ΕΛΜΕΚΙ: Να καλυφθούν τώρα τα κενά σε εκπαιδευτικό και άλλο επιστημονικό προσωπικό!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 10:23

ΕΛΜΕΚΙ: Να καλυφθούν τώρα τα κενά σε εκπαιδευτικό και άλλο επιστημονικό προσωπικό!

Να καλυφθούν ΤΩΡΑ τα κενά σε εκπαιδευτικό και άλλο επιστημονικό προσωπικό! Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι το αίσχος των χαμένων διδακτικών ωρών και της μη σωστής εκπαιδευτικής διαδικασίας που υπάρχει σε όλη τη χώρα παραμένει και στο Νομό μας. Ακόμη να διοριστούν ένας θεολόγος και ένας επιπλέον οικονομολόγος. Εκεί όμως που το πρόβλημα «χτυπά κόκκινο» είναι το ΕΕΕΕΚ στα Φαρακλάτα. Εκεί λείπουν ένας μαθηματικός, ένας γεωπόνος, ένας κοινωνικός λειτουργός, ένας φυσικοθεραπευτής, ένας λογοθεραπευτής, ένας τουριστικών επαγγελμάτων και ένας μουσικής. Δηλαδή σύνολο επτά άτομα μόνο για το ΕΕΕΕΚ!!!!


Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έγιναν διορισμοί μονίμων και οι αναπληρωτές ήταν μειωμένοι. Οι μονάδες της ειδικής αγωγής δε, στο όνομα της «συμπερίληψης» που έχει καθορίσει με επιστημονικοφανή κριτήρια η ΕΕ, υποβαθμίζονται και βαίνουν προς κατάργηση. Ένα κομμάτι παιδιών που δεν μπορεί να ενταχθεί στη γενική εκπαίδευση θα οδεύσει στον «καιάδα», αφού στο λεγόμενο «κανονικό» σχολείο δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για βοήθεια σε παιδιά με συγκεκριμένες ειδικές ανάγκες. Ντροπή!!! Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο ΕΕΕΕΚ έχουν σαν αποτέλεσμα να γίνονται συνδιδασκαλίες. Τα έξι τμήματα έγιναν τρία για να μπορέσει να βγει κάποιο πρόγραμμα λειτουργίας.


Κι αυτά συμβαίνουν όταν στο σεισμόπληκτο Νομό μας υπάρχουν υπερμεγέθη τμήματα και δεν λειτουργεί πρόσθετη – ενισχυτική διδασκαλία, κάτι που ήταν επιβεβλημένο με δεδομένη και την απώλεια ωρών από τους σεισμούς!!! Ας μην ξεχνάμε τους μαθητές του τομέα Υγείας στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου που διώχθηκαν λόγω κατάργησης της ειδικότητας και τους δύο συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Αρκετοί είναι και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που βγήκαν στα τελευταία χρόνια στη σύνταξη χωρίς να αντικατασταθούν από άλλους, όταν χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί είναι αδιόριστοι.


Πανελλαδικά υπάρχουν 3500 κενά, τα 2200 στην Α΄βάθμια, κάτι που παραδέχθηκε και ο Υπουργός Παιδείας στη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ. Ειδικά στην Ειδική Αγωγή η κατάσταση είναι εκρηκτική. Και τι απαντά το Υπουργείο; Ότι για όλα αυτά τα κενά δεν υπάρχουν πιστώσεις. Θα έχουμε μαθήματα που δεν έχουν διδαχτεί καθόλου, υποβαθμισμένη λειτουργία σχολείων και εργασιακές συνθήκες ομηρίας.


Είναι φανερό ότι κυβερνήσεις - ΕΕ στερούν από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στη μόρφωση, καταδικάζουν στην ανεργία και την ελαστικοποίηση τους εκπαιδευτικούς. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να καλυφθούν όλα τα κενά στο Νομό και σε όλη τη χώρα με τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                        Φαρακλός Βαγγέλης