Γεράσιμος Λιάτος: Δυο εκτιμήσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 08:24

Γεράσιμος Λιάτος: Δυο εκτιμήσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα

ΔΥΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 1η Εκτίμηση ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ Ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές, όλα τα στοιχεία πρόβλεπαν στην εύκολη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή εκ νέου της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου ως βουλευτή των νησιών μας... 

Ξαφνικά λίγο πριν τις εκλογές η Ν.Δ προτείνει ως κύριο υποψήφιο τον κ. Λυκούδη Χαράλαμπο και νόμισαν ότι μπορούν  να κερδίσουν την βουλευτική έδρα.

Αφού στις δημοτικές εκλογές η παράταξη  με επικεφαλής τον κ. Παρίση  στη 2η Κυριακή κέρδισε με 8.932, έτσι και τώρα νόμισαν,  ότι θα είναι νικητές.

1) Δεν κατάλαβαν ότι άλλο Δημοτικές και άλλο Βουλευτικές εκλογές.

2) Δεν υπολόγισαν ότι τον ψηφοφόρο δύσκολα τον δελεάζεις με υποσχέσεις για δεύτερη φορά.

3) Δεν αφουγκράστηκαν ότι ο λαός ΘΕΛΕΙ με οποιοδήποτε κόστος να ΑΛΛΑΞΕΙ η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα κατ’ επέκταση και στα νησιά μας.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι είναι πολύ κοντόφθαλμοι πολιτικά όσοι μπερδεύουν την πολιτική με τις επιχειρήσεις.

Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τις προβλέψεις και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται 1ο κόμμα στα νησιά μας με διαφορά 2.150 από τη Ν.Δ, όταν τον Ιούνιο του 12 η διαφορά ήταν749 ψήφοι.

Οι Κεφαλλονίτες και οι Θιακοί έστειλαν το μήνυμα σε μερικούς ότι ο σεισμός μπορεί να τους έσωσε στις Δημοτικές εκλογές αλλά είναι πολύ λίγοι να πιστεύουν ότι μπορούν να διαμορφώνουν αποτελέσματα εκλογών χωρίς την έγκριση των ψηφοφόρων.

2η Εκτίμηση

Πολλοί αναρωτιούνται για το τι θα προκύψει την Δευτέρα 16/02/2015 από το Eurogroup.

Την Δευτέρα οι πολιτικοί αρχηγοί της Ευρώπης θα μιλήσουν πλέον πολιτικά. Μέχρι τώρα έγιναν οικονομικές συζητήσεις με τους υπουργούς οικονομικών οι οποίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Η Μέρκελ και οι Γερμανοί έχουν κατά την εκτίμησή μου  3 επιλογές:

Α) Να ζητήσουν από την Ελληνική Κυβέρνηση να συνεχίσει τα ίδια μέτρα και ακόμη πιο σκληρά ( email Χαρδούβελη) με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ( Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά – Βενιζέλου).

Β) Να οδηγήσουν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από το ευρώ, με όλες τις συνέπειες για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Γ) Να δεχτεί η Μέρκελ την αλλαγή υποδείγματος πολιτικής άσκησης στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας χαράζει μια κόκκινη γραμμή και δεν μετακινείται προς τα πίσω.

Υποστηρίζει και παραθέτει στοιχεία σε όλους στην ευρωζώνη, που αποδεικνύουν ότι η πολιτική λιτότητας απέτυχε σε όλους τους τομείς και κυρίως στον οικονομικό τομέα. Ζητάει λοιπόν πολιτική και οικονομική αλλαγή. Τέλος το μνημόνιο, τέλος και η τρόικα.

Ξεκαθαρίζει στους Ευρωπαίους ότι θέλει να μείνει στην ευρωζώνη, οπότε ας πάρουν οι ίδιοι την ευθύνη να το διώξουν.

Έχει νωπή την εντολή του Ελληνικού λαού στις εθνικές εκλογές για αλλαγή πλεύσης οικονομικά και πολιτικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις τελευταίες κυβερνήσεις.

Θα ήθελα να τονίσω ότι οι συγκεντρώσεις πολιτών σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως στη Γερμανία, πιέζουν την ευρωζώνη να μην οδηγηθούν οι συζητήσεις σε αδιέξοδο αλλά να δοθεί λύση σύμφωνα με τις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.

Εκτιμώ ότι θα δοθεί πρόγραμμα- γέφυρα μέχρι το Σεπτέμβριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, θα φανούν τα θετικά αποτελέσματα αυτού και το Σεπτέμβριο θα προβεί και στη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους καθώς και στην αναδιαμόρφωση του υπόλοιπου.

Την Δευτέρα η νίκη της Ελληνικής κυβέρνησης θα ανήκει στον Ελληνικό λαό.

Επί δύο χρόνια 2012-2013 ήμουν μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχω πλήρη άποψη για τις θέσεις και τα πιστεύω  τόσο του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα όσο και πολλών πρωτοκλασάτων στελεχών (σημερινοί υπουργοί).  Έχω να πω λοιπόν με βεβαιότητα, ότι τον Ελληνικό λαό τον περιμένουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν κάποιους πολιτικούς (ενδοτικούς) και φυσικά το Κεφάλαιο (επιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβους, Μ.Μ.Ε. κ.λ.π).

Με τιμή

Λιάτος Γεράσιμος του Οδυσσέα

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ




00 inkefalonia general ad 300X250