Μηνιαία Δραστηριότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 16:08

Μηνιαία Δραστηριότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας

Κατά την διάρκεια του μηνός Μαΐου 2012, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας καταγράφηκε η ακόλουθη δραστηριότητα:Συνελήφθησαν συνολικά τριάντα επτά (37) άτομα για κλοπές, ναρκωτικά, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, στέρησης εγγράφων παραμονής στην Χώρα και άλλα αδικήματα.


Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις που αφορούσαν την εξιχνίαση εμπρησμού του λεωφορείου και διακίνησης ναρκωτικών, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης (35.729,1) γραμμαρίων ένα φορτηγό αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα, πλαστά δελτία ταυτότητας και πλαστά διαβατήρια και χρήματα.

Παράλληλα στο πλαίσιο καταπολέμησης της παραβατικότητας και της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν:

• 78 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. εκ των οποίων 15 επικίνδυνες.
• 13 παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Ενδεικτικά υπενθυμίζονται οι ακόλουθες σημαντικές υποθέσεις:

 Συνελήφθησαν, την Παρασκευή (25-05-2012), σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, μία 41χρονη Βουλγάρα, η οποία διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα δύο Ιρακινών 15 και 20 ετών, καθώς και ένα ζευγάρι Σύριων 35 και 42 ετών, οι οποίοι μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά τους επιχείρησαν να διέλθουν από τον διαβατηριακό έλεγχο του αεροδρομίου.

 Συνελήφθησαν, την Πέμπτη (24-05-2012) το μεσημέρι στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ένα ζευγάρι ημεδαπών ηλικίας 29 και 38 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της αντίστασης. Κατασχέθηκαν 2 κιλά κάνναβης, το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και το χρηματικό ποσό των (1.470) ευρώ.

 Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός του λεωφορείου, που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των παικτών ομάδας πόλο αθλητικού σωματείου στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Κυπέλλου Πόλο αντρών Final 4, ο οποίος συνέβη το Σάββατο τα ξημερώματα στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Συνελήφθησαν τρία άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένας ανήλικος.

 Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων στην Κεφαλονιά και σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας 21 και 25 ετών για την κατά περίπτωση, από κοινού διάπραξη διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή του Αργοστολίου.

 Συνελήφθη την Πέμπτη (03-05-2012) το πρωί 21χρονος υπήκοος Αλβανίας για διάρρηξη οικίας στην Κεφαλονιά, κατά την οποία είχαν αφαιρεθεί τιμαλφή και ρολόγια αξίας 15.000 ευρώ περίπου. Επιπλέον συνελήφθη 42χρονος ιδιοκτήτης χρυσοχοείου-ενεχυροδανειστηρίου για την αγορά μέρους των κλοπιμαίων.




00 inkefalonia general ad 300X250