSC 0683DSC 0685DSC 0688


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250