Η ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει την πρωτοβουλία για ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 06:09

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει την πρωτοβουλία για ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διαπιστώνει την όξυνση των προβλημάτων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που στην περίπτωση της Ιθάκης μετατρέπεται σε πλήρη απομόνωση. Αυτό σε συνδυασμό με την τραγική κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας (Νοσοκομεία Κεφαλονιάς, Κέντρο Υγείας Ιθάκης κοκ) μετατρέπεται σε ωρολογιακή βόμβα που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ίδια τη ζωή των κατοίκων των νησιών μας.

Η εναλλαγή της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με την καινούρια ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δεν επέφερε καμία βελτίωση στα κεντρικά θέματα που αφορούν το λαό, όπως είναι αυτό της συχνής – φθηνής – ασφαλούς ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας. Η υλοποίηση των κανονισμών της «μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας» της Ε.Ε. και των εφαρμοστικών νόμων, που προστατεύουν τα κέρδη του εφοπλιστικού κεφαλαίου και χτυπούν αλύπητα τα εργατικά συμφέροντα, όχι μόνο δεν αμφισβητούνται αλλά εφαρμόζονται κατά γράμμα.

Απαιτούμε και Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση των μνημονίων, του κανονισμού 3577/92 της Ε.Ε. και του Νόμου 2932/2001 για την απελευθέρωση της Ακτοπλοΐας και γενικότερα των εσωτερικών θαλάσσιων μεταφορών της χώρας.
  • Καθημερινά δρομολόγιααπό Ιθάκη και Κεφαλονιά προς Πάτρα και Κυλλήνη, χειμώνα - καλοκαίρι.
  • Τακτική καθημερινή σύνδεση των δύο νησιών μας.
  • Δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων. Να υπάρχει γιατρός και εξοπλισμός για τις πρώτες βοήθειες.
  • Μείωση 50% των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων. Δωρεάν εισιτήρια για άνεργους, ειδικές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχους, ΝΑΤ, πολύτεκνοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, φαντάροι, αναπληρωτές και νέοι εκπαιδευτικοί)
  • Αποκλειστικά κρατικά λιμάνια, σύγχρονα και ασφαλή, με δημιουργία και εκσυγχρονισμό των αναγκαίων υποδομών των λιμενικών εγκαταστάσεων.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς.
  • Ουσιαστικοί έλεγχοι αξιοπλοΐας, από δημόσιο φορέα, με την συμμετοχή εκπροσώπων του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και λήψη αυστηρών μέτρων για την ασφάλεια και προστασία της ζωής στη θάλασσα.
  • Δημιουργία ενιαίου, αποκλειστικά Δημόσιου, φορέα συγκοινωνιών, που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όπου οι θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και θα πάρει μέρος (μέσω του συνδέσμου του στην Ιθάκη) στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ιθάκης την Τετάρτη 18 Μάρτη 6 μμ καθώς και στην παρέμβαση που θα γίνει στις 23 Μάρτη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στην Αθήνα. Μαζικά και ο λαός των νησιών μας να δώσει το «παρών».

Αργοστόλι 17/03/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης



00 inkefalonia general ad 300X250