Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Ληξουρίου (μέλος της Ο.Γ.Ε.) στο ΤΕΙ Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 11:04

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Ληξουρίου (μέλος της Ο.Γ.Ε.) στο ΤΕΙ Ληξουρίου

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 15 Μάρτη 2015 η προγραμματισμένη εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Ληξουρίου (μέλος της Ο.Γ.Ε.) στο ΤΕΙ Ληξουρίου.

Την 8η Μάρτη τιμάμε τις γυναίκες εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που το 1857 τόλμησαν να υψώσουν το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν 10ωρη εργασία, υγιεινές και φωτεινές συνθήκες εργασίας, κατάργηση της παιδικής εργασίας. Η διαδήλωση πνίγηκε στο αίμα, άνοιξε όμως το δρόμο για τις διεκδικήσεις του γυναικείου εργατικού κινήματος σε όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη εισήγηση για την 8η Μάρτη και το επίκαιρο νόημά της στις σημερινές συνθήκες που ξηλώνονται εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, ακόμη και τη μητρότητα από την Ε.Ε και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν (πρώην και νυν).

Ακολούθησε προβολή βίντεο για την ιστορία του γυναικείου εργατικού ταξικού κινήματος και βίντεο αφιέρωμα στον ένα χρόνο ζωής και δράσης των Ομάδων Γυναικών Αργοστολίου και Ληξουρίου, με ιδιαίτερη αναφορά στην γυναικεία ταξική αλληλεγγύη έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Κεφαλονιά.

Η παρουσία των γυναικών από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην εκδήλωση μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε στο πλάι του εργατικού κινήματος για την διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών της γυναίκας και της λαϊκής οικογένειας.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και που μας στερούν Ε.Ε και κυβερνήσεις!

Ομάδα Γυναικών Ληξουρίου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ