Eπιστολή διαμαρτυρίας για την έλλειψη εκπαιδευτικού Αγγλική γλώσσας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 07:27

Eπιστολή διαμαρτυρίας για την έλλειψη εκπαιδευτικού Αγγλική γλώσσας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων5/Θ Ολοήμερου Δημοτικού ΣχολείουΜεσοβουνίων με έδρα τα Τουλιάτα Ερίσου Κεφαλονιάς Αξιότιμοι κύριοι, Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας αναφορικά με τη μη διδασκαλία της αγγλικής Γλώσσας στους μαθητές του Δημοτικού.

Έχοντας ήδη διανύσει σημαντικό μέρος της σχολικής χρονιάς και παρότι οι ανάγκες του σχολείου μας για εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας είναι γνωστές και καταγεγραμμένες εδώ και μήνες στην αρμόδια πρωτοβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης (επιστολή με αρ. πρ. 4705/24-11-2014),στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης (επιστολή με αρ. πρ. 33176/1-12-2014),στον κ. Δήμαρχο Κεφαλληνίας (επιστολή με αρ.πρ. 55364/1-12-2014) αλλά και παράστασης των γονέων σε όλους τους ανωτέρω φορείς, δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι και σήμερα εκπαιδευτικός να διδάξει το μάθημα.

Αποτέλεσμα της αδιανόητης καθυστέρησης είναι η μη εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας και η εξίσου σημαντική στέρηση των παιδιών μας από το αγαθό της δωρεάν εκμάθησης της ξένης γλώσσας ως υποχρεωτικού μαθήματος, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε. Επίσης, από την έλλειψη εκπαιδευτικού αγγλικής γλώσσας δημιουργείται άνιση αντιμετώπιση με τα παιδιά των υπολοίπων σχολείων, αλλά προκύπτει συνάμα και εξαιρετική δυσκολία στην παρακολούθηση της ύλης του μαθήματος της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Είναι σημαντικό για μας που έχουμε συνειδητά αποφασίσει να μένουμε σε μια περιοχή με πολλά προβλήματα , δύσβατη λόγω του κατεστραμμένου οδικού δικτύου από τους σεισμούς του 2014 και απομακρυσμένη από την πρωτεύουσα του νησιού, τα παιδιά μας να έχουν ισότιμή εκπαίδευση όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος .

Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να καλυφθεί το κενό του εκπαιδευτικού αγγλικής στο σχολείο μας και να μπορέσει έστω και αργά να ξεκινήσει η διδασκαλία της ξένης γλώσσας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250