Με παραδοσιακούς χορούς η φετινή παρέλαση στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 13:38

Με παραδοσιακούς χορούς η φετινή παρέλαση στο Αργοστόλι

Ο εορτασμός της «25ης Μαρτίου 1821» είναι διήμερος. Αρχίζει την ογδόη πρωινή της 24ης και λήγει με την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015. Στις εκδηλώσεις εορτασμού θα παραστεί ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης.

ΤΡΙΤΗ 24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Ώρα 11.00πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς και τους Διευθυντές της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Νομού και παρουσία αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, στο Μνημείο Κων/νου Μεταξά, Κεφαλλονίτη Αγωνιστή του 1821, στο Νεκροταφείο Αργοστολίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Ώρα 07.30πμ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

Ώρα 08.00πμ.: Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 11.00πμ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανού. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Γαλάτεια Βέρρα.

Ώρα 11.30πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στο κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Θύματα Πολέμου, και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ώρα 12.00: Παρέλαση Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών ΑΕΝ, Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών - Γυμνασίων - Λυκείων, Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων - Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλληνίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μετά το πέρας της παρέλασης οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Αργοστολίου, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.
Παρακαλείτε το κοινό, όπως παραμείνει, στο χώρο της κεντρικής πλατείας για να παρακολουθήσει και να συμμετέχει.

 

Ώρα 18.41μμ.: Υποστολή της Σημαίας.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος και οι πάγιοι αποδέκτες προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων και όλοι οι κάτοικοι της πόλης του Αργοστολίου και του Νομού.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχης ορίζεται, ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Παναγής Σταθάτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων στο τηλέφωνο: 2671360530 & 2671360531, μέχρι της 23-03-2015.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250