Σύλληψη για παράνομη κατοχή κροτίδων

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 12:25

Σύλληψη για παράνομη κατοχή κροτίδων

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.200 κροτίδες, σκορδάκια και άλλα παιδικά αθύρματα

 

 Συνελήφθη χθες (20.02.2015) το απόγευμα στο Αργοστόλι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, 42χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή κροτίδων.

Αναλυτικότερα, ο 25χρονος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας και στην κατοχή του, τα οποία διέθετε προς πώληση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.205 παιδικά αθύρματα (σκορδάκια, σβούρες, κροτίδες και άλλα).

Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Επισημαίνεται ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια και από τονίζεται ότι:

-Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

-Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

-Πρέπει να αποτρέπεται η χρήση ή η κατασκευή αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων από παιδιά και τα ενημερώνουμε για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

-Οι ενήλικοι, πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τους μιμηθούν τα παιδιά.

-Πρέπει να μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Άλλες χρήσιμες θεματικές συμβουλές, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα ( website ) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250