H ΕΛΜΕΚΙ τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 09:45

H ΕΛΜΕΚΙ τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη:Με αγώνες τιμάμε την παγκόσμια μέρα της γυναίκας Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενώνει για άλλη μια φορά τη φωνή του, με τη φωνή των γυναικών του λαού μας και τιμά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Θυμόμαστε τις ράφτρες και τις υφάντριες της Νέας Υόρκης, που στις 8 του Μάρτη του 1857, διεκδίκησαν μείωση του εξαντλητικού ωραρίου, ίσο μισθό για ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι αγώνες των γυναικών της εργατικής τάξης και όλου του λαού, η διαχρονική συνεισφορά των μεγάλων γυναικών παιδαγωγών όπως η Ιμβριώτη, δίνουν το πραγματικό περιεχόμενο στο γιορτασμό.


Το σύστημα και οι κυβερνήσεις του ζητούν σήμερα ανοχή στο «λιτό βίο» και χτυπούν με νέα μνημόνια τα ήδη τσακισμένα δικαιώματα των γυναικών. Καμία γυναίκα, καμία συνάδελφος δεν πρέπει να ξεχάσει ή να θεωρήσει χαμένες οριστικά τις κατακτήσεις που πήρε πίσω ο καπιταλισμός. ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, όπως κι αν ονομαστούν τρόικα ή εταίροι, μαζί με τις ελληνικές κυβερνήσεις πήραν «ιδιαίτερα» μέτρα για τις γυναίκες την περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους.

Μετράμε απώλειες από την περικοπή του επιδόματος τοκετού για όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο, από την 5ετή διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών κοκ. Η πολιτική της ΕΕ βρίσκεται στον αντίποδα των συμφερόντων της πλατιάς μάζας των γυναικών, γιατί υπερασπίζεται την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ζητούν νέες θυσίες για την ανάκαμψη των κερδών.


Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των γυναικών του λαού, για ανάπτυξη δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας, παιδείας, πρόνοιας, για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο. Οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα μπορούν να εξασφαλίσουν ουσιαστική προστασία της μητρότητας και αναγνώριση του κοινωνικού της ρόλου. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δεσμεύεται να δίνει καθημερινά τη μάχη που θα μας φέρει πιο κοντά σ' ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, για αποδέσμευση από την ΕΕ των μονοπωλίων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων, κοινωνικών αναγκών των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει την εκδήλωση που οργανώνει η Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου (μέλος της ΟΓΕ) και καλεί τις συναδέλφισσες να δώσουν το «παρών» την

Κυριακή 8 Μάρτη
και ώρα 6.30 το απόγευμα
στο Εργατικό Κέντρο.

Αργοστόλι 06/03/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                                             Φαρακλός Βαγγέλης




00 inkefalonia general ad 300X250