Με επιτυχία οι Εξειδικευμένες Διαλέξεις για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 19:17

Με επιτυχία οι Εξειδικευμένες Διαλέξεις για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εξειδικευμένες διαλέξεις για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό, από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της Πράξης Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας.


Η δράση απευθυνότανσε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από 20 έως 22 Μαρτίου 2015 στο χώρο του ΤΕΙ στο Αργοστόλι σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Την δεύτερη ημέρα των σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε πρακτική άσκηση στους χώρους της εταιρείας MythosCatering στα Τραυλιάτα.

Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων αναπτύχθηκαν ζητήματα για την χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στο χώρο της εστίασης και της διατροφής, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών εστίασης, καθώς επίσης και για τον ρόλο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών. Επίσης στα πλαίσια των διαλέξεων αναπτύχθηκαν θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης, ενώ άλλο ένα αντικείμενο των διαλέξεων αποτέλεσε η επιχειρηματικότητα και καινοτομία και η διοίκηση των επιχειρήσεων εστίασης. Αναφορικά με την πρακτική άσκηση, τα βασικά σημεία της ήταν η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας, η χρήση και ανάδειξη τοπικών προϊόντων και κρασιών μέσα από την δημιουργία παραδοσιακών πιάτων, οι εναλλακτικές χρήσεις των υλικών.

Οι διαλέξεις έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες εστιάτορες και επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, οι οποίοι αξιολόγησαν το περιεχόμενό τους με πολύ θετικά σχόλια και τις θεώρησαν ένα σημαντικό βοήθημα για την εξέλιξη τους, αλλά και ευκαιρία για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν με τρόπους ώστε να αναδείξουν τοπικά υλικά και κρασιά μέσα από τις δικές τους πρωτότυπες συνταγές. Τις διαλέξεις παρακολούθησαν και μαθητές από το τμήμα Μαγειρικής από το ΙΕΚ Κεφαλονιάς.

Σχεδόν το σύνολο των συμμετεχόντων που παρακολούθησαν το σεμινάριο συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις, προβληματισμούς και καταθέτοντας τις δικές τους ανησυχίες. Παράλληλα τόνισαν την ανάγκη υλοποίησης ανάλογων δράσεων και στο μέλλον, ενώ μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων εξέφρασαν από την πλευρά τους την επιθυμία για πρόσθετες συνεργατικές δράσεις με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

DSC 0758DSC 0780DSC 0797DSC 0827DSC 0867DSC 0889DSC 0906DSC 0913DSC 0916DSC 0929




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ